Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 459
  • Переглядів: 485

Риси обличчя визначають характер

Характер залишає відмітини на обличчі кожної людини. Фізіогноміка сторіччями накопичувала знання і сформувалася в окрему науку. Так навіть по мочці вуха можна дізнатися, що є ваш співбесідник.

В першу чергу увагу слід звертати на форму лиця. Якщо вона довгаста (ширина лоба рівна ширині підборіддя), то людина добре розвинена інтелектуально. Як правило, такі люди чутливі, сприйнятливі, але при цьому зрівноважений. Недивно, що їм властива розсудливість.

Трикутне лице свідчить про хитрість і незлагідність. Високий і широкий лоб, видатні скули, невеликий, загострений, підборіддя часто говорять про обдарованість і талановитість людини. На жаль, такі люди схильні до зради.

З трикутною формою схожа трапецієвидна, але тут характерний широкий лоб і злегка звужене (але не загострене) підборіддя. Ці люди інтелігентні, чутливі, артистичні. Жінки з такою формою лиця - оптимістки. Вони живуть щасливо, створюючи приємну атмосферу для тих, що оточують.

Квадратне обличчя зазвичай належить суворій, мужній, нерідко безсердечній людині. Часто такі люди незговірливі, грубі, наполегливі. У спілкуванні вони, безумовно, прямолінійні і відверті. Найбільш яскраві риси – рішучість і невтомне жадання успіху. Як правило, такі люди хороші виконавці, хоча самі вони наполегливо тягнуться до лідерства.

Обличчя круглої форми асоціюється з добродушністю, м`якістю, миролюбністю. Вони люблять комфорт, хорошу компанію і не прагнуть до слави, хоча їм не чужо і честолюбство. Якщо у людини з круглою формою особи високе перенісся, виступаючі скули, очі, що горять, - він цілеспрямований. З таких людей можуть вийти завидні лідери і полководці.

Тепер можна перейти до рис обличчя. Пропорційний розвиток брів (форма, колір, густина) указує на збалансованість емоцій, розуму і характеру, тому ідеальними вважаються широкі, довгі. Якщо густі брови зовнішніми кінцями дибки піднімаються вгору, це ознака щедрості душі і мужності. Таку людину вважають народженою для успіху, пише Green Mama .

Зовнішні кінці, що опускаються, указують на соромливість. Якщо у чоловіка рівні і довгі брови, виступаючі на тлі приємної шкіри, то він славиться інтелектом. Короткі, але густі брови говорять про вибухову натуру. Щетинисті брови завжди указують на норовистість, упертість, безкомпромісність. Густі важкі брови, що з`єднуються, означають незбориме прагнення до домінування. Високо розташовані брови говорять про цілеспрямованість, а що сидять дуже низько - про зворотний. Застосувати ці знання можна, скоріше, до чоловіків, тому що жінки часто користуються пінцетом і міняє форму брів.

Далі розташовуються очі. Коли вони красиві і привабливі, це означає, що людина володіє здоров`ям, волею, розумом, темпераментом. Великі очі говорять про чутливість душі, ранимої, сентиментальності. Часто нарівні з цим коштує мужність. Маленькі очі зазвичай належать похмурим, замкнутим незговірливим людям.

Посадка очей теж дозволяє робити деякі висновки. Обидва ока на одній горизонтальній лінії - сприятлива ознака. Якщо вони скошені донизу: у чоловіків – рішучість, а у жінок - нерозсудливість. Якщо верхня повіка злегка опущена - це ознака зрілості, сильно опущена верхня повіка у чоловіків говорить об виснаження енергії.

Дуже провисла нижня повіка говорить про безконтрольність ваблень, розгульний спосіб життя. Якщо зовнішні куточки ока утопають в мережі зморшок, що розходяться, - це ознака проникливості. Безумовно, чим старше чоловік, тим більше достовірна інформація прочитується з його очей.

Ніс, хоч і менш характеризуюча риса, але і по ньому можна багато що сказати. Людина з округлим кінчиком носа і оформленими крилами стає сильною особою. Довгий ніс - ознака яскраво вираженої індивідуальності, а короткий говорить про відвертість душі і оптимізм.

Ідеальним вважається високе і рівне перенісся, характерне для здорових людей. Людина з кінчиком носа, що нагадує 'підвішену краплю' зазвичай життєрадісний і оптимістичний. Якщо ж кінчик носа нагадує дзьоб орла, то така людина прониклива, хитра і, нерідко, злопам`ятна. Повний, великий кінчик носа - ознака щирості і теплоти. Піднятий, з випнутими ніздрями ніс позначає свавілля, нестриманість, розбещеність. Роздвоєний кінчик носа - свідоцтво боязкості, соромливості.

Рот завжди привертає увагу співбесідника. Якщо він великий, то напевно перед вами мужня людина. Спадаючі куточки губ свідчать про сильну волю. Люди з маленьким ротом часто наділені слабким характером, а тонка лінія закритих губ говорить про педантичність. Симетричне, без перекосів відкриття рота говорить про збалансованість емоцій.

Якщо до обох сторін рота від очей спускаються лицьові зморшки - це ознака нелегкого життя. Якщо ж зморшки йдуть від крил носа до куточків губ, то це ознака підступності. Верхня губа випирає над нижньою – нерішучість, випинається нижня - егоїстичність. Зморшки, що глибоко врізалися в губи, говорять про процвітання в молодості і позбавленнях в зрілі роки.

Не варто забувати про вуха. Добре оформлене, гармонійне і красиве вухо свідчить про здоров`я, безформність же і блідість говорять про зворотнє. Дуже великі вуха - вади в осіб, дуже маленьких, - ознаку неблагополуччя. Вухо без добре оформленої мочки - незбалансованість особи. Довга мочка видає безпечність і безтурботність.

Як правило, люди з дуже великими мочками – мудреці або філософи. Якщо мочка злегка подається вперед, то це душевна і добра людина. Якщо внутрішній обідок вуха втягнутий - стриманість, якщо випнутий - навпаки.

На закінчення хочеться відзначити, що фізіогноміка заснована на відсотках вірогідності. А це означає, що ніяких постулатів в зовнішності і характері людини не немає. Пам`ятайте, що кожна людина унікальна, неповторювана і непередбачувана. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Арсене, за цю публікацію!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Арсене, за цю публікацію!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Приєднуюся до подяки!
Цікава стаття!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Тема цікава, але над текстом ще треба попрацювати. Відчутні труднощі перекладу.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Згідний текст варто підкоригувати..
Пане Арсене якщо у вас немає такої технічної зручності, то напишіть мені, і я сам вже виправлю ті делікатні моменти.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Пане Альберте, буду дуже вдячний! Поправте, будь ласка.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Текст все ще потребує виправлення помилок.

У статті наведені ілюстрації. З якої програми вони взяті?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)