Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Поки опозиція торгується з владою, Майдан скликає Національні Збори

В Українському домі відбулась доволі показова подія. Показова тому, що наразі очевидним стає факт втрати довіри до опозиційних лідерів, тож з боку активістів розпочався пошук легітимної сили, яка може брати на себе відповідальність за подальшу боротьбу з режимом.

Активісти запросили до обміну думками з цього приводу цікавих особистостей. Зокрема, цього разу «ПІК» зустрів відомого фінансиста і мецената Ігора Дідковського, який є Главою Національної гвардії України. Виявляється він також є Координатором об’єднання громадських ініціатив Майдану «Національні збори». Власне, Дідковський неодноразово публічно виступав проти приватизації Майдана політичними силами і висловлювався за доцільність скликання Зборів, бо «територіальні громади – це реальна влада і реальне джерело влади», отже, вирішувати долю країни повинні саме їх представники.

Зокрема, у коментарі ПІКу Дідковський сказав:

«Установча влада – це влада, яка сама себе призначає і проголошує. Ми з робочою групою самотужки підготували національні збори міста Києва. Ми не потребуємо будь-якого контакту з владою, ми чітко розуміємо, що ті інструменти і органи влади, які знищили конституційний лад , – це Верховна Рада, Конституційний суд, адміністрація президента і Кабмін, – вони зараз пропонують його відновити. Це не в їхніх силах. Що б там не розповідали про коаліційний уряд, Конституцію 2004 року – це все маразм і системна маніпуляція. Тепер вони розбудили народ. І щоб дати цьому народу конкретний зміст, ми три місяці працювали над тим механізмом, з яким можна ознайомитися на Фейсбуці ( «Національні Збори» ). Він дуже простий: набираєте свою адресу, вам висвічується виборча дільниця, територіальна громада, ви можете відкривати її або ні, але  якщо 9 людей за вас підпишуться, ви можете стати з ініціатора – довіреним, потім стати обраним,  і аж до старости міста Києва. Це найбільш цікаве.

Вибори у нас забрали, бо вони повністю заангажовані політиками, референдум забрали, бо треба у президента і Верховної ради просити благословення, тож у нас залишились установчі збори. Це є Національні Збори як пряме народовладдя, установча влада через саморегуляцію, самоорганізацію людей. Все дуже просто. Зараз я призначаю координаторів, які не мають право бути обраними, але вони повинні по районах забезпечити це народне виявлення.

Підкреслюю: це абсолютно мирний шлях. У нас є органи влади, але нема того, з чого вони походять, немає джерела. Буде джерело – відразу все працюватиме.  Коли мене питають про нашу легітимність, я відповідаю: а в чому ваша легітимність? Ви від нашого імені взяли 500 мільярдів кредитів, вкрали всю Україну, так приватизували, що зробили вже державу – частиною своїх корпорацій. Тому ми не потребуємо нічого».

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, за цю публікацію.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, за цю публікацію.