Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Союз Польща-Румунія-Україна зупинить військову агресію Росії

Якщо хтось більше ненавидить Україну, ніж любить Польщу, – матиме можливість дати волю своїй ненависті, витанцьовуючи, разом із Росією, на могилі Польщі.

17062701.png

Єжи Тарґальський. Foto: Wojciech Kusiński/Polskie Radio
Єжи Тарґальський. Foto: Wojciech Kusiński/Polskie Radio

Так вважає польський історик і політолог, експерт з питань безпеки Єжи Тарґальський, про що він сказав в інтерв'ю Польському радіо.  

Враховуючи той факт, що Берлін дещо відступив у контактах з Вашингтоном, виникає питання про потенційного союзника США в Європі, і тут відкриваються для Польщі великі можлвості – вважає Єжи Тарґальський:

- Якщо ми докладаємо зусиль, щоб побудувати сильну армію, значить, ми можемо також замінити Німеччину. Природно, не самі, бо на це ми надто слабкі, але в союзі - наша сила більша. Цей союз нам треба творити з Румунією, яка є нашим партнером, і Україною, яка вже має нову армію. Такий військовий союз дає можливість захистити себе від потенційної загрози з боку Росії. Я маю на увазі військову агресію, оскільки, у не військовому сенсі, як у нашому регіоні, так і в Західній Європі - російська агресія триває весь час.

Проте нам треба поспішати, оскільки завжди може статися так, що американці порозуміються з німцями, і завжди може статися так, що американці, враховуючи питання Китаю, вирішать порозумітися з росіянами. Тому, Польща мусить використати цю можливість якомога швидше.

Єжи Тарґальський звертає увагу, що в інтересі США є те, щоб на території Євразії була рівновага, тобто, щоб не було однієї домінуючої сили. Це також й інтерес Польщі. Якщо поглиблюватиметься криза на лінії США-Німеччина, наші шанси на побудову регіонального союзу під опікою США зростають:

- Тут я навів би стратегію маршала Пілсудського, але навпаки. Він вважав, що спершу нам треба боротися з Росією, бо вона слабша, а щойно згодом зосередитися на Заходові, відбираючи те, що нам належить. Натомість, в нинішній ситуації, нам треба за всіляку ціну позбутися впливу Німеччини, як у ЗМІ, так в політиці, і економіці. Щойно коли обмежимо вплив Німеччини, ми зможемо з нею порозумітися на рівних правах. І щойно тоді, ми зможемо створити союз, який зуміє побороти Росію. В іншому випадку, в ситуації конфлікту з Росією, Німеччина може завдати нам удар у спину. Назагал є дві концепції: одні думають, що більш небезпечною є Росія, інші, що Німеччина, натомість - Росія використовує Німеччину проти Польщі, і Німеччина використовує Росію проти Польщі.

Цей німецько-російський союз є дуже грізним як для Польщі, так і для України. Балтійсько-чорноморський міст має стати валом, який відділяє нас від Росії, і тоді ми зможемо безпечно розвиватися.

Єжи Тарґальський вважає, що спершу Польща повинна використати кризу у взаєминах між США і Німеччиною, поки ці країни не встигли порозумітися, зосередитися на побудові союзу держав нашого регіону, які об’єднує спільна позиція в справі іммігрантів та прийняття євро. Треба також будувати інфраструктуру північ-південь, тоді реально можна буде побороти Росію, бо щоб нормально говорити з Росією, її спершу треба поконати.

Наші інтереси: 

Природний союзник України. Добре, що поляки розуміють необхідність і цілковиту можливість україно-польського союзу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Поляки не хочуть союзу з литовцями. Старі образи.

Міжмор’я можливе тільки при переході до мислення в категоріях інтересів Білої раси.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Поляки не хочуть союзу з литовцями. Старі образи.

Міжмор’я можливе тільки при переході до мислення в категоріях інтересів Білої раси.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Актуально!

" в нинішній ситуації, нам треба за всіляку ціну позбутися впливу Німеччини, як у ЗМІ, так в політиці, і економіці. Щойно коли обмежимо вплив Німеччини, ми зможемо з нею порозумітися на рівних правах".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!