Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пропозиція вдосконалення сайту Народний Оглядач

За багато років існування Народний Оглядач значно виріс. Статей стало значно більше, вони потребують кращої структурованості. Можна відібрати найважливіші з них і створити своєрідний культурний мінімум — Енциклопедію Золотої Епохи. Зробімо Народний Оглядач сайтом, де обговорюють цікаві концепції!

За багато років існування Народний Оглядач значно виріс. Дійшло до того, що деякі новачки знаходять в Інтернеті статті, котрі колись давно були опубліковані на Оглядачі, і подають їх знову, але з посиланням на іне джерело.

Для того, щоб уникати повторів, треба узагальнити те, що вже було. Адже є багато статей схожої тематики, котрі висвітлюють предмет з різних сторін. Аз починав свою участь в екомережі з того, що читав усі статті. Тобто вибирав статтю, котра сподобалась мені, читав, обдумував її, потім переходив до статті, котра пропонувалась в тему, і так далі. Аж коли відчув, що в повній мірі орієнтуюсь у тематиці Народного Оглядача, почав потроху коментувати і задавати питання на форумі. Приблизно такий звичай діяв у славнозвісній Академії Платона. Учень спочатку тільки слухав учителя і тільки через певний, після набуття відповідного досвіду, міг говорити сам. Також, для збільшення надходжень корпорації Третій Гетьманат, пропоную дозволити писати блоґи тільки інвесторам. Гравцям же дозволити тільки коментувати достатньою кількістю символів.

Статей стало значно більше, вони потребують кращої структурованості. Можна відібрати найважливіші з них і створити своєрідний культурний мінімум — Енциклопедію Золотої Епохи, котра міститиме концентрований світогляд, відомості про видатних особистостей, інструкції, описи методик і технологій, довідкові дані.

Оскільки зі збільшенням інформатизації збільшується відносний рівень невігластва, то пропоную керівництву корпорації Третій Гетьманат припинити стимулювати наповнення сайту новинами з іних засобів масової (дез)інформації. Натомість стимулювати поповнення сайту концепціями, методиками, знаннями, правилами, принципами. І переходити до того, щоб не Народний Оглядач цитував іні сайти, а вони цитували Народний Оглядач. Частково це вже відбувається за допомогою розміщення статей у Фейсбуку.

Наповнення методиками може виглядати наступним чином. Наприклад, Оксана Колосовська уміє створювати прекрасні тематичні вишивки, але розсилання готового товар по всій Україні за гали не дає можливості закуповувати матеріали для виготовлення нових виробів. Тому Оксана може викласти на Народний Оглядач методику, як вишити обгортку для зошита. І отримати за це гали від вдячних учениць і учнів. А вони за свої кошти на місцях придбають потрібні матеріали і самостійно виконають вишивку. Подібний відео-контент приносить шалену популярність ютубові. Може приносити і Народному Оглядачеві.

Також пропоную змінити пріоритети у дизайні сайту. Зокрема, у лівому верхньому кутку, де є перемикач мов, перемістити значок англійської мови на друге місце зліва. Це буде сигналом, що пріоритет англійської мови зріс.

В рубриках на головній сторінці встановити такий пріоритет згори додолу:

1) Проект Сенсар

2) Екомережа

3) Альтернативна політика

4) Україна невідома

5) Клуб знайомств

6) Наука і освіта

7) Культура і мистецтво

8) Господарювання

9) І аж на останньму місці новини України і Світу.

1) Проект Сенсар — вітаються мовознавчі статті про окультурення української мови і перетворення її на Сенсар, магічну мову нового виду.

2) Екомережа — повідомлення про життя мережі. Наприклад: "Футуролог Каганець і аналітик Щербина обговорили концепцію..."

3) Альтернативна політика — пропозиції щодо самоуправління спільнотами, громадами, приклади самоврядування, вплив на громадську думку.

4) Україна невідома — те, чого нема у ЗМІ.

5) Клуб знайомств — розповіді про цікавих особистостей, так як і тепер.

6) Наука і освіта — не новини галузі, а конкретні освітянські концепції, методики, пропозиції, реферати, тези доповідей і дисертацій.

