Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

РА - герб Третього Гетьманату: РАдіймо! (опитування)

Світ:

РА – це колективна божественна істота, Творець Всесвіту. Частинка РА є в кожній людині – її називають ІскРА Божа. Коли виникає зв’язок божественного і людського, то людина радіє, бо відчуває, як у ній РА діє.

141125-radiymo_ariyi.jpg

Радіймо, арії!
Радіймо, арії!

Продовжуємо колективне зусилля задля відкриття справжнього імені герба нової Української держави (неофіційна назва – Третій Гетьманат, ТГ).

Нагадаємо, що цей оригінальний символ було спеціально створено до події аріянського освячення Русі великим князем (імператором) Володимиром Великим. Герб зображує зустрічний рух Сокола Святого духа (згори вниз) і Лебедя шляхетної людини (знизу вгору), взаємодія яких освячує людину і підносить її до стану святості – у простір Царства божого (простір гармонійних подій нашого фізичного світу, т. зв. Простір волі).

Оскільки герб символізує процес освячення і його було спеціально створено для освячення Русі, то було висловлено гіпотезу, що його ім’я – «Освячення».  

Для Української держави ми використовуємо оновлений герб, який відрізняється і від герба Володимира, і герба УНР:

       

Щодо форми цього герба дійшли консенсусу, тобто однозгідного рішення. Щодо назви «Освячення» розгорнулася дискусія і активні пошуки виразнішої, більш «брендової» назви. Таким видавалося слово «Свято», проте воно не знайшло одностайної підтримки.

Завдяки активному мозковому штурму з’ясували, що герб повинен мати тільки одне ім’я, інакше відбуватиметься розсіювання енергії, а нам потрібна максимальна єдність.

З другого боку, гербу потрібно багато епітетів, які дозволяють розкрити різні аспекти його символіки і перетворити герб на мнемотехнічний каркас – засіб запам’ятовування і передачі різних сенсів символіки. Тут наведено приклад використання герба для навчання світоглядним основам нової держави.

Пошуковий рух від «освячення» до «свята» вивів на запитання: А чому людям подобається свято? Виявляється, що найцікавіше у святі – гра! А що як герб так і назвати – «Гра» або «Грааль» (дух гри).

Але й на цьому не зупинилися і занурилися ще глибше.

– А чому людям подобається гра?

Тому, що тоді людина радіє.

– А чому людина радіє?

Тому що в ній РА-діє!

– Що таке РА?

Іменем РА, або АР називали Творця Всесвіту. Інші його імена: СвАРог (святий АР), БРАма, Яр. Головним знаком Творця у фізичному світі було Сонце, тому Ра (укр. Ар, Яр,  Ярило) вважався богом Сонця.

РА – це колективна божественна істота, Творець Всесвіту. Частинка РА є в кожній людині – її називають ІскРА Божа. Коли виникає зв’язок божественного і людського, то людина радіє, бо відчуває, як у ній РА діє.

Людина найбільше радіє тоді, коли творить, бо за своєю природою вона є сотворцем. Тому кажуть, що людина має в собі обРАз Божий. Оскільки кожна гра основана на творчості, то під час гри людина завжди радіє.

Творця Всесвіту завжди називали батьком, тому він ще має ім’я Род (родитель). Його анімалістичним символом був сокіл (тобто «сонячний»), якого називали Сокіл Род. Сокола обрали тому, що він літає вище всіх (найближчий до Сонця і Бога), є найшвидшою земною істотою і, як розповідають птахознавці, спроможний до телепортації: під час атаки він може зникати в одному місці – і виникати в іншому. Оскільки сокіл був символом Бога-Творця, то верховного бога Ра зображали з головою сокола, а над нею - Сонце. Саме такі зображення знаходимо у Стародавньому Єгипті, куди арії принесли культ РА (це вже було через кілька тисячоліть після заснування Трипільської цивілізації - див. нижче схему розселення аріїв).  

