Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тереза ​​Мей зробила справедливу пропозицію 27 країнам ЄС

Ця пропозиція надасть громадянам ЄС, які переїхали до Великобританії, такий ступінь безпеки, який тільки можливий, і ті ж права, якими користуються британські громадяни, якщо на момент виходу країни з ЄС вони жили в Британії не менше п'яти років.

Іноземці з ЄС з більш коротким терміном проживання можуть подати заявку через п'ять років, пише німецьке Welt.

Питання про те, що станеться з більш ніж трьома мільйонами громадян ЄС, які проживають у Великобританії, після Брексіта, незмінно залишається одним з головних пунктів на переговорах.  

Тереза ​​Мей знову категорично виступила проти того, щоб після Брексіта суд ЄС стежив за дотриманням прав громадян ЄС. Цим повинні будуть займатися тільки британські суди.

«Ми вийдемо з юрисдикції Суду ЄС. Наші закони більше не будуть інтерпретуватися суддями в Люксембурзі , - заявила Мей ще в січні в своїй програмній промові. Цю позицію схвалили прихильники жорсткого Брексіта.

Минулого тижня група комісії ЄС з питання Брексіта представила свій програмний документ, який однозначно підтверджує постійну юрисдикцію суду ЄС.
 
«Ми вважаємо, що судді можуть перебувати тільки в Люксембурзі», - кажуть в Брюсселі. Така вимога має підтримку і серед держав-членів ЄС, і в Європарламенті.

«Громадяни ЄС переїхали до Великобританії, вважаючи, що суд ЄС гарантує їх права. Ця гарантія не може «бути відкликана заднім числом», - кажуть в парламентських колах.

Є і ще один спірний пункт. Лондон планує встановити 29 березня 2017 року початком відліку для терміну перебування громадян ЄС. У цей день консервативний уряд запустив процес виходу, задіявши статтю 50 Лісабонського договору.

Але в Брюсселі багато хто наполягає на тому, що час потрібно почати відраховувати з моменту фактичного виходу Великобританії з ЄС, тобто з 30 березня 2019 року.

На саміті лідери ЄС дуже обережно коментували пропозиції британців. Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала пропозиції «хорошим початком». Але, за її словами, залишається «ще дуже багато питань». 

 

Наші інтереси: 

Велика Британія розуміє "підводні камені" і пастки Європейської бюрократії і намагається дипломатичним шляхом захищати свої інтереси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Національне законодавство безумовно повинно бути вище за законодавство ЄС!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Національне законодавство безумовно повинно бути вище за законодавство ЄС!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!