Зображення користувача Андрій Гончаренко.
Андрій Гончаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

STM32: CooCox IDE встановлення і перший запуск

Ця стаття ознайомить читачів з програмним забезпеченням за допомоги якого будемо писати/створювати програми для мікроконтролера STM32. І як його встановити на комп'ютер з операційною системою Windows.

STM32: CooCox IDE встановлення і запуск

Встановлення

 Спершу перейдемо до сайту Free/Open ARM Cortex MCU Development Tools . Пройдемо просту реєстрацію (правий верхній кут). Без неї ми не зможемо завантажити CoCenter. Або внизу тиснемо на велику кнопку "Download Now" і з'явиться вікно реєстрації. Після реєстрації можна завантажити CoCenter.

Встановлюємо CoCenter

 Встановлення програми стандартне, без особливостей. Нічого не міняти. Тиснути три рази "NEXT" і на четвертому вікні "Install". Останнє вікно буде:

Тиснемо кнопку "Finish" і запуститься вікно CoCenter:

Нас цікавлять два пункти означені червоним кольором. CooCox IDE та CooCox CoFlash. Перший це оболонка для написання і налагодження програм. Другий це "заливка" готової програми до мікроконтролера. Тиснемо і там, і там на "Download". Програма запропонує  шлях для завантаження "C:\CoDownload" залишайте як є, або вкажіть шлях який вам до вподоби. Тиснемо "OK". Після завантаження, там де був напис "Download" зміниться на "Install".

Встановлення CooCox CoIDE

Тиснемо "Install" навпроти "CooCox CoIDE". Встановлення стандартне. Важливо! Перевірте щоб шлях встановлення у другому вікні був "C:\CooCox\CoIDE". Далі тиснемо декілька раз "Next" і "Install". 

Встановлення CooCox CoFlash

Повертаємось до CooCox CoCenter. Тиснемо "Install" навпроти CooCox CoFlash. Встановлення стандартне. Нічого не міняємо. Декілька раз "Next" і "Install".

Встановлення компілятора

Перейдемо до сайту GNU Tools for ARM Embedded Processors і завантажуємо останню версію компілятора. Після завантаження запускаємо інсталятор. Інсталятор запропонує вам обрати мову - залишаєте як є "English". Далі підтверджуєте встановлення натисканням кнопки "Yes" -"Next" - погоджуєтесь з ліцензійними угодами - "Next" - шлях залишаєте без змін "Next" - "Next" - в останньому вікні зніміть всі "галочки" і тисніть "Finish".

Перший запуск CooCox CoIDE

Перш за все треба налаштувати шлях до компілятора. Тиснемо в меню "Project", далі "Select Toolchain Path" в вікні, що відкрилось тиснемо "Browse" і вказуємо шлях до компілятора. Має бути щось схоже на такий шлях "C:\Program Files (x86)\GNU Tools ARM Embedded\4.8 2014q3\bin".

Створення нового проекту

Тепер достатньо натиснути "Create a New Project" відкриється вікно де введемо назву проекту, наприклад - "first program":

Тиснемо "Next" і обираємо "Chip":

Тиснемо"Next" і обираємо ST -> STM32100x -> STM32F100RB (чи як маєте інший мікроконтролер, то обираєте саме його) і "Finish":

В CooCox CoIDE відкриється вкладка з репозиторієм де можна обрати потрібні для проекту бібліотеки. Обираємо "GPIO", разом з цією бібліотекою обираються пов'язані бібліотеки, такі як "CMSIS core", "CMSIS Boot", "RCC". Ліворуч у вкладці "Project" структура файлів нашого проекту:

У вкладці "Project" робимо мишкою подвійний клік на файлі 1- "main.c", в головному вікні з'явиться вкладка "main.c" - 2, поле де пишемо свою програму - 3, перелік назв наших змінних та процедур - 4.

Все! Тепер ми готові писати програми для свого мікроконтролера. Простий приклад і пояснення як то все працює в наступному дописі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Цікаво буде на цю платформу поглянути у вільний час.

Знайшов інший рецепт зналаштування середовища у моєму улюбленому :) Netbeans: http://false.ekta.is/2012/05/using-netbeans-for-stm32-development-with-stlink-texane/

Коментарі

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Цікаво буде на цю платформу поглянути у вільний час.

Знайшов інший рецепт зналаштування середовища у моєму улюбленому :) Netbeans: http://false.ekta.is/2012/05/using-netbeans-for-stm32-development-with-stlink-texane/