7) Культура і мистецтво — не новини мистецтва, а анонси культурних подій, зразки образотворчого мистецтва, письменницької творчості. Можливість першої публікації для авторів-початківців.

8) Господарювання — не новини зі світу корупції і великого бізнесу, а конкретні рекомендації для успішної діяльності в умовах що склалися. Поради для вступників і випускників. Приклади успішних стартапів. Курси підвищення кваліфікації.

9) Новини подавати тільки з аналізом і коментарем від одного з редакторів сайту. Ми живемо у глобальному інформаційному селищі, тому так чи інакше дізнаємось про бійку в раді чи виступ американського президента. Не обов’язково усі новини копіювати сюди. Якщо з якихось причин певна подія є важливою для екомережі, то перекладати з першоджерела, а не з уст російськомовних патріотів.

Зробімо Народний Оглядач сайтом, де обговорюють цікаві концепції!

І ще. Сайт дуже повільно працює. На ньому накопичилось більше 30 000 статей. Але чи всі вони однаково важливі? Може є сенс згідно принципу Парето, заархівувати 80% контенту, для того, щоб пришвидшити доступ до 20% найважливішого?

Крім того, згідно правил користування сайтом вказано робочого мовою, є українська. Це стосується також ілюстрацій, цитат з ґуґла, тощо. Якщо дописувач подає ілюстрацію до українського розділу, то й ілюстрація може містити тільки записи українською мовою.

Щоб визначити справжню популярність Народного Оглядача, потрібно, щоб кожен гравець встановив собі додаток до браузера Алекса.

Ще раз нагадаю пропозиції.

1) Надання можливості писати блоґи тільки інвесторам. Гравці можуть тільки коментувати в межах певної кількості символів.

2) Створення енциклопедії.

3) Перехід від наповнення новинами до наповнення концепціями.

4) Збільшення пріоритету англійської мови.

5) Зменшення часу відгуку сайту на запити користувача.

6) Встановлення додатку Алекса.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

В своїй статті Еней Світлий повідомив, що доходів корпорації Третій Гетьманат не достатньо, щоб оплачувати послуги розробки і підтримання сайту. Тому Аз вирішив вияснити, яких послуг найбільше потребують гравці й інвестори екомережі. За результами цього опитування можна буде скласти пропозицію щодо наповнення сайту відповідним змістом для збільшення доходів корпорації.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Цікаві пропозиції, думаю варто до них прислухатися. А що це за додаток Алекса, яка його функціональність і як ним користуватися?

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Про лічильник Alexa Rank - у статті Реноме Української мови в мережі інтернет

Еней Харалужний каже:
Цікаві пропозиції, думаю варто до них прислухатися. А що це за додаток Алекса, яка його функціональність і як ним користуватися?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Його можна встановити до будь-якого браузера зайшовши у розділ Додатки і знайшовши відповідний у списку пропонованих.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь з усіма пропозиціями. "Енциклопедію Золотої Епохи" краще назвати "Енциклопедія Золотої Ери" (звучить дзвінкіше). Проте має бути й коротка назва, подібно до Вікі.

У серії романів Олександра Розова про Меганезію розповідається про вчення Тікі, відтак енциклопедія називалася Вікі-Тікі.

Щось таке треба вигадати й нам. Наприклад Вікі-Вара (вара - місце, де зібрано все найкраще - чисте, правдиве, святе) - тут про вару.

Новини подавати тільки з власним коментарем про те, чому ця новина важлива для творення Вільної Української Держави, вдосконалення людини і Всесвіту.

Роботу з написання Енциклопедії і відповідного впорядкування сайту поставити на постійну основу і фінансувати з бюджету (встановити відсоток, який піде на підтримку цього напрямку, наприклад, 10%).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Як щодо вікіків?
Однаково читається в обох напрямах.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Леонід пропонує еволюційний перехід із кількості у якість..У загальному це правильно..Та на мою думку можуть бути і недоліки... наприклад,коли людина хоче прочитати про якусь подію українською мовою,а статтю можна знайти лише на НО..Це позначається на рейтингу через відвідування сайту..
Я би запропонував таким статтям певний термін "життя" на сайті..потім коли новина стає неактуальною,статтю видаляти...
Також підтримую обмежене число знаків у коментарях.. коментарі,котрі більші від самої статті,то якась дисгармонія як на мене..також вставляння "важких" картинок у коментарях не завжди є доречними..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Стосовно коментарів згоден, а стосовно анонсів подій українською мовою - конкретизуй, будь ласка.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Наприклад стається якась подія в Україні або у світі..Людина хоче про неї щось прочитати роблячи запит в інтернеті українською мовою..Так як зараз наша влада продовжує м'яку політику русифікації українського суспільства,то і російськомовні джерела інформації в пріоритеті.. особисто знаю людей,котрі принципово шукають потрібну їм інформацію українською мовою..тут і може НО підняти свій рейтинг(якщо він потрібен) маючи на сайті якісний україномовний варіант статей про топові події..Ці події не завжди мають відношення до НО,але свою роботу по українізації України НО вкладе..тим більше,що Гравці-автори чудово із цим справляються..
Я не маю на увазі що потрібно перекладати все підряд інформсміття..лише те що не суперечить ідеям НО..потім коли запити на подію "охолонуть",то статтю можна і видалити як баласт..(м.д)..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Розміщувати новини у своїх блоґах і так зможуть усі інвестори. Найважливіше редактори виноситимуть на головну сторінку.
Аз бачу подання новин, наприклад, таким:
Окупанти заборонили доступ до 113 сайтів з України

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Підтримую Леоніда.
Сайт має Злетіти!
Щодо статті:
1) Опитування - а якщо готові платити за все чи за декілька пунктів? Система опитування потребує вдосконалення або ж правильного її використання.
2) Алєкса працює вже давно! )) І показує актуальну позицію сайту в рейтингу по Україні - 625.
3) Прапорець англійськомовної сторінки - другим у черзі!
3) Доступ до архівування своїх дописів повинні мати усі Акціонери (по меншій мірі - можливість їх розархівування за потребою).

Леоніде, мовчазний учню Платона, дякую! ))

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Вважаю, що доступ на читання своїх архівних записів можуть мати усі гравці.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

ВІРне спрямування, Леоніде!
Замахнувся на звання Стратега! ;-))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Інформація для розробників сайту:

Після галення Леонідової статті, щоб прокоментувати її довелося ще раз перезавантажувати сторінку сайту (можна і F5), так як і поле для коментара, і вже наявні коментарі інших Гравців зникли...

П.С. Читав у коментарах, що цю особливість після чергового оновлення сайту помітили й інші.

П.П.С. Тому, пропоную, спочатку коментувати, а потім галити. Так збережете свої і час, і нерви, і трафік (адже, як признався Анатолій Висота, в нього поганий інтернет-зв'язок).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

У мене все чітко працює на різних пристроях і браузерах. Спробуй почистити кеш або перейти на інший браузер.

Арсен Дубовик каже:
Інформація для розробників сайту:
Після галення Леонідової статті, щоб прокоментувати її довелося ще раз перезавантажувати сторінку сайту (можна і F5), так як і поле для коментара, і вже наявні коментарі інших Гравців зникли...
П.С. Читав у коментарах, що цю особливість після чергового оновлення сайту помітили й інші.
П.П.С. Тому, пропоную, спочатку коментувати, а потім галити. Так збережете свої і час, і нерви, і трафік (адже, як признався Анатолій Висота, в нього поганий інтернет-зв'язок).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
інший браузер

Хром

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Леоніде, прошу поглянути на модулі Друпала-7 (безплатні чи платні), спрямовані на впорядкування інформації сайту.

Може знайдеш щось корисне для нас, щоб ми одразу почали вводити інформацію в новому форматі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Схоже, що сайт НО рухається в напрямку перетворення на суцільну Енциклопедію Золотої Ери. Треба дослідити, який уже існуючий програмний інструментарій доцільно для цього застосувати.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Еней Світлий.
0
Ще не підтримано

Якщо вже говоримо про архівування, то має сенс лише повне вилучення. Й, можливо, переніс на окремий сайт - архів, який працюватиме з окремою базою даних.

Але наповнення статтями - не єдине, кількість записів чого росте у базі даних.. Це й записи Галії, які вже обігнали кількість статей й продовжують множитися з кожним голосуванням... :) Тож, ефект від архівування статей буде непомітним.. хіба-що розмір кешу на сервері зменшиться - вивільниться дисковий простір.

Для прискорення сайту треба добре попрацювати над його внутрішньою архітектурою... тобто - продовжувати працювати, бо ця робота ведеться постійно, паралельно з розробкою нових можливостей.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Тобто записи системи Галія потребують більше пам’яті і процесорного часу, ніж обробка самих статей з графікою і відео?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Дехто питає, чому можна обирати тільки один варіянт? Мабуть, це особливість роботи підсистеми опитувань. Якщо хтось знає, як створити на НО опитування, щоб можна було обирати кілька варіянтів, то підкажіть.
Дане опитування не матиме прямої дії, а служить для вивчення потреб споживачів. Тому вибирайте варіянт, котрий найбільше потрібний, а решту пишіть в коментарях.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Друже Леоніде, я голосую за:

Цитата:
  1. писати власний блоґ
  2. знайомитись з методиками самовдосконалення
  3. спілкування з друзями
  4. випробування інновацій
  5. іна потреба

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Добре, відповідь прийнята.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Цей модуль розроблявся для ухвалення консенсусних рішень з урахуванням ваги акціонерів.

Для рейтингових опитувань можна знайти і підключити інший модуль. Проте не думаю, що нині це пріоритетне завдання.

Леонід Українець каже:
Дехто питає, чому можна обирати тільки один варіянт? Мабуть, це особливість роботи підсистеми опитувань. Якщо хтось знає, як створити на НО опитування, щоб можна було обирати кілька варіянтів, то підкажіть.
Дане опитування не матиме прямої дії, а служить для вивчення потреб споживачів. Тому вибирайте варіянт, котрий найбільше потрібний, а решту пишіть в коментарях.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Публікації бажано робити так, щоб картка анонсу була максимально заповнена.

400x

Для цього заголовок має займати три рядки.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Що означає ГОТОВІ ПЛАТИТИ? Гадаю, що інвестор своїми інвестиціями вже оплачує запропоноване автором. За порадою друга Арсена пишу спочатку коментар, а потім спробую оцінити статтю галами.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

В своїй статті Еней Світлий повідомив, що доходів корпорації Третій Гетьманат не достатньо, щоб оплачувати послуги розробки і підтримання сайту. Тому Аз вирішив вияснити, яких послуг найбільше потребують гравці й інвестори екомережі. За результами цього опитування можна буде скласти пропозицію щодо наповнення сайту відповідним змістом для збільшення доходів корпорації.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Лада Світло.
0
Ще не підтримано

Саме так. За підсумками цього можна буде скласти пропозицію щодо наповнення сайту відповідним змістом для збільшення доходів корпорації.

Зображення користувача Лада Світло.
0
Ще не підтримано

Голосую за таке:
отримувати новини звідусіль в одному місці
дізнаватись про те, чого нема у ЗМІ
писати власний блоґ
знайомитись з методиками самовдосконалення
спілкування з друзями
випробування інновацій
іна потреба

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Леоніде, поважаю твоє бажання наповнити скарбницю, вводячи нові плати від інвестрорів і користувачів за послуги. Гадаю, що інвестиції, мабуть, зменшуються (?) не тому, що якість роботи сайту низька. Із сайту йдуть люди, а за ними й інвестиції, з різних причин. Мені,як і Енею Світлому, жаль за деякими з тих, які пішли сайту. Як на твою думку, які головні причини спонукають авторів до таких сумних для нас кроків?

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Несумісність їх світогляду зі світоглядом екомережі.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Леонід Українець каже:
Несумісність їх світогляду зі світоглядом екомережі.

Не тільки. Може бути нетерплячість, нерозвиненість інструментарію.
До того ж не може існувати голова без тіла.
В нас замала присутність воїнів. Майже взагалі відсутні господарі.
Ми майже не виробляємо прикладний інтелектуальний продукт для таких категорій.
Якщо ми - корпорація, то маємо і заробляти. Дарування замало.
Хоча може і помиляюся?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Юр Цікавий каже:
Не тільки. Може бути нетерплячість, нерозвиненість інструментарію.
До того ж не може існувати голова без тіла.
В нас замала присутність воїнів. Майже взагалі відсутні господарі.
Ми майже не виробляємо прикладний інтелектуальний продукт для таких категорій.
Якщо ми - корпорація, то маємо і заробляти. Дарування замало.
Хоча може і помиляюся?

Шкода, але скоріш за все що так воно і є на справді.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Юр мислить у правильному напрямку. Уточню тільки, що корпорації не заробляють, вони роблять гроші.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Леонід Українець каже:
Несумісність їх світогляду зі світоглядом екомережі.

Отакої!
То я вже виходить що не в етномережі, а в екомережі???
Оце так несподіваний для мене поворот виявився...
Виходить так що я етнічний українець) перебуваю в мережі з екологічними українцями)))
Хм, варто буде потім з часом запровадити термін стирильні українці від слова стеромережа)))
Кумедно чи то пак цинічно) але я й справді лишень щойно дізнався що я вже не в етономережі перебуваю)) Хоча на сайті чомусь і досі пише що "Сонячна етномережа AR25.ORG" через що варто буде там в найближчий час переписати на екомережу, аби люди потім не потрапляли у такий факт як щойно я потрапив у нього з вище наведеного коментаря...=)))

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Екологічно чиста мережа (екомережа) - це етномережа.

Етнос - це природна (екологічна) спільнота.

Тому екомережа - це етномережа з наголосом на екологічне мислення.

Альберт Саїн каже:
Леонід Українець каже:<blockquote class="bb-quote-body">Несумісність їх світогляду зі світоглядом екомережі.</blockquote>

Отакої!
То я вже виходить що не в етномережі, а в екомережі???
Оце так несподіваний для мене поворот виявився...
Виходить так що я етнічний українець) перебуваю в мережі з екологічними українцями)))
Хм, варто буде потім з часом запровадити термін стирильні українці від слова стеромережа)))
Кумедно чи то пак цинічно) але я й справді лишень щойно дізнався що я вже не в етономережі перебуваю)) Хоча на сайті чомусь і досі пише що "Сонячна етномережа AR25.ORG" через що варто буде там в найближчий час переписати на екомережу, аби люди потім не потрапляли у такий факт як щойно я потрапив у нього з вище наведеного коментаря...=)))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Екологічно чиста мережа (екомережа) - це етномережа.
Етнос - це природна (екологічна) спільнота.
Тому екомережа - це етномережа з наголосом на екологічне мислення.

Як на мене то такі визначення у більшості випадків і справді будуть не зрозумілими для інших людей, а отже відповідно і не сприйнятими.
Навіть я будучи у цій соц. мережі НО) і те розумово не встигаю усе засвоювати настільки швидко аби бути в резонансі з усіма решту))
Тим не менш, дякую за роз'яснення!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А ти уважний. Помічаєш дрібні відмінності. Це добре.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

На жаль, сьогодні, 19.1.16 р. о 23=25, знову не вдалося прогалити цю публікацію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Якщо не вдається передати гали звичним способом, можна скористатись системою миттєвих переказів.
Для цього треба зайти на профіль автора, знайти там запис Отримано. Одесную від кількості отриманих галів є жовта кнопка +. Після її натискання відкривається діалогове вікно для переказу галів. Трева буде ввести з клавіатури кількість, а в коментарі можна дописати, що це винагорода за певну статтю.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тут інструкція про те, як відновити галення: Поради з очищення раніше завантажених веб-оглядачем застарілих даних

Анатолій Висота каже:
На жаль, сьогодні, 19.1.16 р. о 23=25, знову не вдалося прогалити цю публікацію.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!