Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Самотність – це головна епідемія століття

За браком часу і купою роботи люди втрачають навички спілкування. Хворобою століття називають у світі  епідемію самотності. Шалений темп життя не залишає людям часу на особисте.

Спробою зарадити цьому є рух побачень наосліп.

На спілкування відведено сім хвилин, після чого по дзвінку хлопці пересідають за столик до інших дівчат. До кінця вечора всі встигають поспілкуватись і визначитись із симпатіями.

Такі побачення потрібні тим, хто на вулиці та в транспорті знайомитися вже не хоче. Одні кажуть, що після роботи через утому не до цього, та й у інших людей обличчя не розташовують до романтичних бесід. 

Статистика останніх років свідчить, що українці опинилися серед найсамотніших народів у Європі. Заводити серйозні стосунки молоді люди не квапляться через війну, нестабільні прибутки та невпевненість у майбутньому.

Одинакам у середньому 30 років. Фахівці кажуть, що це, як правило, люди, котрі мають багато роботи та шукають у ній сенс життя і власну втіху.

Учені Гарвардського університету вирахували, що далі буде тільки гірше.

Уже через 15 років у США, за їх розрахунками, одинаками будуть приблизно 45% населення, а в Японії – більше ніж половина, 52%.

Допомогти людям відновити навички спілкування намагаються і побаченнями всліпу, і дискотеками для самотніх, де для людини, яка сподобалася, можна залишити спеціальне послання.

В Італії ж працює особлива система в супермаркеті – у конкретний день і час треба взяти червоний візочок – але й це працює дуже рідко.

Італійські чоловіки кажуть, що самотність може бути чудовою. "Дає збагнути, що, часом, найближча тобі людина – це ти сам", - пояснює один із них. 

Наші інтереси: 

Прикро, що Україна знову очолює сумну статистику.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це результат егоцентричного світогляду,і цей результат закономірний.Дальше буде збільшення випадків самогубств...

Та як на мене,то самотність і тиша це велике надбання у цьому невротичному світі....

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Це результат егоцентричного світогляду,і цей результат закономірний.Дальше буде збільшення випадків самогубств...

Та як на мене,то самотність і тиша це велике надбання у цьому невротичному світі....

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Самотність - це продукт індустріального "великого конвеєра". Постіндустріальне суспільство - це кінець самотності. Починається повернення людства до природного стану.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я не дуже довіряю прогнозам, які йдуть з джерел на кшалт:

"Британські вчені стверджують..."
"Учені Гарвардського університету вирахували..." і т.п.

Достатньо пройтися по київським кафе і ви побачите величезну кількість людей, які активно спілкуються... При тому спілкуються не тільки з співбесідником/співбесідниками за столиком, але одночасно залучають до бесіди своїх друзів через смартфон чи планшет.

Погляньте навколо і ви побачите безліч людей,що розмовляють по мобільному зв'язку, відсилають селфі, смс і повідомлення... Я вже не кажу про Скайп і соціальні мережі, зокрема Фейсбук..

В сучасному світі динамічно змінилася форма спілкування!

Можу стверджувати, на основі власного життєвого досвіду, що у 2000-2017-х роках люди в Україні стали набагато більше спілкуватися між собою, ніж у 1970-1990-х...

У тих роках, щоб поговорити телефоном з родичем чи приятелем в іншому місті, необхідно було попередньо замовляти міжміську розмову по телефону, чекати з'єднання, оплачувати розмову. Про закордон я же мовчу! Сьогодні я з'єднуюсь по мобілці або вмикаю Скайп і розмовляю досхочу з любим містом чи країною.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Можна активно спілкуватися, але при цьому залишатися самотнім.

Самотність - це відсутність однодумців.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!