Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Понад 10 країн-членів НАТО погодилися розмістити війська в Східній Європі

Світ:

Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина і США погодилися розмістити свої війська в Чорному морі. 6 країн-членів НАТО погодилися приєднатися до формування батальйонів Альянсу в Східній Європі.

"Наші війська будуть по-справжньому багатонаціональними. Таким чином, ми посилаємо сигнал: НАТО діє як єдине ціле. Атака на будь-якого союзника буде розглядатися як напад на всіх нас", - , заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Війська Албанії, Італії, Польщі та Словенії приєднаються до батальйону в Латвії, який раніше погодилася очолити Канада.

Військові з Бельгії, Хорватії, Франції, Люксембургу, Нідерландів і Норвегії приєднаються до батальйону під командуванням Німеччини в Литві.

Данія і Франція приєднаються до батальйону в Естонії, який очолює Великобританія, а війська самої Великобританії та Румунії увійдуть в батальйон під командуванням США в Польщі.

Столтенберг також підтвердив плани розмістити на початку 2017 року ще чотири батальйони НАТО у Східній Європі. За словами генерального секретаря, підготовка до розміщення батальйонів йде за планом.

Він також повідомив, що Канада, Німеччина, Нідерланди, Польща, Туреччина і США погодилися розмістити свої війська в Чорному морі, щоб зміцнити там присутність НАТО. "Ми стурбовані поведінкою Росії", - заявив Столтенберг.

Країни НАТО обговорили військову активність недалеко від кордонів альянсу - в тому числі військові навчання в Південному військовому окрузі Росії та розміщення ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінграді.

Проте генсек НАТО сподівається, що суперечності вдасться вирішити за допомогою діалогу.

Раніше повідомлялось, що глави оборонних відомств країн-членів Північноатлантичного альянсу обговорили зростаючу військову активність РФ на східних кордонів НАТО на саміті в Брюсселі.

Нагадаємо, що на саміті НАТО у Варшаві в липні 2016 року було прийнято рішення розмістити чотири батальйони в Польщі, Литві, Латвії та Естонії в 2017 році.
 

Наші інтереси: 

Присутність військ НАТО на Чорному морі і у Балтійських країнах деморалізує РФ. Або роздратує. У будь-якому разі РФ матиме проблеми.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи