Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр Великої Британії не поїде на святкування ювілею ЄС

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей не буде присутня на ювілейному саміті ЄС у Римі наступного місяця під час святкування 60-річчя Римського договору, повідомляє The Guardian..

"Тереза Мей, як очікується, пропустить 60-й, ювілейний саміт ЄС в березні, тому що британський уряд не бачить сенсу в участі у плануванні майбутнього ЄС", – відзначає видання.

За словами високопоставленого дипломата ЄС, Британський прем'єр-міністр була запрошена на урочистості 25 березня разом з 27 іншими лідерами ЄС, але вирішила не брати участь у ювілейних заходах.

"Двері були відчинені, але відповідь була така: "ми не думаємо, що це для нас доречно", – розповів виданню дипломат, описуючи реакцію Великої Британії на запрошення.

Друге джерело відзначає, що рішення, можливо, було "абсолютно логічним", тому що головний акцент саміту буде майбутнє.

 

Довідка НО: 25 березня виповнюється 50 років, як керівники урядів країн «європейської шістки» - Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів, Люксембурга і Західної Німеччини - підписали в Римі історичний документ, що фактично започаткував Європейський Союз. Римським договором 1957 р. було засноване Європейське економічне співтовариство (ЄЕС), після чого поступово в ході інтеграції країн Західної Європи утворився Європейський Союз.

10 років тому на цю тему я написала статтю для газети "День", яку раджу прочитати.

 

Наші інтереси: 

ЄС розвалюється, і Британія знає про це. Тому Україні разом з Польщею, країнами Балтії та Британією потрібно створювати новий геополітичний союз.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи