Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Перемога має бути порівняно легкою: мистецтво перемагати (+аудіо)

Категорія:

Будь-яка перемога має бути порівняно легкою. Для цього досвідчений у військовій справі спочатку бере плуг, і лише потім – зброю. Забезпечує міцний тил і достатні запаси. Ухиляється від поєдинку, доки сил недостатньо.

Аудіоверсія: Перемога має бути порівняно легкою: мистецтво перемагати

Мистецтво перемагати – це мистецтво удару твердого по порожньому. Як каменем по яйцю. Повна гарантія успіху.

Тверде об тверде – лише іскри сипляться. Обидві сторони зазнають великих втрат. Кривавий варіант роззброєння.

Вдарити твердим по порожньому – ось істинне мистецтво. Не намагатись бути сильнішим ворога, а знаходити, де ворог слабкіший за вас.

Хай у нього сто тисяч воїнів, а у мене сто. Але хай мої сто оточать його десять і переможуть. Перемога мене посилить, а його ослабить. Справа не в тому, щоб мати чисельнішу і сильнішу армію, а в мистецтві бути сильнішим супротивника в потрібний момент і в потрібному місці.

Хай проти мене висувають п’ять обвинувачень, а не одне. Я виберу найслабкіше з п’яти і його спростую. Тим самим поставлю під сумнів і решту чотири.

Розбивши найслабкіший з аргументів, позбавившись найслабкішого противника, ми посилюємо свої позиції, наближаємо себе до перемоги. Спочатку атакують найслабшого.

Будь-яка перемога має бути порівняно легкою, інакше це може бути “піррова перемога”, яка рівнозначна поразці. Для цього досвідчений у військовій справі спочатку бере плуг, і лише потім – зброю. Забезпечує міцний тил і достатні запаси. Ухиляється від поєдинку, доки сил недостатньо.

Кращий спосіб виграти війну – взагалі її не вести.

Кращий спосіб знищити ворога – це зробити його другом.

Поки ворог живий – не пізно показати йому Шлях. Шлях завжди веде до добра. Той, хто має свій Шлях, не може бути ворогом. Шляхи не перетинаються.

Якщо не вдається показати Шлях і зробити противника другом, слід зруйнувати його плани. Змінити його уявлення про можливі наслідки війни, щоб він відмовився від самої думки про неї.

Якщо не вдається зруйнувати наміри противника, потрібно зруйнувати його союзи. Побачивши, що союзники покидають його, що він помилився, ваш ворог якщо і не відмовиться від наміру, то відкладе його виконання до прояснення ситуації.

Якщо війна неминуча, то потрібно перенести турботу на армію противника. Той, хто володіє мистецтвом перемагати, любить свого ворога і турбується про нього.

Додатково – Стратегічний дороговказ: що неймовірніше, то більше шансів досягнення успіху (+аудіо)

Наші інтереси: 

Осягаємо ази земної Гри. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Полюбити ворога - значить розірвати з ним енергетичний зв’язок, піднятися над ним і дивитися на нього згори. Докладніше тут: https://www.ar25.org/node/18148

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Люди протестують, переживають, рвуться в бій... Але мало, хто хоче вчитися.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

А як нам ще турбуватися і полюбити російські окупаційні війська в Криму? Зустрічати їх із хлібом-сіллю? Вінчати їх лавровим вінком миротворців? Кидати перли перед свиньми? Хай таке ніколи не буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Полюбити ворога - значить розірвати з ним енергетичний зв’язок, піднятися над ним і дивитися на нього згори. Докладніше тут: https://www.ar25.org/node/18148

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!