Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ринок органічної продукції в Україні постійно зростає і досяг близько 20 млн євро у 2016 році

"Ринок органіки в Україні у 2016 році досяг позначки  €20 млн, що на 17% більше у порівнянні з 2015 роком." — повідомила президент Академії Органічного Садівництва «Ekogarden» Валентина Лановенко.

«В Україні налічується близько 210 виробників органічної продукції. В основному це родинні господарства, які вирощують органічні овочі, ягоди, зелень, плоди, продукцію тваринництва на невеликих площах – 1–2 га», — повідомила також Лановенко.

За її словами, валова частка органічної продукції експортується за кордон. Зокрема, кожна четверта тонна органічної пшениці в Європі — з України. Великий попит за кордоном спостерігається на продукти тваринництва, заморожені ягоди та плодову продукцію (яблука, груші), у свіжому вигляді та перероблену. Органічні свіжі овочі, зелень і продукти переробки орієнтовані на збут на внутрішньому ринку.

Незважаючи на, те що в стратегії «3+5» АПК Тараса Кутового визначено, що органіка є пріоритетом для України, органічні господарства фактично не отримують ніякої підтримки від держави. За інформацією Лановенко, лише у Львівській та Полтавській областях діють програми компенсації вартості сертифікації органічних господарств і певна підтримка на рівні місцевого бюджету.

Водночас для органічних виробників у Києві та регіонах проводяться тренінги, конференції, семінари-практикуми з органічного вирощування продукції. «Люди охоче навчаються, діляться досвідом, адже всім зрозуміло, що тут немає конкурентів, і що більше буде успішних господарств і якісно вирощеної продукції — то краще для всіх учасників, особливо це стосується експортерів», — додала Лановенко.

Наші інтереси: 

Розвиток органічного землеробства в Україні - це перспективний напрямок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)