Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Куди громадянам України звертатися, якщо у них вимагають хабар. Адреси і телефони

Захищаючи ідеали Еврореволюціі, підприємці вирішили більше не давати хабарів чиновникам. Куди звертатися, якщо це рішення гальмує господарську діяльність?

 

З проблемою корупції в Україні стикаються підприємства всіх без винятку галузей і сегментів економіки. Залежно від виду та напрямки діяльності бізнес в останні роки був змушений віддавати на хабарі до 50% від своїх оборотів. Таку цифру оприлюднив заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник під час розширеного засідання Федерації роботодавців міста Києва, інформує еizvestia.com .

«Ми розуміємо, що саме підприємці часто є об'єктом вимагання хабарів з боку чиновників, але коли бізнесмени відмовляться задовольняти неправомірні вимоги представників влади і вступати з ними в корупційний зговір, корупція як соціальне зло в бізнесі і в державі в цілому буде переможена», - підкреслив заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Тому Федерація роботодавців України закликала бізнес почати з себе і припинити платити хабарі суддям, митникам, податківцям і перевіряючим органам.

При цьому проблема з хабарами в держорганах поки ще не вирішена. Підприємці все так же потрапляють у ситуацію, коли відмовляючись платити хабар, бізнесу створюються перешкоди аж до повної зупинки діяльності. У такому випадку варто повідомляти про факти хабарництва або здирництва в профільні громадські організації та органи влади.

1. Громадська організація «Всеукраїнський центр протидії корупції та сприяння правоохоронним органам»:

(044) -379-17-40

[email protected]

2. Гаряча лінія Національного комітету по боротьбі з корупцією:

(044) 490-55-46

3. Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю:

(044) 223-13-45

або заповнити форму на сайті

4. Гаряча лінія Правого сектора для повідомлень про факти корупції та незаконного захоплення власності:

(044) 338-26-67

5. Гаряча лінія ГПУ для повідомлень про корупційні дії працівників прокуратури:

Київ (044) 200-79-87

Львів (032) 235-44-69

6. Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України:

Заповнити форму

7. Для повідомлень про корупцію при отриманні дозволів на будівництво - Конфедерація будівельників України:

(044) 200-04-52

[email protected]

8. «Пульс податкової», для повідомлень про неправомірні дії працівників податкової та митної служб:

(044) 284-00-07

Якщо корупційна дія має регіональний масштаб, повідомити про нього можна в місцеве управління МВС, прокуратури або СБУ. Всі контакти можна знайти тут.

Крім того, 12 березня з 10:00 до 12:00 в Управлінні Головдержслужби України в Львівській області відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». У прямій телефонній лінії візьмуть участь представники обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ, Державної податкової служби України, Служби безпеки України та Львівської обласної прокуратури. Телефон прямої телефонної лінії - (032) 235-72-83.

За матеріалами: chp.com
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи