Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент Литви відвідає Україну 12 грудня. "Залізна магнолія" визначатиме політику Євросоюзу наступного року

Серед іншого президент Литви Даля Грібаускайте візьме участь у відкритті Литовського скверу в Києві. На відкритті пригощатимуть литовським шакотісом і відзначать 25-річчя відновлення дипломатичних відносин між Литвою і Україною.

15111903r.jpg

президент Литви Даля Грібаускайтє

В посольстві Литви в України повідомили, що Даля Грібаускайте візьме участь у відкритті Литовського скверу в Києві:

"Запрошуємо взяти участь у святі відкриття Литовського скверу в Києві, яке відбудеться 12 грудня о 15.30 за адресою: Володимирський проїзд, 1. У заході візьме участь президент Литовської Республіки пані Даля Грібаускайте, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України пані Іванна Климпуш-Цинцадзе, представники Київської міської державної адміністрації, друзі Литви та України", - сказано в повідомленні.

"Студенти Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка, Інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету і Факультету міжнародних відносин Центрально-Європейського університету під час заходу організують акцію подяки Литві  та запуску у небо кольорових повітряних кульок. На відкритті будемо зігріватися чаєм, пригощатися литовським шакотісом і разом відзначимо 25-річчя відновлення дипломатичних відносин між Литвою і Україною!", - додається у повідомленні.

Раніше Адміністрації президента України повідомляла, що литовська сторона підтвердила готовність Грібаускайтє відвідати з офіційним візитом Україну у грудні поточного року.

Даля Грібаускайте увійшла в рейтинг найвпливовіших персон, які визнгачатимуть політику Євросоюзу наступного року

Рейтинг щорічно складає Politico.eu. На думку журналу, тверда позиція Грібаускайте у себе в країні та близкість до тих, хто працює у Брюселі, дозволяє їй бути більш впливовішою, ніж вплив її маленької країни. Видання порівнює її з Маргарет Тетчер, згадуючи при цьому, що в політичних колах її називають «залізною магнолією».

Наші інтереси: 

Литва - друг і союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи