Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Континентальний блок: масштабне проникнення Китаю в Європу шляхом будівництва залізниць

Категорія:

Спецтема:

Залізниці, особливо високошвидкісні, в будівництві яких Китай досяг безперечних успіхів, є одним із знарядь м’якої сили, що допомагає йому проникнути в інші країни. Особливу небезпеку становить поєднання китайських грошей з розгалуженою московською агентурою і корумпованою євросоюзівською верхівкою.

Єврокомісія почала перевіряти на відповідність європейським нормам і правилам амбітний проект будівництва високошвидкісної залізниці, яка повинна буде зв'язати Белград і Будапешт.

Залізниці, особливо високошвидкісні, в будівництві яких Китай досяг безперечних успіхів, є одним із знарядь м’якої сили, що допомагає йому проникнути в інші країни. Дорога протяжністю 350 км з’єднає столиці Сербії та Угорщини і допустить китайців майже в саме серце Європи – повідомляє Expert Online.

Це складова частина пекінського мегапроекту «Один пояс і один шлях», який з’єднає Азію з Європою під егідою Китаю. Проект – улюблене дітище Голови КНР Сі Цзіньпіна, за допомогою якого він сподівається знайти друзів і союзників не тільки в Азії, а й у Європі та Африці. Вартість проекту наближається до трильйона доларів.

Як повідомили Financial Times (FT) джерела в Брюсселі, Єврокомісія почала вивчати проект будівництва дороги між Белградом і Будапештом, попередній кошторис якого становить 2,89 млрд доларів, на предмет його фінансової спроможності. Крім цього, в ЄК хочуть перевірити, чи не порушено європейське правило, згідно з яким такі великі інфраструктурні проекти, особливо, в сфері транспорту, обов’язково повинні виставлятися на відкритий конкурс.

Будь-яка перешкода першому китайському проекту будівництва залізниці в Європі стане для китайської дипломатії, яка останнім часом домоглася низки суттєвих успіхів, очевидною поразкою. У Пекіні залізничний проект вважають головним знаряддям в справі налагодження взаємодії з центрально- та східноєвропейськими країнами. Про це навіть було публічно заявлено на саміті 2013 року, на який зібралися лідери КНР і центральних і східноєвропейських країн.

Звертає увагу, що інформації про проведення тендеру на будівництво угорської ділянки цієї високошвидкісної дороги, що оцінюється в 1,8 млрд доларів, нема в суспільному доступі.

Нова залізниця допоможе скоротити час поїздки між столицями Сербії та Угорщини з нинішніх 8 годин до менш ніж трьох. Вона важлива для Китаю ще й тому, що увійде в так званий «сухопутно-морський маршрут», який Пекін домовився в 2014 році побудувати разом з Угорщиною, Сербією і Македонією. Він сполучить грецький порт на Середземному морі Пірей, оператором якого зараз є китайські компанії, з Будапештом. По ньому, сподіваються в Пекіні, в Європу широким потоком потечуть китайські товари і вироби – повідомляє Expert Online.

Додамо, що в Європу також потечуть китайці. Особливу небезпеку для підкорення Європи становить поєднання китайських грошей з розгалуженою московською агентурою і корумпованою євросоюзівською верхівкою.

Нагадаємо, що у 2016 році Пекін вперше вийшов на перше місце в списку головних торгових партнерів Берліна. Також успішно розвивається співпраця з Москвою: німецький експорт до Росії в 2017 році, згідно з прогнозами, виросте як мінімум на 5%. Про це у статті Континентальний блок: у 2016 році Китай став головним торговим партнером Німеччини

Наші інтереси: 

Континентальний блок є проектом ліквідації України і всієї Центрально-Східної Європи. Альтернативою є Співдружність Міжмор’я.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи