Зображення користувача Антон Варварич.
Антон Варварич
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кодекс Українця

Саме сьогоднішньому поколінню українців випало на долю врятувати нашу Батьківщину від її остаточного знищення, відродити її духовність і культуру, які гідні кращих світових зразків.

Приймаючи на себе це завдання, ми проголошуємо „Кодекс Українця".

«Моя  національна ідея»

Передмова: Розташована у центрі Європи, на перехресті найвигідніших шляхів сполучення між Сходом і Заходом, Північчю і Півднем, у кліматично сприятливій зоні виробництва основних продуктів харчування, населена розумними і працелюбними людьми Україна на протязі багатьох віків була об'єктом зазіхань агресивних сусідів. Загарбникам завжди було важко здолати спротив нескоримого свободолюбного народу, і щоб закріпитись на захоплених землях, вони вдавались до його  фізичного знищення, духовного зґвалтування, заселення теренів України своїми одноплемінниками, насадження своєї (більш відсталої від української) культури, мови, звичаїв, традицій, релігії... Все це не могло не позначитись на нашій долі. Особливо жахливим для України було минуле  століття, коли наша земля стала епіцентром двох світових воєн, більшовицького перевороту, насадженням фашистської і псевдо комуністичної ідеологій, в результаті яких була знищена більша половина нашого населення, а значна частина перетворена у манкуртів, яничарів, посібників чужинської влади.

Саме сьогоднішньому поколінню українців випало на долю врятувати нашу Батьківщину від її остаточного знищення, відродити її духовність і культуру, які гідні кращих світових зразків.

Приймаючи на себе це завдання, ми проголошуємо „Кодекс Українця".

1.  Я - національно свідомий українець, унікальне космічне явище, подібного якому в природі більше не існує.

2.  Я - проживаю на  території, яка завжди була землею моїх предків, а відтак є моєю Батьківщиною.

3.  Я гордий тим, що мої предки вистояли в боротьбі з чужоземними завойовниками і передали мені у спадок свою землю, мову і культуру.

4.  Я пишаюсь тим, що мої предки понад 1000 років тому заснували на цій землі давньоукраїнську державу Русь зі стольним градом Київ, який є духовною столицею мого народу.

5.  Мій етнос сформувався ще в сиву давнину і через історичне лихоліття доріс до найвищої стадії існування людства - нації.

6.  Я гордий тим, що "Київ є матір'ю всіх городів руських", а мій народ - не чийсь „молодший брат", а батько багатьох народів.

7.  Я знаю, що багато моїх побратимів-українців проживають на своїх етнічних  землях, які були відторгнуті у минулі часи від моєї Батьківщини. Я вважаю своїм обов'язком допомогти їм зберегти свою рідну мову і культуру. Я не претендую на повернення цих земель в лоно України, бо це суперечить Конституції моєї держави

8.  Я з розумінням ставлюсь до тих народів чи етносів, які в силу природної міграції чи історичних обставин опинились на моїй землі і по-братньому допомагаю їм влаштувати своє життя. До тих з них, хто поважає мою мову,  культуру, звичаї і традиції, дбає про мою Батьківщину, як про свою рідну, я ставлюсь як до подібних мені українців.

9.  У мене немає територіальних  претензій до жодної з сусідніх країн, і я готовий співпрацювати з усіма країнами світу заради відстоювання їхніх національних інтересів так само як і у захисті власних національних інтересів України.

10.   Я почуваю себе на своїй землі господарем, від якого залежить майбутнє моє і моїх нащадків.

11.  Я бажаю жити краще вже зараз, а для цього потрібно забезпечити нормальну роботу нашої економіки.   Влада може і повинна це зробити якнайшвидше. Для цього необхідно прийняти закони, за якими земля, надра, природні багатства, ліси, моря і ріки, які є суспільною власністю народу України, не повинні слугувати окремим особистостям, якими багатими вони не були б.

12.  Я вимагаю від державної влади:

  • оптимального поєднання державної і приватної власності на землю і інші засоби  виробництва;

  • гарантувати збереження  чесно нажитої власності і права на її успадкування;

  • збалансованого розвитку приватної ініціативи і державного регулювання в    усіх    галузях економіки;

  • підтримки інноваційної моделі суспільно-економічного розвитку економіки;

  • надання пріоритетного розвитку виробництву високоінтелектуальних і наукомістких товарів;

  • впровадження енергозберігаючих технологій виробництва основних видів продукції;

  • підтримки аграрного сектору виробництва і збереження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення до повного відродження національної економіки;

  • заборони виробництва геномодифікованих продуктів харчування;

  • заборони продажу і успадкування землі іноземцями;

  • всебічної підтримки вітчизняного виробника;

  • сприяння розвитку взаємовигідної міжнародної торгівлі і розумної інтеграції економіки України в європейський економічний  простір.

13. Я переконаний, що духовне багатство кожного українця  для забезпечення високої якості життя має більше значення, ніж матеріальні цінності, якими він володіє.

14. Я гордий тим, що моя нація дала назву моїй державі. Мій етнос має славетну історію, якої його намагались позбавити, фальсифікували на замовлення  колоніальних володарів: російської царської влади і комуністичного режиму. Я хочу знати правдиву історію мого етносу та держави.

15. Для мене святими є слова нашого Національного Гімну: "Душу й тіло ми положим за нашу свободу. І покажем, що ми браття козацького роду!" Я готовий всіма силами захищати територіальну цілісність і свободу моєї держави від агресії з боку російської імперії. Я вдячний державам, які підтримують і надають допомогу Україні в цій війні.

16. Я сповідую моральні цінності мого народу, які формувалися віками та знайшли перше узагальнення у „Повчанні дітям" Володимира Мономаха.

17. Я вимагаю виховання підростаючого покоління на національних традиціях, історичній і культурній спадщині українського народу, а саме: святості інституту сім'ї, поваги до батьків, трудовому вихованню нащадків.

18. Я беру на себе зобов'язання відродити історичну пам'ять про свій родовід і  дбати про гідне продовження свого роду.

19. Я поважаю і дотримуюсь  українських національних традицій, які передавалися від покоління до покоління, допомогли зберегти життя моєї нації і за багато століть дійшли  до мене у збагаченому вигляді. 

20.  Я - християнин. В повсякденному житті я дотримуюсь 10 заповідей Закону Божого. Я виступаю за створення  Помісної української християнської церкви.

21.  Я поважаю інші релігії та конфесії, що діють в Україні.

22.  Я вважаю, що найважливішою ознакою моєї належності до української етнічної нації є мова. Я люблю свою мову, бо вона для мене є рідною і найкращою. 

23. Я поважаю інші мови і вважаю за необхідність знати не тільки свою, українську, але й інші мови, бо це збагачує мою культуру.

24.  Я не визнаю двомовності в моїй державі, бо це означає намір знищити мою українську ідентичність через повернення мого народу у колоніальне минуле. Я не заперечую збереження і розвиток мов інших етносів, що проживають на моїй землі. Але переконаний,  що об'єднуючим фактором нації є єдина українська державна мова.

25. Я виступаю за розбудову громадянського суспільства та його демократичних інститутів. Перш за все я вимагаю прийняття нового Закону про вибори,  який би гарантував конституційне право народу на владу в державі.

26.  Я вимагаю заборонити  державним посадовцям займатися приватним бізнесом.

27.  Я схиляю голову, вшановуючи пам'ять мільйонів українців, що боролися за свободу і  незалежність моєї Батьківщини.

28.  Я люблю свою Батьківщину Україну і свій народ.  Я за українську Україну. Для мене Україна - понад усе. Тому я маю право називати себе українським націоналістом. Я переконаний, що в першу чергу саме я повинен дбати про гідність своєї Держави.

29.  Я знаю, що в силу історичних обставин у світі розсіяно багато моїх земляків-українців. Я хочу допомогти їм реалізувати себе духовно і матеріально. Я домагатимуся, щоб моя держава Україна захищала їхні права, у якій би точці земної кулі вони не знаходились. Я вітатиму кожного з них, хто захоче повернутися в лоно своєї Батьківщини.

30.  Я прагну до створення справді вільної, справді незалежної, справді соборної, справді суверенної, справді національної  держави і визнаю це як національну ідею мого народу. Я не тільки творю національну ідею але й буду боротися за її здійснення.

31.  Я готовий повторити, якщо цього вимагатиме Батьківщина, долю мільйонів українців, які боролися за Україну.

          Слава Україні! 

Текст „Кодексу українця" склали:

- полковник у відставці Варварич А.М.,  

- полковник у відставці Рожнатовський Б.М., 

- полковник у відставці Пилипчук В.Л.


 

Наші інтереси: 

Творити Державу Україну!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Україна
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

1.Я - національно свідомий українець, унікальне космічне явище, подібного якому в природі більше не існує...

Що під цим пунктом розуміється.Це просто психоналаштування на зразок "богообраного народу" чи щось інше...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудовий дебют, друже Антоне!

Чекаємо нових блогів!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

1.Я - національно свідомий українець, унікальне космічне явище, подібного якому в природі більше не існує...

Що під цим пунктом розуміється.Це просто психоналаштування на зразок "богообраного народу" чи щось інше...

Вірю в те, що розумію.