Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 15
  • Переглядів: 17

Микита Кожум’яка – перша українська 3-D анімація (2013)

Зустрічайте – перший український 3-D анімафільм! Ця анімація є власне авторською інтерпретацією легенди про Микиту Кожум’яку молодого письменника Антона Сіяніка. Трейлер мультфільму презентували на кіноринку під час Каннського кінофестивалю ще на початку 2012 року. Там його помітили американські кіновиробники. Проект їм настільки сподобався, що вони запропонували спільно профінансувати творіння і взяти його в свій прокат.

Попри те, що в основу покладена українська казка про Кирила Кожум’яку, мультик суттєво відрізняється від неї розвитком історії, цілями, засобами вираження і, головне, героєм, який є сином Кирила, маленьким хлопчиком Микитою. 

"У нас не богатирська історія, а стрічка про дітей. Це звичайна історія, коли батько не знає як виховати свого сина. Хлопчик залишається у діда. Микита потрапляє у казковий світ, в якому він проявляє і хоробрість, і сміливість і знаходить друзів у своїх пригодах" - пояснює задум продюсер мультфільму Дмитро Белінський.

Будучи компіляцією з фантазії творців та найрізноманітніших легенд, книжок, а може, й інших мультфільмів, «Микита Кожум’яка» творився паралельно з однойменною книжкою Антона Сіяніки, що вийшла друком торік.

Роботу над анімаційним фільмом почали в далекому 2007 році. Спочатку проект фінансувало приватне джерело, яке після 2008 кризи збанкрутіло. У 2011 спроби продати проект зазнали провал. Тоді продюсери звернулися до держави. Загалом основні труднощі виникли через відсутність фахівців, які могли б працювати з 3D-технологією. Спеціально для мультфільму були записані 7 пісень. Головний саундтрек до “Никити Кожум’яки” виконала співачка Інна Бордюг відома в народі, як українська співачка Злата Огневич – представниця України на пісенному конкурсі Євробачення 2013.

Короткий анонс першої української 3-D анімації: Перший повноекранний вітчизняний мультиплікаційний блокбастер за мотивами української народної казки про Микиту Кожум’яку, який переміг вогнедихаючого дракона.

Як повідомляє Вікторії ХОМЕНКО, стрічку вдруге презентують у Каннах під час роботи Українського павільйону.

У зарубіжному прокаті стрічка вийде під назвою "Nicky Tanner & the Fire Blossom" ("Микита Кожум'яка і вогняна квітка").

Бюджет кінострічки становить три мільйони американських доларів, серед яких 20% - держпідтримка.


Читайте також

Український мультфільм "Микита Кожум'яка" зацікавив американців

3D-удар Микити Кожум'яки

Микита Кожум’яка – і батька перевершив, і діда не розчарував! (гарна рецензія на книгу)


 

Купити книгуАнтон Сіяніка. Микита Кожум’яка / пер. з рос. О..Зозулі. – К.: Країна мрій, 2011. – 304 с.


Інші проекти

Також у Каннах презентують ще два дитячі проекти - картини "Іван Сила" Віктора Андрієнка та "Чарівні історії: еліксир доброти" Лілії Солдатенко.

За сюжетом фільму "Чарівні історії: еліксир доброти" молодий і примхливий правитель, перебуваючи в своєму замку у віртуальній реальності, не знає, що за ігровими моніторами існує справжнє життя. Чарівник відправляє хлопця в подорож у реальність і дає йому можливість самому зрозуміти і виправити свої помилки.

А у картині "Іван Сила" розповідається історія реального українського силача Івана Фірцака, який в 1928 році офіційно завоював титул найсильнішої людини планети. В основу фільму лягла книжка Олександра Гавроша "Неймовірні пригоди Івана Сили".

Головного героя грає справжній цирковий атлет Дмитро Халаджі. Персонаж Василя Вірастюка протистоїть йому, але в кінці фільму вони стають друзями. У фільмі немає декорацій - всі сцени зняті в живих будівлях і справжніх інтер'єрах тієї епохи, в справжній фортеці, в справжньому цирку. Крім того, і всі видовищні та силові трюки Дмитро Халаджі виконував сам.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Щоб зробити таку 3д анімацію потрібна команда з 20-и хороших фахівців

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Щоб зробити таку 3д анімацію потрібна команда з 20-и хороших фахівців

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

До речі, всі зацікавлені особи можуть відвідати фестиваль: а раптом там йтиметься про речі цікаві та корисні?!
ЛіТеrra - Міжнародний фестиваль фантастичної літератури та уявних світів
Я там готуюся провести круглий стіл щодо українського фантастичного флеш-серіалу ;)