Ім’я РА надзвичайно потужне. Звук «а» вимовляється найлегше, тому немовлята починають з «а-а-а». Звук «р» вимовляється найважче, він несе найбільше вібрацій, він найдзвінкіший. Тому ім’я АР наче охоплює весь діапазон звуків від найпростіших до найскладніших і вказує на універсальність.

Чітке вимовляння звуку «р» є однією з ознак духовного центру планетипрабатьківщини людства. Спроможність вимовляти дзвінкий звук «р» згасає по мірі просування від Центру до периферії: у поляків він перетворюється на «ж», французи гаркавлять (вимовляють його з натугою), а англійці взагалі не вимовляють.     

Карта з книги Артура Кемпа «Марш титанів. Історія білої раси» (March of the Titans. A History of the White Race) — USA, Ostara Publications 1999, 2001. www.white-history.com

Оскільки АР є Богом-Творцем, то діти Божі (люди, які усвідомлюють свою божественну природу) називаються арії, а також соколоти-сколоти-соколичі-соколи – від Сокола Рода.

Імена РА, АР, ЯР є синонімами. 

– Яке відношення має РА для герба Третього Гетьманату?

Ра є джерелом Святого духа, уособленого Соколом, і джерелом боголюдського вдосконалення, символізованого Лебедем. Тобто РА – це першоджерело Освячення і самого Життя.

Окрім того, на гербі написані букви Р і А, між якими виростає захищений паросток нового світу.    

РА - це серцевина слова УкРАїна, його найдзвінкіший склад. 

Клич герба: «РАдіймо!» Коли вітаємось цим словом і радіємо – ми славимо Творця. Ісус Хрестос, апостоли і аріохрестияни віталися словом «гайре!», що значить «радій!», «ярій!».  

Девіз герба: Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Окрім імені, герб РА має багато епітетів: Сокіл, Лебідь, Воля, Рух, Трійця, Трисуття, Триєдність, Творець, Творення, Паросток, Зростання, Плекання, Культура, Ключ, Життя, Розвиток, Гра, Брама та інші

А тепер, за звичаєм, переходимо до практики Українського консенсусу. Для цього проводимо опитування щодо висловленої пропозиції з трьома варіантами відповідей: «Підтримую», «Не заперечую», «Проти».

Нагадую правила:  

1. Якщо «Підтримую», то треба написати будь-який коментар і бути готовим відповідати на запитання інших гравців для захисту своєї позиції.

2. Якщо «Не заперечую», то можна нічого не писати, адже гравець просто погоджується з тими, хто підтримує.

3. Якщо «Проти», то гравець має обґрунтувати своє рішення і бути готовим відповідати на запитання.

Отже, голосуємо:

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

РА - це те, що ніхто не може відібрати у людини.
ВОЛЯ робить людину духовною.
РА робить духовну людину божественною, перетворює її на боголюдину.

Боголюдська реалізація - сенс і мета АРіянства.

Vakula wrote:
Це не так: "Радісна Людина завжди Вільна. Вільна Людина не завжди Радісна. "
У радісної людини забрати предмет радості - і буде плакати, тож вона не вільна, бо прив’язана до того.
Вільна людина не прив’язана ні до грошей ні до чого, вона має все що захоче, бо вільна. Воля - це вже ПОВНА ПЕРЕМОГА, ЗВІЛЬНЕННЯ <a href="https://www.ar25.org/article/veselka-nastroyiv.html" class="bb-url" rel="nofollow">настрій 40</a> Радість - настрій 6.
Тож ВОЛЯ - сильніше від РАдості.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Ще є один епітет - ВОЛЯ.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Я дійшов висновку що наш герб повинен називатись ВОЛЯ..Бачу друзі теж про це пишуть..І це внутрішнє переконання..Не повинно бути на гербі асоціацій про два різних птахи,які рухаються у протилежних напрямках,тим самим знульовують весь результат.Вони стають символом тупцювання на місці..Наш Герб символ еволюції Духу у матеріальному світі..Спочатку Дух живе у мінералах,потім силою ВОЛІ переходити у рослинний і тваринний світ..Після цього він завдяки Волі народжується людиною..На гербі, людину буде символізувати середнє частина тризуба..Силою Волі людина повинна піднятись вгору до вищого простору..Я би ще добавив ту горизонтальну лінію до середнього "зуба"..Ця коротенька лінія буде символізувати хрест і життя через смерть.Кожен повинен зустріти свій хрест..і піти дальше..А також символ хреста буде говорити,що ми належимо до білої цивілізації..ВОЛЯ...Наші предки були Великими...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Воля- правильно. Вуаля (з французької) Тут і Там. Це танець двох. Подивіться мій фільм, те, що є в природі. Двох птахів сприймайте гарно, нам підказує сама Матінка природа.
Стосовно герба РА - голосую проти. Вважаю слово скороченим, яке не надає жодного розуміння. Наприклад, як ПЕ чи АН.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

