Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Смерть смартфона: на замену внезапно приходит нереальная технология

Одного разу, не дуже скоро, але і все ж раніше, ніж ви думаєте, смартфон помре - як який-небудь факсимільний апарат з далекого минулого. Найближчі десяток років людина не зможе повністю відірватися від улюбленого і такого зручного гаджета, ну а потім він стане просто не потрібен. Основу для остаточного знищення смартфона вже сьогодні закладають Елон Маск, Microsoft, Facebook, Amazon та незліченну кількість невеликих, але шалено амбітних стартапів.

І повірте, те, що прийде на зміну звичному вже технічного чуду в вашій кишені, буде дійсно схоже на наукову фантастику.

 

cyfrovyyzir.jpg

Цифровий зір
Цифровий зір
Віртуальні помічники

Віртуальні помічники

Судячи за інсайдерською інформацією, Samsung Galaxy S8 (доступний вже за попереднім замовленням) буде поставлятися з новим віртуальним помічником Bixby, який дозволить вам контролювати кожну функцію і додаток тільки своїм голосом. Власне, компанія позиціонує S8 як провідник в цілу екосистему пристроїв, управляти якими можна просто словом. Це вже не смартфон, а абсолютно нова концепція взаємодії людини з навколишнім Техносвіт.

 

Сталева екосистема

Екосистема зі сталі

Наступний iPhone буде також орієнтований на привнесення доповненої реальності в наше повсякденне життя. Зауважте, йдеться не про якийсь там віддаленому майбутньому - все глобальні зміни такого роду грядуть в найближчі пару років. І оскільки такі пристрої, як Amazon Echo, Sony PlayStation VR і Apple Watch, продовжують користуватися обмеженим, але істотним успіхом, експерти очікують поєднання всіх цих пристроїв в одну взаємопов'язану екосистему.

Доповнена реальність

Доповнена реальність

Microsoft, Facebook, Google і підтримуваний Google стартап Magic Leap працюють над створенням автономних гарнітур доповненої реальності, які проектують докладні 3D-зображення прямо в ваші очі. З чуток, Apple працює над цим же.

 

Цифровий зір
Цифровий зір

Цифровий зір

Алекс Кіпман з Microsoft в недавньому інтерв'ю для Business Insider сказав, що незабаром доповнена реальність може повністю замінити смартфон, телевізор і всі інші гаджети з екраном. Це цілком логічно: від окремого пристрою в кишені не так вже й багато толку, якщо всі дзвінки, чати, фільми та ігри проектуються прямо в очі користувачеві, органічно розташовуючись в навколишньому світі.

Аудіогіди

Аудіогіди

У той же час в світі все більш важливими стають такі пристрої, як Amazon Echo або власні AirPod від Apple. Оскільки штучно-інтелектуальні системи, такі як Siri від Apple, Alexa від Amazon, Bixby від Samsung і Cortana від Microsoft, безумовно стануть більш розумними, з часом, користувач все більше покладатиметься на аудіо інформацію, доповнену відеозображенням в очах.

Цифровий світ

Цифровий світ

Швидше за все, незабаром нас чекає поступове зрощування світу цифрового і світу реального.Найбільші технологічні компанії обіцяють, що це майбутнє означає мир з меншими технологічними відверненнями і великим балансом, оскільки фізичний світ просто завалиться під натиском нової цифрової реальності, якщо його не захищати. Брати (тепер уже сестри) Вачовські в незабутньої «Матриці» передбачали щось подібне.

Телепатія

Телепатія

А тепер настав час дечого дійсно божевільного. На цьому тижні Елон Маск представив свою нову компанію Neuralink. Цілком серйозно (і, чесно кажучи, немає підстав не вірити людині настільки підкованому) Маск заявив, що в найближчі десять років буде розроблений нейроинтерфейс, що дозволяє людям обмінюватися думками. Іншими словами, нам обіцяна телепатія. Ласкаво просимо в майбутнє, панове!

 

Наші інтереси: 

Якщо пройти до першоджерела цього матеріалу, то побачимо цікаво зроблений сайт. Я приблизно уявляю як це реалізувати. 
Було б непогано це зробити на нашому ресурсі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Віддячу галами за обдуманий огляд натільних комп'ютерів з доступом до мережі, написаний українською мовою (або Сенсаром:).

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Віддячу галами за обдуманий огляд натільних комп'ютерів з доступом до мережі, написаний українською мовою (або Сенсаром:).

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)