Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польща буде судитися з Росією у Гаазі

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський у Вашингтоні розмовляв про допомогу США у дослідженні причин Смоленської катастрофи.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який цими днями перебував з візитом у США, зустрівся зі своїм американським колегою Рексом Тіллерсоном, повідомляє Польське радіо.

Політики обговорили, зокрема, питання допомоги Сполучених Штатів у дослідженні причин Смоленської катастрофи.

За словами польського міністра, він порушив цю тему, «тому що вже протягом семи років ми неспроможні однозначно встановити причини цієї трагедії. Винною є, між іншим, відсутність підтримки з боку Росії», – сказав міністр Ващиковський виданню «Gazeta Polska Codziennie».

Глава польського МЗС додав: «Ми зацікавлені в усілякому сприянні, починаючи від технічних питань – до юридичної допомоги».

Польща планує звернутися зі скаргою на російське слідство у справі до Міжнародного суду в Гаазі, і тоді неоціненною стала б дипломатична підтримка США. Йдеться про можливість чинити тиск на Кремль, уточнив очільник польського зовнішньополітичного відомства.

«Gazeta Polska Codziennie» пише також про висновки польської підкомісії, яка займається дослідженням Смоленської катастрофи.

На думку експертів, російські авіадиспетчери давали помилкові команди екіпажеві польського урядового літака. Ту-154М від початку направляли неправильно і літак був змушений прийняти різкішу траєкторію та знижуватися швидше. Як оцінює польська підкомісія, це були свідомі дії диспетчерів.

Наші інтереси: 

Росію потрібно нарешті вивести на чисту воду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Літак вибухнув ще в повітрі. Диспетчери просто допомагали замести сліди і спрямувати розслідування в напрямку нещасного випадку.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Літак вибухнув ще в повітрі. Диспетчери просто допомагали замести сліди і спрямувати розслідування в напрямку нещасного випадку.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росію давно пора вивести на чисту воду!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!