П. Явсе, який песимізм, зустріти хреста і отримати смерть. Я зовсім забула про таке.
Були чотири вітри створені, які впливали землю. Це є чотири стихії, які міняються, крутяться навколо нас разом з символами зодіаків. Та й Земля крутиться, тут ще треба розібратись, хто і куди крутиться. Тому хрест- це: вогонь, вода, повітря, земля. І вони групуються по двоє. Вода з землею, а вогонь з повітрям. Хрест смерті десь подівся. )))))

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дякую пані Зоріна..Не бачу я у хресті песимізму..Це нам показав Хрестос,як він пройшов крізь смерть у вищий простір..Тут немає нічого сумного,а навпаки РАдість..Хрест-це символ зустрічі матеріального(горизонталь) і божественного (вертикаль)..ці два світи перетинаються тільки в одному місці-у людській свідомості..Щоб рухатись у Вищий світ..частинка нас повинна померти на хресті,щоб пройти у вічність..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арн Спокій.
0
Ще не підтримано

На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово (Ів. 1:1).

Після читання Живого слова мені відкрилося видіння , що першим словом , яке промовила людина було слово РА.

Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього (Ів. 1:3).

Саме слово РА дало поштовх людині до пробудження та еволюційного розвитку шляхом навчання , творення , вдосконалення .

Найвища влада - влада над собою.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Я підтримую назву РА. Мені, як українцю більше імпонує назва РАДІСТЬ. Проте, назва РА є лаконічнішою і зрозумілою народам усього світу. Підтримую РА, бо ця назва енергетично значно сильніша від ВОЛЯ. Колись в розмові з одним знайомим я сказав, що найголовніше щоб людина почувала себе вільною. Він запитав: вільною від чого? Радісна Людина завжди Вільна. Вільна Людина не завжди Радісна.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Це не так: "Радісна Людина завжди Вільна. Вільна Людина не завжди Радісна. "
У радісної людини забрати предмет радості - і буде плакати, тож вона не вільна, бо прив’язана до того.
Вільна людина не прив’язана ні до грошей ні до чого, вона має все що захоче, бо вільна. Воля - це вже ПОВНА ПЕРЕМОГА, ЗВІЛЬНЕННЯ настрій 40 Радість - настрій 6.
Тож ВОЛЯ - сильніше від РАдості.

VAKULA

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

РА - це те, що ніхто не може відібрати у людини.
ВОЛЯ робить людину духовною.
РА робить духовну людину божественною, перетворює її на боголюдину.

Боголюдська реалізація - сенс і мета АРіянства.

