Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ТОП-5 навичок, які будуть потрібні у 2020 році

Світ:

Уміння працювати у віртуальній команді та розуміти великі обсяги даних – ці та інші навички будуть обов’язковими для навчання і кар’єри у майбутньому.

Щоб бути затребуваними на ринку праці, молодим людям необхідно формувати навички майбутнього. у У 2020 році будуть необхідні крос-культурна компетентність (уміння працювати у різних культурних середовищах), обчислювальне мислення (вміння розуміти великі обсяги даних), знання нових медіа (вміння доносити через них свою думку, а також критично оцінювати і використовувати контент у нових медіа), крос-дисциплінарні знання (уміння розуміти різноманітні дисципліни) та віртуальна колаборація (уміння продуктивно працювати у віртуальній команді).

Цими та іншими цікавими фактами поділились спікери заходу від «Майкрософт Україна», який відбувся 30 травня у Києві в Inveria Flow Space.

Зустріч недаремно відбулась напередодні літа. Попереду – три місяці, за які студенти та молоді спеціалісти можуть багато змінити в своєму житті, якщо поставлять таку мету. Серед спікерів були представники соціальних установ, наприклад, завідувач відділу соціальної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Цимбал; бізнесу – операційний директор «Майкрософт Україна» Тетяна Марушевська; освітніх закладів – Олександра Войчишин, директор інноваційної школи з м. Заліщики (Тернопільська область), лідерів думок – Володимир Дегтярьов, директор PR-агентства Newsfront, коуч та спортсмен.

«Щоб українці здобували «навички майбутнього», необхідно, щоб держава, бізнес, медіа та лідери думок ефективно працювали разом, – коментує операційний директор «Майкрософт Україна» Тетяна Марушевська. – Microsoft прагне створити екосистему нової освіти, тому ми зібрали сьогодні представників цих верств разом, щоб обговорити те, як досягти нашої спільної мети – це сучасні, освічені українці, які ідуть в ногу з часом».

Спікери розповіли, як провести літо з користю для себе, якими навичками потрібно володіти в сучасному цифровому світі, що потрібно уміти студентам та молодим спеціалістам вже сьогодні та чи можна у житті кардинально змінити свою професію.

Студентам радять розвивати комунікативні здібності, творчість та інноваційність, критичне мислення – саме це стане для них значною конкурентною перевагою при оволодінні професіями майбутнього.

Також одна із важливих порад для молоді – намагатись опанувати якомога більш широкий набір навичок, які не оцінюються навчальною програмою, але є фундаментальними для кожної професії. Це переважно комунікативні та управлінські вміння: наприклад, встановлення відносин, робота в команді, слухання і розуміння співрозмовника, проведення переговорів, навички переконання, ораторське мистецтво, проведення презентацій, ведення дискусій, вирішення проблем тощо.

Наші інтереси: 

Усвідомлюємо потреби часу і змінюємо принципи і методи навчання дітей!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи