Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гібридна війна в тилу: в Мелітополі затримано 25 осіб, підозрюваних в участі в дестабілізації ситуації

Світ:

Спецтема:

"Пахне "Русским миром": Аваков повідомив деталі масови обшуків на Запоріжжі. Саме так виглядає організована проти нас гібридна війна в тилу – інспірований зріст злочинності та поширення підривних чуток, дестабілізація і вкидання в суспільство запиту на "русский мир", котрий принесе "стабильность", коментує очільник МВС.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив деталі масових обшуків у Мелітополі. За даними міністра, правоохоронці затримали 25 людей. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

"У Мелітополі Запорізької області затримано 25 осіб, підозрюваних в участі в дестабілізації ситуації в місті, підготовці збройних дій, серії зухвалих кримінальних правопорушень, підпалів – з березня 2017 року", - зазначив Аваков. 

"9 травня мали місце спроби перетворити мирну акцію в масову бійку. Одночасно містом почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися з ростом злочинності", - зауважив міністр.

Саме для стабілізації ситуації була розроблена спільна операція Нацполіції, СБУ та прокуратури, зазначає Аваков.

"Проміжні підсумки: 16 червня затриманий ватажок організованого злочинного угруповання "Туча" та четверо його спільників, які займалися здирництвом, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де за оперативною інформацією, готували "бійців". Усі затримані заарештовані на два місяці", - повідомив чільник МВС.

Крім того, стало відомо про затримання ще 20 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів. "У ході обшуків вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, фейкови номери авто", - зауважив Аваков.

Він наголосив: "Кримінальна складова – тільки вершина айсберга. Насправді – там пахне "русским миром".

Наразі правоохоронці відкрили провадження за статтею 111 ККУ "Державна зрада". У СБУ вважають, що "діяльність" групи скеровувалась кураторами з Росії.

Унаслідок обшуків, проведених у рамках цього провадження 20 червня, силовики вилучили зброю та вибухівку.

"До кримінальних "професіоналів" приєднуються представники політикуму області, деякі екс-нардепи...Операція триває...

Так виглядає організована проти нас гібридна війна в тилу: інспірований зріст злочинності та поширення підривних чуток, дестабілізація і вкидання в суспільство запиту на "русский мир", котрий принесе "стабильность", - резюмував Аваков. 

Наші інтереси: 

Підрив ситуації зсередини - головний інструмент гібридної війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія кидає в бій останні резерви, а ватники не розуміють, що їх життя і свобода для Росії нічого не варті.Витратний матеріал!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія кидає в бій останні резерви, а ватники не розуміють, що їх життя і свобода для Росії нічого не варті.Витратний матеріал!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!