Vakula wrote:
Це не так: "Радісна Людина завжди Вільна. Вільна Людина не завжди Радісна. "
У радісної людини забрати предмет радості - і буде плакати, тож вона не вільна, бо прив’язана до того.
Вільна людина не прив’язана ні до грошей ні до чого, вона має все що захоче, бо вільна. Воля - це вже ПОВНА ПЕРЕМОГА, ЗВІЛЬНЕННЯ <a href="https://www.ar25.org/article/veselka-nastroyiv.html" class="bb-url" rel="nofollow">настрій 40</a> Радість - настрій 6.
Тож ВОЛЯ - сильніше від РАдості.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Не можна сказати, що Воля сильніша від Радості, тому що перше і друге є аспектами (ликами) Бога. Радість не зникає, коли забрати "предмет радості", - якщо це безумовна Радість. Тобто така Радість, яка не залежить від причини, а є внутрішнім станом єства у всіх обставинах. Така Радість жива завжди - навіть якщо на поверхні свого стану людина страждає, через суто людські обставини. Така Радість - як світильник. Вона горить у духовному серці попри все і є каналом зв'язку з Божественним. Фактично - вона є Богом в нас.
Воля є променем Бога, під яким людські сутності проходять духовний вишкіл. Це дуже важливий аспект Бога, який неможливо переоцінити. Без Волі неможливе жодне високе духовне досягнення. Це сильний інструмент Бога.

Sapienti sat.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Слово Радість в українській культурі не пов'язане з Безумовною Радістю, нірваною, за веселкою настроїв це 6, а Воля (до того ж має подвійний сенс, як свобода і як сила духу), сприймається від простого значення (після обіду я вільний) до стану Нірвани (аж 40): козак Мамай на кобзі грає - що задума, то все має.
Радість - це швидше, крішнаїти, вони радіють і все на тому.
Українська місія- це Воля, отаман Орлик написав найпершу конституцію, до речі. Воля - не проти Радості, але Воля прописана у Тризубі і у віковій минувщині України.

VAKULA

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Я натиснув "не заперечую". І хоча у такому випадкові коментар не є обов'язковим, все ж, зазначу, що, як на мене, найкращий варіянт "Грааль" (обґрунтування у моїх попередніх коментах). А "Ра" воно якесь аж надто давньоєгипетське з напівоголеними звіро-людьми з якимись макітрами на головах та муміями у саркофагах. Але ставати у позу через деталі, коли на кону творення нової держави, якось не "по-гетьманські". Хоча з іншого боку, Диявол у деталях криється. Тож, може ще трішки подуємо та зважимо?

Хай буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Культ Сокола РА у Єгипет принесли арії з УкРАїни:

БардRoy wrote:
Я натиснув "не заперечую". І хоча у такому випадкові коментар не є обов'язковим, все ж, зазначу, що, як на мене, найкращий варіянт "Грааль" (обґрунтування у моїх попередніх коментах). А "Ра" воно якесь аж надто давньоєгипетське з напівоголеними звіро-людьми з якимись макітрами на головах та муміями у саркофагах. Але ставати у позу через деталі, коли на кону творення нової держави, якось не "по-гетьманські". Хоча з іншого боку, Диявол у деталях криється. Тож, може ще трішки подуємо та зважимо?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Поки що проти, думаю, що РА - дуже гарно, це і ценз від чужих народів, що не вимовляють "р", але поки що підходить для "таємного" брахманського тлумачення, дійсно нагадує "замороченість" на єгипетських книжках, сектантство.
Для всенародного - ВОЛЯ, тим більше, що там воно закодовано, що ще треба?
Воля - це і є простір волі.
ВОЛЯ - вікова українська ідея. Тут нема якихось приколів, основаних на таємних книжках, але може, вони і не потрібні. Певен, що і таємні книжки розуміють, що ВОЛЯ - це все.
Знову ж таки - що об’єднує орла і лебедя?
Крила - політ - ВОЛЯ!

VAKULA

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Воля мабуть таки краще.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Цікаво, якщо прогалю тих, хто голосуватиме по-моєму, це буде підкуп? Чи підкуп - тоді коли спочатку пообіцяєш гали, щоб вірніше голосували? :))))))

VAKULA

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Голосування - це гра, змагальність. Хто переміг, той і правий. Поки що можна галити тільки коментарі однодумців.

Vakula wrote:
Цікаво, якщо прогалю тих, хто голосуватиме по-моєму, це буде підкуп? Чи підкуп - тоді коли спочатку пообіцяєш гали, щоб вірніше голосували? :))))))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Данило Майоров.
0
Ще не підтримано

Проголосував проти.
ІскРА Божа - то є прекрасне тлумачення.
Але я не бачу візуального зв'язку між нашим гербом і РА.
Вирізняти різні літери на гербі - то є маніпуляція.
На мою думку, назва герба має бути пов'язана з візуальним змістом герба.

І повіє огонь новий з Холодного Яру!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь з Вашою думкою. Але проблема в тому, що у візуальному змісті герба кожен бачить своє.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

У символіці кожен бачить своє. Я, наприклад, виразно бачу напис РА. А коли всередині виростає І, то воно перетворюється на РАЙ (RAJ). Прямий зв’язок між назвою і візуальним змістом.

Жодної маніпуляції тут нема. Бо тоді слово ВОЛЯ - також маніпуляція. Вирізняти літери - це лише підказка для розкриття прихованого змісту.

Правдомир wrote:
Проголосував проти.
ІскРА Божа - то є прекрасне тлумачення.
Але я не бачу візуального зв'язку між нашим гербом і РА.
Вирізняти різні літери на гербі - то є маніпуляція.
На мою думку, назва герба має бути пов'язана з візуальним змістом герба.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Якщо бачити у Тризубі напис РА, то скоріше, це латиниця RA
(а точніше, суржик - RІЯ)
ВОЛЯ все-таки кирилиця і набагато наглядніша.
А ГОЛОВНЕ - повинно бути ОДНЕ тлумачення, і як тоді не звертаючи увагу на більш наглядну ВОЛЮ, читати менш наглядну РА?

А в тексті можна писати не ТРИЗУБ чи РА чи ВОЛЯ, а RІЯ - сенсар :)))

VAKULA

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Миро wrote:
Я, наприклад, виразно бачу напис РА. А коли всередині виростає І, то воно перетворюється на РАЙ (RAJ). Прямий зв’язок між назвою і візуальним змістом.

А чому б, дійсно, не використати слово "РАЙ"? Це:
1) простір волі,
2) фактично, той же РА, тобто й расовий ідентифікатор, й здвінкість й сонячність,
3) хтось і смерть там може побачити як ланку у духовному зростанні.
4) без зайвих асоціацій з Єгиптом,
5) слово є змістовнішим за простий склад.
6) звичніше українцям.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Те що розуміється під словом "РА" означає по-суті також і верхню жовту частину прапора. Тому хотілось би, щоб у назві герба було трохи інше значення, яке символізувало би якісь процес божественної частини над матеріальною, або якесь інше високе значення. При цьому зрозуміло, що оскільки правильний герб жовтого кольору, то він є частинкою цього "РА"

Оскільки варіант "Свято", який мав символізувати "освячення" відпав, тепер схиляюсь або до варіанту "Дух", адже саме він надіваючи на себе більш грубі (матеріальні) тіла опускається у матеріальний світ, для отримання досвіду і еволюції, або хоча би варіанту "Воля". Хоча перший варіант значно більше зараз подобається.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Тільки що в голові промайнула наступна думка:

- Верхня частина прапору (жовта) означає - божественний світ, Бог-Творець (як збірне поняття), Ра.
- Нижня частина (блакитна) означає - матеріальний (фізичний) світ
- Герб - це Дух (локалізована частинка Бога-Творця), Дух окремої духовної сутності, який опускається у матеріальний світ для пришвидшення своєї еволюції.

