Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 15
  • Переглядів: 16

Самобутність – закон життя, властивість природи, джерело сили

Категорія:

Коли спільнота творить щось нове, то зазвичай запитує себе: «А що про нас скажуть інші?» Підказку дає принцип самобутності. Що це таке?

170614samobutnist-2.jpg

Оце так дизайн!
Оце так дизайн!

Навколишня природа зачаровує різноманітністю її проявів. Таке враження, що навіть найменша рослинка чи комашка прагне виявити свою неповторність і радісно проголосити: «Я є!»

Подібне відбувається і з народами. Це особливо яскраво проявляється в розвитку мови – див.: Центр і периферія. Прагнення до самобутності настільки потужне, що іноді нагадує українське прислів’я «Хай гірше – та інше».

Чому народам так важливо виявляти самобутність?

Сутність і форма

У кожного народу свої призначення, історія, звичаї, характер, навколишнє середовище та інші особливості. Самобутність означає, що культура, політика, економіка народу відповідає цим його особливостям. Бути собою – ефективно. Натомість мавпувати інших – це як носити чужий одяг не свого розміру.

Ідентичність

Плекання власної самобутності сприяє усвідомленню «ми – вони», сприяє довірі, взаємодопомозі, колективній синергії. Солідарність – це найбільший капітал. Сотня згуртованих людей завжди перемагає мільйон роз’єднаних.

Авторитет

Самобутня спільнота викликає зацікавлення своїми мовою, звичаями, релігією, фольклором, їжею, одягом... Наявність свого, власного, неповторного завжди викликає повагу з позитивними політичними та економічними наслідками.   

Сприяння Всесвіту

Постійне творення різноманітності та її змагальність – основа еволюції. Все, що прагне бути самобутнім і сильним, отримує підтримку Вищих Сил.

Будьмо собою!

Коли спільнота творить щось нове, то зазвичай запитує себе: «А що про нас скажуть інші?» Якщо будемо сміливими, творчими, солідарними –  скажуть тільки добре. Самобутня спільнота світлих людей невимушено розширює коло друзів і симпатиків.

Дерзаймо, друзі!

Всесвіт за нас!

Хай Буде!  

 
Наші інтереси: 

Бути собою - найкраща стратегія. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Чудово!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Чудово!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!