Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рух сприяння територіальній обороні України - 13 жовтня 2015, прес-конференція

Категорія:

13 жовтня 2015 року з 15:15 до 15:45, в приміщенні Українського кризового медіа-центру (Український дім на Європейській площі, Україна, 01001, Київ, вул. Хрещатик, 2, (ст. м. «Хрещатик», «Майдан Незалежності») відбудеться урочисте підписання меморандуму про співпрацю громадських об’єднань у рамках громадської ініціативи Рух сприяння територіальній обороні України. 

Дана ініціатива на стадії заснування об'єднала навколо спільної ідеї вже більше десяти громадських організацій, які на ділі продемонстрували свою ефективність, підготувавши десятки тисяч потенційних та діючих захисників України.

До складу громадської спілки увійдуть організації, які займаються військовою та допризовною підготовкою чоловіків та жінок, молоді та дітей, мобілізованих та військовиків-добровольців. Серед засновників Руху сприяння територіальній обороні України є великі загальноукраїнські структури, такі, як Товариство сприяння обороні України, Молодіжний клуб Джура, Молодіжний націоналістичний конгрес, Український Легіон, Пласт - національна скаутська організація України, Українська асоціація власників зброї, навчальний підрозділ “Десна”, а також нові, але не менш ефективні організації - Громадянський Корпус полку Азов, Центр спеціальної тактичної підготовки «БІЛИЙ ВОВК», Українська резервна армія та Українська жіноча варта. 

Рух сприяння територіальній обороні України ‒ це некомерційна та позапартійна громадська ініціатива, яка виникла на основі співпраці громадських об’єднань, військово-патріотичних організацій та ініціатив, центрів початкової військової підготовки та громадських активістів (далі - Співзасновників) з метою сприяння територіальній обороні України. Стратегічною метою руху, згідно з Меморандумом, учасники встановили створення в Україні потужного громадського інституту територіальної оборони України, запровадження масової військової підготовки громадян з метою підвищення обороноздатності країни, налагодження всебічної підтримки та співпраця громадськості з державними інституціями в сфері територіальної оборони України. 

На прес-конференцію, присвячену підписанню Меморандуму засновниками, запрошено також начальника управління територіальної оборони Головного оперативного управління Генерального Штабу збройних сил України. 

Засновники Руху висловили впевненість, що спільними зусиллями громадськості та ефективно співпрацюючи із Міністерством Оборони, державними адміністраціями та місцевими громадами вже найближчим часом можна побудувати потужну систему територіальної оборони, яка відіб'є охоту будь-яким загарбникам ступати на землю України, адже кожен громадянин України зможе стати реальним захисником свого дому, району, області та України в цілому.

Ініціативна група вивчила позитивний досвід територіальної оборони Естонії, Британії, Польщі, Латвії, Швейцарії, США і дійшла висновку, що Україна має величезний потенціал створення сил територіальної оборони, які убезпечать всіх громадян України і припинять агресивні зазіхання з боку росії. Адже належно-функціонуючий громадянський інститут територіальної оборони під керівництвом генерального штабу є потужним фактором стримування агресії навіть зі сторони ядерної держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Дуже приємна новина.

Радіймо!

Коментарі

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Дуже приємна новина.

Радіймо!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Ця новина радує.Почались реальні дії Завдяки цим діям люди почнуть відчувати себе власниками цієї даржави Це бде початок ниточки дій які сформують повноцінних громадян дійових патріотів

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Ось мабуть ті люди, які обєднавшись, можуть біля Верховної зради вимагати прийняття закону про зброю.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"