Саме цей Дух, є в тому числі інструментом в Божих руках, який здійснює вплив і удосконалення фізичного світу. Тому, в даному випадку герб буде зображати не тільки Дух, як частинку Бога, а й процес удосконалення фізичного світу (освячення)

Таким чином, зображення нашого прапора разом з жовтим гербом, який знаходиться посередині, якраз і показує це співвідношення небесного (духовного), земного (матеріального, фізичного) і окремого Духа (духовної сутності, як частинки Бога)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дякую пане Доброслав..Ті самі думки до мене прийшли вчора вночі..Але на мою думку Святий Дух не спускається вниз,а Сам через Волю розвивається і досягає Вищого простору..Святий Дух є в усьому,навіть у грубій матерії,а імпульс до руху Йому дає Воля..Наш Тризуб можна розглядати,як лабіринт по якому рухається Дух..вінцем цього руху є втілення у людину,котра піднімається у просторах(жовтий колір прапора)..На фоні жовто-блакитного народжується гармонійна система взаємодії усіх просторів...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Підтримую пана Вакулу..
Воля має два значення:воля-свобода..і Воля-сила котра надає рух і динаміку Духу..Без Волі усе мертве..і саме Воля до життя запускає весь механізм..і навіть Слово без Волі, нічого не варте..
Людина дійсно має прикласти Волю,щоб переміститись у позитивні простори і тоді РАдість буде правдивою..
Я не є єгиптологом,але у них там теж були світоглядні війни..і навіть якщо громада вирішить герб назвати словом РА,то не потрібно його прив'язувати до Стародавнього Єгипту...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Кожен громадянин Української держави повинен знати ім’я свого герба і правильно його вимовляти. РА виступає в ролі расового ідентифікатора.

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Зображення користувача Данило Майоров.
0
Ще не підтримано

Сокіл і Лебідь - птахи. Польот птаха - це воля і рух. Дух святий - птах сокіл. Сонце Ра, небо повітря, вода, земля - то все простори птаха. Птах вільний самостійно обирати потрібний простір. Птах може відродитись згорівши у вогні як фенікс. В древньоєгипетській цивілізації Птах було одне з імен Бога-Творця. Пта - творець Всесвіту, батько богів, покровитель ремесел і мистецтв.
Також значення слова птах в українській мові - Людина, яка відзначається чимсь незвичайним, особливим.
Можна бути птицею і ходити по землі. А можна бути птахом і використовувати крила за призначенням.
Тому, пропоную назву для герба - ПТАХ.

І повіє огонь новий з Холодного Яру!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Глибоко. І красиво. Та має бути щось потужніше. В слові-бренді має бути енергійна пробивна СИЛА.

Sapienti sat.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Взагалі то походження слова Птах від "співати".
Петь-птичька-півень-співень-пісня-пєсня

VAKULA

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Або ВОЛЯ, або ДУХ!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Голосую проти. І як один із варіантів - БРАМА. Воїни несли свої герби на щитах, як захист. На даному відрізку творення держави нам потрібна брама-захист.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це ім’я цікаве ще й тим, що Брама - це сакральне скорочення імені Творця Всесвіту, яке повністю є таким: "Бог (тобто володар) РА (божественного) і МА (матеріального)".

Подібні сакральні скорочення властиві для української традиції, де, наприклад, Господь пишеться як Гдь, а Ісус Хрестос як ІС ХР.

Boriy007 wrote:
Голосую проти. І як один із варіантів - БРАМА. Воїни несли свої герби на щитах, як захист. На даному відрізку творення держави нам потрібна брама-захист.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

І? Брама наразі закрита! На знаку ми вже бачимо не "волю", а стулки дверей/брами. Для кого вони закриті? Чи можна туди (і куди?) потрапити будь-кому? Чи знову "Св. Петро тримає ключі" від них?
От які думки виникають. ВОЛЯ краще, бо "Вольному - Воля", тобто всі двері/брами відкриті!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Миро сказав

Quote:
що Брама - це сакральне скорочення імені Творця Всесвіту, яке повністю є таким: "Бог (тобто володар) РА (божественного) і МА (матеріального)".

Б- Ра- Ма -Трійця створення, світ для руху-змін, розвитку, взаємодії.
Але якщо глибше подумаємо, то існує єдина вертикаль, єдиний простір, і всім керує-володіє він-Центральний. Тому це буква Б. Оскільки він, Б, стоїть посередині, то утвориться слово Ра Б Ма.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

А Ви пробували вимовити це слово РАБМА? У тому місці де межуються звуки Б і М губи плутаються через те що ці звуки дуже подібно вимовляються :)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Думаю, що це є буква Х. Адже існує слово Брахма чи Рахма. Таким чином, де є знак Х , то виявляється знак свастики, бо вона саме так малювалася (дивилася фільм про Гітлера). Тоді знак Х показує, що Ра множиться на Ма. Вони єднаються, і утворюється вертикаль. Це називається, що сам із себе сотворив і назад можу повернутися, розгорнувся і згорнувся. З цього випливає, що правильне слово Ра Х Ма, а Брахма -спотворене. І ще цікавинка, бо Б Ра Ма, можливо є Х Ра Ма. Поміняли одну букву на іншу, а надалі її поставили спереду, як головну. Тому ніякої релігії-зв"язку нема, все зруйновано. Оскільки храми в нас є побудовані, то вони не несуть нічого, бо нема зв"язку з Природою- Матір"ю, все абсурд виходить

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Я проголосував «ЗА», тому що давно симпатизую цьому слову, навіть незважаючи на те, що в деяких американських фільмах це поняття має негативний відбиток, зокрема у фільмі «Зоряна брама», що вже став класикою американського кінематографа. І це слово дуже підходить для нашого герба.

АЛЕ…

Але ще більш вдалим мені видається слово «БРАМА», згадуване тут. Наш герб і схожий на браму (ворота), що відкриваються, а зверху (посередині герба) опускається Святий дух від Творця. Це слово одночасно відображає і статику і рух. Тому що ворота є непорушними, знаходячись на певному місці, і разом з тим, при відкриваючись вони спонукають до руху. Пройти через браму чи ні, залежить від особистого бажання кожного. Так би мовити «два в одному», як любить наголошувати нам Стратег. Більше того слово «БРАМА» — це і є ім’я Творця, що поєднує в собі духовне «РА» і матеріальне «МА». Для пересічного українця це буде брама (ворота), а для того, хто став на шлях духовного розвитку, це буде Бог-Творець. Знову два в одному. ;) Тобто, ми маємо двічі два в одному.  І найбільше підходить до герба князя Володимира, де ми бачимо Сокола і Лебедя.

P.S. Цей свій коментар написав раніше в чорновику, ніж прочитав інші коментарі тут.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

Підтримую цю назву. Ра - лаконічно і зрозуміло.

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Ра прекрасний символ. Але ДУХ, як на мене, більше підходить для герба. До того ж не вимагає окремих пояснень.

Sapienti sat.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ми обговорюємо назву герба, чи назву центрального гербового знаку?

Quote:
...РА для герба Третього Гетьманату

Тут треба визначитися... Незабуваймо, що герб - це не лише центральний знак - це набір елементів: щит, символ, кольори і т.д.

Покажіть дитині обговорюваний нами знак ("Вустами малюка глаголить Істина") - чи прочитає без підказки оте РА? Ні! Гарантую!. Отже, на центральному знаку РА не читається! Окрім того (навіть для брахманів, які бачать глибину) РА - це цілісність, єдність - в такому разі букви мали б бути поряд, об'єднані в склад, слово. А Ви їх штучно розділяєте. Чи варто це робити? Ні!

Натомість ВОЛЯ читається легко, всім видно. Навіть дитина легко, без підказки дорослих-брахманів прочитає! Це якщо читати знак...
А якщо давати ім'я гербовому знаку , то кращого за ім'я ДУХ чи варто шукати? Тут усе - і число три: три вершини знака, три букви назви знака, триєдність вершин; і відображення руху (як основи світобудови) до якого спонукає Воля і Творця, і співтворця (Людини), і творіння (мінерали, рослини, тварини).

Така моя думка, тому я голосую "проти" назви РА для обговорюваного нами знаку (без натискання кнопки голосування, бо вона однак (вкотре!) не працює у мене ;) )

Отже, назва центрального гербового знаку-символу герба ТГ - ВОЛЯ або ДУХ!

П.С. А назву герба обговорімо окремо ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Слово Дух хороше, але ми не живемо тільки Духом. Тоді будемо світлом без матерії. Будь-яке обмежене визначення не підходить. ВогнеДух - також гарно, але тут також йде одне - знання без реалізації. Визначення потрібне таке, що об"єднує, ціленаправляюче, безмежне у своїй силі.
Тут ще повторюють від слова Три-, тому ще раз треба знати, що це є обмеження. Виходимо за межі кола, ніяких цифр, бо їх є багато.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

За результатами опитування поки що більшість проти варіанту "РА". Я думаю, що краще робити не окремі опитування для кожного варіанту, а одне опитування, в яке внести кілька варіантів, а потім шукати консенсус для тих варіантів, які наберуть найбільшу кількість голосів. Причому бажано, щоб таке опитування за всі варіанти тривали не менше тижня, бо інколи навіть в кожного окремого учасника міняється думка після обговорення.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Кожен гравець може зробити свою пропозицію: написати статтю і виставити її на голосування.

У процесі обговорення гравець може відкликати свій голос і проголосувати по-новому.

boanro wrote:
За результатами опитування поки що більшість проти варіанту "РА". Я думаю, що краще робити не окремі опитування для кожного варіанту, а одне опитування, в яке внести кілька варіантів, а потім шукати консенсус для тих варіантів, які наберуть найбільшу кількість голосів. Причому бажано, щоб таке опитування за всі варіанти тривали не менше тижня, бо інколи навіть в кожного окремого учасника міняється думка після обговорення.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

Підтримую Доброслава щодо створення одного опитування з різними варіантами назви герба в кілька етапів.

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Всі назви Тризуба потребують окремого неочевидного пояснення, тільки назви ТРИЗУБ і ВОЛЯ очевидні.
РА годиться для вузького кола, для трактування серед "посвячених".

VAKULA

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Лаконічність повинна мати межу. Якщо Ра - Сонце, це першоутворення, де вмієте вимовити тільки Ра, малі діти, які вчаться говорити по складах.
Лаконічність- це досконале слово, яке об"єднує чи вказує точне розуміння, але ніяк не обривки слів. Колись говорили складами, бо не вміли більше сказати або не запам"ятовували. Наприклад, Птаха називали Зу-Зу, певно не вміли по іншому вимовити.
Спочатку створіть повне значення, а абревіатура утвориться сама. Сонце - це перший ступінь, можемо радіти, бо ще нічого не пізнали. Так само Дух- це перший ступінь. Тож утворюйте якусь взаємодію.
Я переконана, що найдосконаліше - це ГраВоль, ГраВоля чи ГраВолі, як Грааль. Можна через риску, напр., Гра-Волі, тоді запитання відпадуть, наглядно і зрозуміло. Це значення літало в повітрі, саме до нас прийшло і пояснення цьому слову є найглибше, безсумнівне і незаперечне. Природа надала нам ці факти. Фільм вібрація Води і Сонця

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Андрій Пасічник.
0
Ще не підтримано

РА - це прекрасне поняття, і чудова назва для прапора ТГ. Але не можна переривати елемент, що позначає Яву. Тому - варто залишити як було на перших наших надрукованих прапорцях.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Все-таки чим більше слів пробую на язик і з огляду на шановне товариство, то ближче за усі інші підходить - як ключ до усіх складових (після Духу і Вогнедуху) - слово ВОЛЯ. Хоча ще одне слово танцює навколо мене: РАДІЯ. Про нього і говорити, і арґументувати багато не треба...))
Але нові/незвичні слова - для тих, хто не боїться дерзати:)

Sapienti sat.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Гарне визначення слово Радія. Ще є знамените слово РаМа, хоч вважаю, що воно незрозуміле для інших. Тому треба творити з українських слів-розумінь.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >