Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Москва змінила статус російської мови: відтепер це мова брехні

Категорія:

За один рік Путін спалив те, що імперія плекала 300 років. Від 2015 року кожен, хто користується російською мовою, підозрюється у свідомому чи несвідомому обмані. У кращому разі...  

Першими це зрозуміли українці, адже те, що представляли російські телеканали з початку 2014 року, вже не було об’єктивною журналістикою. Не було й заангажованою журналістикою. Це навіть не було брехнею – у звичному розумінні. Це було нахабне, рішуче і абсолютно безсоромне перевертання реальності.

Річ у тім, що брехня завжди маскується під правду. Її приховують, за неї завжди хоч трохи соромно. Такою брехнею нікого не здивуєш: люди вже до неї призвичаїлися і навчилися правильно реагувати.

Москва ж застосувала те, що виходить за межу людських уявлень. Нормальна людина неспроможна повірити в те, що брехня може здійснюватися рішуче, відверто, впевнено, масштабно, без маскування і претензій на правдоподібність. Це вже не брехня-напівправда, а щось інше. І тоді людина думає: «Це не схоже на брехню. Але якщо це не брехня, тоді що? Невже правда?!»

Звісно, що ні. Це один з різновидів інформаційної зброї. Її сила в тому, що супернахабне перевертання реальності виходить за межу людських уявлень, а тому паралізує противника. В Євангелії таке диявольське перевертання істини позначається терміном «хула проти Святого Духа» і вважається гріхом, який не має прощення ні в цьому житті, ні в наступному.

Саме з цим і зіткнулися українці. Це коли ти є свідком і живим учасником подій, а з телеекрану абсолютно серйозно, у шикарній телестудії, на головному російському телеканалі, правильною російською мовою тобі розповідають, що все було навпаки. І що вони праві, а ти ідіот.

У Донецьку місцеві бандюки з молотками, ножами і арматурою атакують мирний мітинг прихильників Майдану. Російські телеканали тут же повідомляють, що це озвірілі прихильники Майдану напали на мирний мітинг регіоналів. Росія вводить свої війська в Крим, а Путін на весь світ впевнено заявляє, що це місцева самооборона. Росія веде бойові дії на сході України, а Лавров енергійно переконує, що це громадянська війна і російська армія тут взагалі ні до чого. Московський представник в ООН Чуркін впевнено заявляє, що Україна спеціально збила малазійський «Боїнг» для того, щоб перекласти вину на Росію.

Західна аудиторія довго не могла зорієнтуватися, що це таке. Експерти, можливо, навіть припускали, що такий специфічний погляд Москви на події має якісь реальні підстави. Ситуація змінилася після ухвалення мінських мирних домовленостей, які Москва просто проігнорувала, а паузу використала для захоплення Дебальцево.  

Врешті-решт Державний секретар США Джон Керрі звинуватив Москву у відвертій брехні. Росія брехала «мені в обличчя та в обличчя інших за багатьох різних обставин», – зазначив Джон Керрі. Дипломат додав, що Москва проводить найбільшу пропагандистську кампанію, яку він тільки бачив з часів «холодної війни».

Московська інформаційна агресія здійснюється спеціальними інформаційними військами, зосередженими в Росії, передусім у Москві. Агресія проти України здійснюється російською мовою, бо українською москалі не володіють. Тож російська мова є носієм інформаційної зброї.

Завдяки вільному обігу в Україні російської мови більшість українців донедавна вважала її своєю або майже своєю. Ситуація змінилася у 2015 році. Постійна, масштабна, масова, системна, брудна, скоординована брехня  московських ЗМІ підірвала довіру не тільки до російських джерел, а й до російської мови. Це мова, якою здійснюється хула проти Святого Духа, який є духом Істини. Завдяки Москві  російська мова отримала «печатку диявола». Відтак кожен, хто її застосовує, мимохідь долучається до всього цього бруду і  псує собі карму.

Особливо це стосується українців. Кожен, хто застосовує в Україні російську мову, свідомо чи несвідомо просуває «русскій мір» – московську технологію руйнування і захоплення України. Чому? Тому що кожен, хто розмовляє російською, офіційно вважається Москвою своїм «саатєчествєнніком», який закликає «Путін, асвабаді!»

