Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Контроль над тютюном та тютюнопалінням в Україні

Багато громадян нашої країни являються курцями, причому велика їх кількість вже зі стажем.

Практично всі вони знають, яку шкоду своєму організму самі собі наносять, але багато з них також труять інших людей, некурців, особливо це стосується багатолюдних місць. Лише страшні картинки на пачках сигарет не зможуть відштовхнути курців від згубної залежності. До цієї проблеми потрібно підходити комплексно. Хоча поширеність куріння в Україні щороку зменшується, але все ж курить чверть дорослого населення, ризикуючи захворіти на легеневі, серцево-судинні та онкологічні захворювання. Можливо, незнання шкоди власному організму, яке завдає паління, є головним фактором поширення та розповсюдження паління серед курців. Майже 12% підлітків курить щодня, але що спонукає молодь викурити їхню першу сигарету? Відповідь доволі проста! Це розповсюдження реклами тютюнопаління, продаж неповнолітнім особам цигарок, незаконна торгівля та низька вартість цигарок. Боротьба з цим явищем триває і досі, і вже є результати, курців в нашій країни стає менше.

Контроль над тютюном та тютюнопалінням – важлива сфера в нашій країні, де потрібно вести постійну діяльність і аналітику. Наша країна ратифікувала у 2006 році Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну, яка зобов’язує здійснювати заходи щодо обмеження куріння. Постійний фаховий аналіз, моніторинг, експертизи у всіх сферах, дозволили скоротити споживання тютюнопаління. Приведено до порядку антитютюнове законодавство нашої країни, посилено відповідальність за куріння.

Є спеціалізований центр УЦ "Контроль над тютюном", який може надати експертизи у сферах політики оподаткування тютюнових виробів, інформування населення про тютюнопаління, надається експертиза реклами та маркетингу, бездимного середовища, упаковки та маркуванню виробів з тютюну. Виконання центром певних завдань у сфері протидії тютюнопаління, дозволило зменшити кількість громадян-курців в нашій країні. Завдяки підтримці центром різних майданчиків, в яких діють антитютюнові активісти, організації та представники органів влади, дозволило винести проблему паління та його наслідки на доволі високий рівень.

Наші інтереси: 

:)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи