Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 15

Модель психіки ЕІЕ - Гамлет

Етико-Інтуїтивний Екстраверт    2 квадра
Псевдонім - Гамлет Програматор
Тварина - тигр Сангвінік

Наставник. Ідеолог. Педагог, вихователь. Артист

Раціональність До будь-якої роботи ставиться серйозно, відповідально, не любить виконувати кілька справ одночасно - краще щось одне, але ґрунтовно.

Екстравертність Серйозний, зосереджений на глобальних проблемах. Активний, товариський, але мінливий, багато чим захоплюється, але швидко байдужіє. Дістає насолоду, працюючи з людьми і для людей, людяний, життєлюб. Якщо людина, колектив або натовп - у сум'ятті - вміє підпорядкувати їхні емоції, виявити рішучість, повести за собою. Наелектризувати масу, викликати ентузіазм - основні прийоми керівництва. В екстремальних ситуаціях від його надмірної обережності не залишається й сліду.

1. Етика поведінки

Має своєрідну, ніби зарозумілу манеру поводити себе - навіть здається, що він чомусь зазнається, щось із себе корчить. Світ бачить у драматичних і навіть трагічних барвах, чекає всіляких неприємностей. Не соромиться і не приховує емоцій, глибина і різноманітність переживань - найцінніше, що знаходить у собі, за що цінує й інших, звідси потяг до поезії, музики. Легко говорить не лише про позитивні емоції, але й про страх, ненависть. Трапляються раптові примхи, спалахи радощів, несподівані періоди песимізму. Добре вловлює емоційний стан оточуючих. Прекрасний актор і оратор. Вміє імпровізувати, імітувати голос і манери інших людей. Підкреслює свою перевагу над іншими. Злопам’ятний. Буває жорстоким.

2. Інтуїція часу

Лейтмотив - тема долі. Довіряє інтуїції: відчуттям, снам, думкам більше, ніж реальності. Свої почуття висловлює не конкретною турботою про партнера, а драматичними розповідями і попередженнями про небезпеки, які можуть на того звалитися. Сміливо входить у ситуацію, якщо оцінив її та ретельно все підготував. Вичікує, страхується від усіх можливих неприємностей і після цього діє напевно. Прагне довести справу до кінця, добивається перемоги, безкомпромісний. Вірить, що все добре рано чи пізно погано закінчиться.

3. Логіка ділова

Не любить на людях працювати, часто розсилає всіх з дорученнями. Дорожить репутацією ділової людини, економної та ощадливої, активної і підприємливої, хизується цим. Розмірковує про доцільність і вигідність своєї діяльності, але не відчуває себе впевненим у цих питаннях. Примушує себе не опускати руки, не розхолоджуватися, тримати діловитість. Нема настрою – нема роботи.

4. Сенсорика відчуттів

Недостатньо відчуває матеріальність навколишнього світу, йому треба, щоб хтось потурбувався про придбання потрібних речей. Знає, що потрібен новий одяг, але купити самому важко. Боїться, що його рухи, вчинки неестетичні, насилу вдається створити навколо себе комфортні умови, оточити себе приємними людьми та створити затишок.

5. Логіка структурна

Потребує об’єктивного пояснення своїх вчинків, бо самостійно не здатний цього зробити через емоційність мислення. Має вплив інформація, в якій розкриваються загальні закономірності явищ і подій, поважає людей, які надають її. Провокує їх на філософствування, розмови на абстрактні теми. Йому цікаво вислуховувати стрункі логічні теорії й приймати участь в їх обговоренні.

6. Сенсорика вольова

Часто заражає переконаністю, однак не має, як правило, сильної волі, настійливості, терплячості, і це заважає йому домогтися успіху.

7. Етика емоцій

Добре розбирається в людях, відчуває їхні негативні і позитивні якості, підмічає особливості, уважний до них, співчуває, прагне допомогти у важку хвилину. Оточуючим з ним нелегко: вимогливий, бракує легкості сприйняття життя. Схильний до постійних сумнівів, вагань, іноді справляє враження неврівноваженої, збудливої особистості - наприклад, його дратують будь-які зайві рухи - він бачить світ і без того надто динамічним. Не полюбляє виявляти ініціативу, почуття ставить вище за розум.

8. Інтуїція можливостей

Досить точно передбачає, як поводитиме себе незнайома людина у конкретній ситуації. Внутрішньо енергетично напружений: чекає на небезпеку, хоче до неї підготуватися. Обережний, бездіяльність тяжко переживає, зайнятий пошуком мети, однак більше розмірковує, ніж діє. Стратег - знає, як розподілити сили у часі. Дуже витривалий, може дуже довго працювати без відпочинку.


В тему:

Етико - інтуїтивний екстраверт ЕІЕ (ENFJ)

2. Етико-інтуїтивний Екстраверт, (Драматург)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Отут ще почитай собі http://chertosha.com/socion/Socionics.htm
Я наприклад особисто вже всі ті речі просто не читаю, через що власне і мало що пам"ятаю з того, так як для мене все те дуже важко на логіку. Адже я так умовно все бачу, що воно усе є досконалим. Лиш просто потрібно людей порозкладати на свої місця і все саме почне працювати.. Це як у фільмі "Охоронець часу" де хлопчик лагодить по деталькам один механізм. Хлопчик наприклад ж не тесав ті деталі, а просто їх вставляв у потрібні місця і механізм запрацював.. Якби хлопчику довелося би тесати ті детальки то йому довелося би тоді ще зо декілька життів прожити аби стесати для себе ті деталі які він би міг потім в наступних життях нарешті вже злагодити в один механізм. Одним словом не важливо) питай якщо що, а то я так отупів в теорії, що вже геть нічого не пам"ятаю(

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

А що означає тварина - тигр?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Олег Подорожній wrote:
А що означає тварина - тигр?

У даному випадку вона означає що цим соціотипам властивий візуальний образ тварини Тигр.
Коли вдасться буде знайти відповідну інформацію то з радістю поділюся із нею з вами)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чому сильні сторони (1,2,7,8) виступають одночасно іраціонально й раціонально, хоча написано, що типу властива "Раціональність"?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арсен Дубовик wrote:
Чому сильні сторони (1,2,7,8) виступають одночасно іраціонально й раціонально, хоча написано, що типу властива "Раціональність"?

Блок "Его" як сильна функція 1,2 є свідомою, а Блок "Ід" як сильна функція 7,8 є підсвідомою.
Тому у твоєму випадку як у раціонільного соціотипа сильні функції 7,8 на підсвідомому рівні будуть ірраціональні, через що ну наприклад ти би міг стати хорошим так диктатором для прикладу через свою неадекватну емоційну поведінку.. жартую) бо твоя 7,8 функція відповідає соціотипу ЕІІ)

Тим не менш тому що світ дуальний, і Творець все створює ідеально. Через що він і вмонтував у кожен соціотип як я їх називаю запобіжні функції які називаються Блоками. А ще це зроблено для того щоби інформаційний потік проходив легко, як їжа по нашому стравоходу. Лиш на фізіологічному рівні ми розпочинаємо їсти з рота, хоча саме травлення більш активне травлення починається зі шлунка, а завершується прямою кишкою. І тому я думаю що то було б якось не зовсім естетично якби люди виводили свої продукти перобки там ротовою порожниною у задньому місці, або шлунком. Отак і в моделі психіці він все побудував досконало. Ірраціонали хавають на 1,2 функції (блоці его) ірраціонально, а виводять залишки у підсвідомості раціонально. І навпаки.. Інакше така модель психіки була би не досконалою і людина тоді би отримавши інфу на раціональному боці его у блоці ід якби той блок також був би раціональним, то така інформація певно би ну дууже довго би блукала у розумі перш ніж людина би змогла легко там думати про щось інше.

Ось схема Моделі "А"

А це схема моделі психіки

хоча по моделі психіці чомусь стрілки показують захід інфи не з блока Его.. XD
Але я вже і відстав навіть ще й в теорії також, що це просто капець =І

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую...
А щоб ЩЕ краще зрозуміти, поясни, будь ласка, всі оті стрілочки, дужечки, блоки, цифри і значки на моделі"А".
І зовсім добре було б, якби це була модель "А" не для ІЛЕ, а для ЕІЕ.
Дякую.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Увесь той букет на моделі "А" описаний в моделі психіки просто модель А є вертикальною, а та модель горизонтальною. Ось і все.
Стосовно моделі "А" на прикладі ЕІЕ, то так, було б дійсно дуже добре, а ще краще якби вони були по всім соціотипам намальованими. Це безперечно!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Взагалі то, я про позначки запитував... рух/пояснення за стрілками-цифрами? Але то таке...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ну в книзі Аушра Авгуніставічуте "Соціоніка" на ст. 69-108 все написано. А передати своїми словами я те просто в силу своїх розумових обмежень не здатен.

Отут трішки має бути того, що тебе цікавить http://psychotype.ru/article/a-25.html
Ну і дугаста така лінія що починається з 1 ф. і завершується в 4, а потім продовжується з 5 і завершується у 8, то це потік інформації.
Перехрещені стрілочки з 1 на 3, 3 на 4, вказують на екстравертні функції ІЛЕ хоча по великому рахунку я вже точно їх значення реально забув)

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Отут ще почитай собі http://chertosha.com/socion/Socionics.htm
Я наприклад особисто вже всі ті речі просто не читаю, через що власне і мало що пам"ятаю з того, так як для мене все те дуже важко на логіку. Адже я так умовно все бачу, що воно усе є досконалим. Лиш просто потрібно людей порозкладати на свої місця і все саме почне працювати.. Це як у фільмі "Охоронець часу" де хлопчик лагодить по деталькам один механізм. Хлопчик наприклад ж не тесав ті деталі, а просто їх вставляв у потрібні місця і механізм запрацював.. Якби хлопчику довелося би тесати ті детальки то йому довелося би тоді ще зо декілька життів прожити аби стесати для себе ті деталі які він би міг потім в наступних життях нарешті вже злагодити в один механізм. Одним словом не важливо) питай якщо що, а то я так отупів в теорії, що вже геть нічого не пам"ятаю(