Єдиним виправданням використання українцями російської мови є донесення до росіян правди про те, що Москва є паразитом на тілі Росії. Звільнення народів РФ почнеться після звільнення України. Історична «тюрма народів» має бути ліквідована.

У 2015 році світ став іншим: підірвавши життєспроможність російської мови, Путін здійснив «лінгвістичну революцію». Як українцям жити в новій мовній реальності?

Для цього є три правила тотальної війни:   

1. Вся правдива інформація в Україні подається тільки українською мовою.  

2. Вся інформація російською мовою в Україні розглядається як московська пропаганда.

3. Українці застосовують російську мову виключно для впливу на Росію або для дезінформації ворога.

Ласкаво просимо в реальність!   

Правда про Путина из уст россиянина

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Стосовно української мови... Я свідомо позбувся двомовності в 2010 році. Можу сказати що це була виключно психологічна проблема. Це страх: а що скажуть, а як відреагують? Особливо хвилювався як відреагують ті з ким 30 років говорив російською. І тільки одна людина за 5 років (мій однокласник) просто поцікавилась чому перейшов на українську? Що в результаті отримав? Всі російськомовні хто зі мною говорить намагаються перейти на українську, або хоча б вставити якісь українські слова. Скажу більше. Є в мене товариш в Мінську. Білорус. Разом служили в війську. Це єдина людина з якою спілкувалися російською. Він вдома теж спілкується російською. Так от вже місяця зо два як ми відмовились від російськї і вирішили підтримати і білоруську. Я йому українською він мені - білоруською.

Коментарі

Зображення користувача Андрій Кривицький.
0
Ще не підтримано

Наразі мене більш за все обурює газета "ВЕСТИ" у київському метро, це легальне розповсюдження інформації, що наганяє на людей страх та прострацію. І саме цікаве, що люди самі "беруть" цю отруту...

Аж доки ви маєте світло, то віруйте в світло, щоб синами світла ви стали.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Стаття хороша. Але найбільше сподобалась назва! Супер!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Прошу максимально її поширити серед знайомих і в соціальних мережах.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цікава думка промайнула..У простої людини прийнято ділити життя на білі і чорні відрізки..На своєму досвіді можу сказати,що темні відрізки часу у моєму простому житті були тоді,коли спілкувався російською..дивний збіг...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А може це правило?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Це написав Іван Макар у своєму блозі.

Мені зрозумілі дії Путіна та росіян, які намагаються за рахунок українців розширити свій життєвий простір. Мені не зрозумілі дії українців, які продовжують між собою спілкуватися російською, які вимагають російськомовних програм на телеканалах, розширюючи тим самим життєвий простір росіян. У нас настільки глибоко вкорінився комплекс меншовартості, що ми, навіть будучи в побуті україномовними, переходимо у спілкуванні в Україні на мову окупанта. Пора з тим закінчити. Допоки ми психологічно не станемо незалежними від росіян, допоти даремні наші спроби вигнати окупанта зі своєї землі.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Іра Воля.
0
Ще не підтримано

Вчора дивилась фільм: "Обыкновенные зомби Как работает ложь 2015 Документальный расследование"
https://www.youtube.com/watch?v=BGidtWN5MWg&list=PLCk3CtwZX7uhVwirWBk4UwBgQoAlNaj7Y&index=1
З 80 осіб - тільки 3 людини не вдалося зламати, щоб вони піддалися стадному інстинкту. 75 осіб - піддаються гіпнозу, керуванню. Двох зламали, знайшовши ваду.
Заходячи на на їх територію в інтернеті, проглянула дуже багато коментів, й так справді, наші "брати " не розуміють нашої мови. Але одночасно у мене виникло питання: "А "русский" вони розміють? Чи це також для них китайська грамота?" Чому, ми слов'яни - розуміємо мову один-одного, й тільки "русские" із-за будови своєї щелепи не можуть розмовляти слов'янськими мовами, скрізь нав'язуючи свій "русский мир"?
В "русском" дуже багато наших українських слів, але останнім часом вони почали наступ на нові слова, вводячи їх в свій "русский" - "кордон", "це" (те що я зустріла).
Наша мова це наш захист. Але знищувати ворога потрібно на його території, не боротися, а саме знищувати, а отже необхідно добре знати, розмовляти по їхньому.
Щодо брехні росіянської - вони не брешуть, просто не кажуть всієї правди. Справа в сприйнятті інформації. Пу говорить, що російської військової техніки немає, там тільки українська - і це правда. Бо ця вся українська техніка з Криму. Всю стару, розбиту техніку, вони віддали нам, а нову, яку закупив овоч (подивіться на військові бюджети, на чисельність військових 2010-2013 р.), переправили на Донбас, й можливо стоїть на кордоні з Херсонською обл.
Так само Пу не казав, що не було російських військових в Криму, він сказав так: "Це все самооборона, а за їхніми спинами стояли наші...". Взагалі, те що робить РФ - керівництво, ЗМІ - називається маніпулюванням. Переграти маніпулятора може тільки маніпулятор, але ж можна не грати в його гру. А для цього, насамперед треба стати свідомим, і ось тут, я погоджусь, що допомогти в цьому може лише українська мова. Наша мова це не тільки засіб спілкування, а й захист саме від маніпулювань.
Ми, українці, відрізняємось від русскіх толерантністю, та свідомістю. Це значить, що ми користуємось, як мінімум троїчною систему (так, ні, так-ні разом), а вони двійковою системою (так,ні). Тому не можна бути таким занадто категоричним щодо їхнього язика.
А нам необхідно наповнювати наш контент українськомовними науковими виданнями, в різних галузях науки.

Україна понад усе!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ти оптимістка. Це не маніпулювання, а відверта брехня. Путін сказав, що у Криму нема російських військ.

Путин: В Крыму находятся местные силы самообороны.

"Это были местные силы самообороны", - сказал Путин во вторник, 4 марта в ходе встречи с российскими и зарубежными журналистами, отвечая на вопрос о участии войск РФ в блокировании частей ВСУ.

"Не принимали (российские военные в блокировании частей Вооруженных сил Украины)", - добавил он.

Также президент РФ заявил, что российская сторона не принимала участия в подготовке крымских сил самообороны.

Путин заявил, что в Крыму действуют не российские войска, а местные силы самообороны

Через півтора місяці Путін визнав, що війська таки були.

Путин впервые признал, что в Крыму были российские военные.

Іра Воля wrote:
Так само Пу не казав, що не було російських військових в Криму, він сказав так: "Це все самооборона, а за їхніми спинами стояли наші...". Взагалі, те що робить РФ - керівництво, ЗМІ - називається маніпулюванням.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

А ще додати слід було цю статтю, друже Миро: Джон Керрі: Росія брехала мені в обличчя

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Іра Воля.
0
Ще не підтримано

У мене є книга "Вони грають на ваших почуттях" (рос. мов.) Назаре-Ага. Все що написано автором в цій книзі - нагадує поведінку (не окремої людини, а саме людські стосунки) влади РФ по відношенню до світової спільноти. Все це є маніпулювання. В цій книзі приведено 30 характеристик маніпулятора. Якщо людина набирає більше 14 характеристик - тоді можливо говорити про те що вона маніпулятор. Рф набирає всі 30.

На жаль я не оптимістка. Півроку, до вересня 2014р, ходила тряслась, не знала що робити. Я дуже хвора, у нас 2 неповнолітніх дітей, й ще чоловіка батько-інвалід. Якщо б ці потвори почали б окуповувати Херсонщину, перед чоловіком постала б велика проблема. Потім вирішила, як тільки щось - ми дітей вивозимо на Хмельниччину, а самі повертаємось.

Україна понад усе!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Розкажи більше про Херсонщину, Генічеськ, Новотроїцьке, Чонгар. Що там відбувалось у 2013-15 роках і що тепер відбувається?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Іра Воля.
0
Ще не підтримано

За свою Херсонщину, я можу розповідати вічно, це такий чарівний край... узбережжя Азовського та Чорного моря, Дніпро, а наш степ і небо - це треба тільки бачити.
Херсонщина, НАЧЕ не підтримала майдан, але й ворога не пропустила. Сказати кого більше "зазомбованих" російським телебаченням чи звичайних українців важко. Але те що великих патріотів та сепаратистів у нас не має - то є добре. Тому, що саме ми є житниця.... і треба працювати.

Україна понад усе!

Зображення користувача Лука Небохід.
0
Ще не підтримано

В Україні ще багато залишиться рускава міра допоки будуть навіть україномовні цілком "адекватні люди" ходити в церкви Олександра Невського і українською мовою доказувати тобі що рос. телеканали праві.

"Знання деяких принципів легко компенсує незнання деяких фактів" (с)Гельвецій

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Стосовно української мови... Я свідомо позбувся двомовності в 2010 році. Можу сказати що це була виключно психологічна проблема. Це страх: а що скажуть, а як відреагують? Особливо хвилювався як відреагують ті з ким 30 років говорив російською. І тільки одна людина за 5 років (мій однокласник) просто поцікавилась чому перейшов на українську? Що в результаті отримав? Всі російськомовні хто зі мною говорить намагаються перейти на українську, або хоча б вставити якісь українські слова. Скажу більше. Є в мене товариш в Мінську. Білорус. Разом служили в війську. Це єдина людина з якою спілкувалися російською. Він вдома теж спілкується російською. Так от вже місяця зо два як ми відмовились від російськї і вирішили підтримати і білоруську. Я йому українською він мені - білоруською.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Ось практичний приклад Твоєї українізації, Вікторе, свідком якої була і я, на Твоїй рідній Черкащині!

Твоя "білоруська" історія нагадує мою (значно скромнішу!).
У французькій ґімназії зі своїм білоруським однокласником Алієрдом ("Аліком") Абрамчиком спілкувалися кожний своєю мовою. Ӏ дуже добре порозумівалися!
Ӏнколи сміялися з деякого "оточенця", бувало й що один одному підказував відповіді професорові:))

Такі конкретні приклади й ведуть до Міжмор'я (довкола України)!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарна новина: ця стаття опублікована на сайті "Газети по-українськи", а на днях вийде у паперовому варіанті. Долучайтесь до коментарів: Москва перетворила російську мову на інструмент брехні

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Ігоре! То "Газета по-українськи" погодилася публікувати Твою статтю, яка вже була появилася (на Н.О.)?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Стаття перероблена для Газети по-українськи, але сенс її майже такий самий. На НО відбулась перевірка реакції читачів, після чого вона була вдосконалена для газети.

Зірка Вітошинська wrote:
Вітаю, Ігоре! То "Газета по-українськи" погодилася публікувати Твою статтю, яка вже була появилася (на Н.О.)?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Як би не було, то означає, що редакція "дальшого" кола схвалює Твоє (наше) бачення! Ӏ ширить його. Ӏ вже не перший раз, і не перша така ґазета! Поздоровляю!!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Народний Оглядач - це творча лабораторія. Якщо діючий прототип витримав перевірку, його треба вдосконалювати і запускати в масовий тираж. Можливості тиражування Газети по-українськи у 100 разів більші за наші.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Україні необхідно позбутися двомовності, вибратися з радянщини і не порівнювати себе із росіянами - це і стане базисом для будівництва нової України. Так вважає викладач української мови Колумбійського університету Юрій Шевчук.
Джерело: fakty.ictv.ua"

"Вечір з Миколою Княжицьким" Юрій Шевчук - Опубліковано - 6 черв. 2015 р.

Yuri Shevchuk - 4 червня о 14:46 ·
"Ось авдіозапис моєї другої лекції в Києві. Тим разом в книгарні "Є", вул. Лисенка, 3. Тема "Українська мова, культура та ідентичність після Майдану" (аудіо ТУТ). А конкретніше це аналіз сумнозвісного гасла "Єдина країна. Единая страна" як нової русифікаторської кампанії українського олігархату.
UA - В ефірі Еспресо.ТВ Юрій Шевчук мовознавець, викладач Колумбійського університету.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)