Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 17
  • Переглядів: 18

Казка про молочну наречену

Спецтема:

У багатьох казках розповідається, що було три сини або три доньки. А якщо розповідати, що дітей було більше? Пам'ятаєте, у фільмі Пропала грамота є сцена з дітьми?

Жив колись у степу господар із дружиною і було в них семеро дітей: чотири хлопчики і три дівчинки. Славився цей господар тим, що мав велике стадо корів. Влітку корови майже весь день проводили на лугу, поїдаючи зелену травичку, і давали господарям багато молока. Їх діти дуже любили молоко і пили його щодня. Але молока було так багато, що вистачало на усе поселення. Тому дбайливий господар відкрив молочарню, де усі мешканці могли придбати свіже молоко. Через це й шанували його у селі.

Йшов час і настала пора старшій доньці до слюбу іти. От почали до неї різні парубки женихатися.

Ось прийшов перший, весь вишукано вдягнений, з величезним букетом квітів і балакучий надзвичайно. Усе жартами сипав та небилиці розповідав. Тож старша донька каже йому: "Ходи з нами до столу, ми тебе почастуємо". Та й поклала на стіл свіже молоко. А він, як побачив молоко, та й розсміявся: "То хіба так женихів частують? Може у вас є трохи спиртного?". А старша донька теж була жартівниця та й дала йому баночку зеленки, та ж бо теж спиртна. А на додачу гарбуза йому простягнула - пішов парубок ні з чим.

Через деякий час приходить інший. А він уже у першого все вивідав, як було, то й підготувався. Вдягнувся скромно. Говорив мало, але по ділу. Поводився підкреслено пристойно. Подарував дівчині одну велику гарну троянду. Ось і його покликали до столу. Випив він молока для годиться. Але потім йому так зле він того стало, що аж не здужав.
- Бачу я, не до вподоби тобі наше молоко, - каже донька, котра на виданні, - візьми краще гарбуза. Тож і другий парубок пішов геть.

Аж коли приходить третій: відкритий і впевнений в собі, одягнений скромно, але зі смаком. Подарував дівчині живу квітку у вазоні та ще й насіння з котрого інші квіти можуть вирости. Розказав про себе, свої інтереси та про те, над чим працює. Тож покликали і його до столу. Пригостили молоком. Він випив склянку та й каже: - Добре у вас молоко - налийте ще!
- О, бачу, ти - наша людина, - каже батько, господар дому. Господиня налила йому ще молока. А дівчина все поглядає на нього, сподобався він їй. Тож заручилися вони, а після свята осіннього рівнодення одружились. Прожили вони в злагоді довге спільне життя і виховали дев'ять хороших дітей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

У продаж поступила аудіоказка Про молочну наречену озвучена акторами з команди Енея Харалужного.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Гарна казка! Скільки цікавих питань піднято - алкоголізм, нейприйнятність молока, уславлення багатодітності. Ще сюди можна додати у прихованій формі необхідність дівочої цноти.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цнота має бути обопільна.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Арій каже:
Цнота має бути обопільна.

Саме тому її і не варто згадувати.
Адже річ у тім що я й по нині хоч і пройшло з тих пір моїх соц. опитувань вже більше 6-ти років. а дівчата які розповідають що хочуть вийти заміж цнотливими все одно при цьому бажають мати вже вправного у ліжку жениха. тобто з величезним досвідом і то не важливо чи під ним було усе село чи лишень його половина, головне аби знав що треба робити=)
Ех. не можу я від цієї їхньої дівочої логіки все ще і досі до тями прийти як таке взагалі може бути)))
Або є ще один також дуже кумедний випадок цього разу вже не з соц. опитування. а ратше з спостережень певної категорії дівчат які прагнуть якби вийти заміж раз і назавжди (тобто без розлучень і всяке таке) но при цьому й нічим собі НЕ відмовляти у плані ліжка ДО шлюбу із отим єдиним і на завжди женихом=))
Тому то у даному випадку ліпше цю тему реально оминати.. Так як цнотлива навряд чи підпустить до себе все такого ж жениха у якому вона не буде упевненою що він чоловік раз під ще жодної не було..XD
Хто не вірить хай сам про експерементує на собі наступним чином, а саме вийти і прогулятися по людному бажано романтичному місці самому і при цьому уважно придивлятися до того як жіночі особини будуть з ніг до голови оцінювати своїх же по статті особин і потім ще більше уважніше після тієї їхньою сканпроцедури конкурентки придивіться як вони будуть дивитися на ту особу чоловічої статі що буде поряд із тією його подружкою.. Ну і потім вже на наступний раз самі візьміть під руку свою подругу і прогуляйтеся разом із нею у тій же місцевості і придивіться як на вас будуть споглядати особи жіночої статі) особливо самотні)) І потім зробіть порівнянні як вони на вас реагували (якщо ще взагалі хоча б принаймні помічали) коли ви гуляли самотужки і якою їхньою була реакція на вас коли ви гуляли з особою жіночої статі))))
Ах як же я кохаю цю психофілософію))))))))))))))

І ще одне таке питаннячко, а хіба слово обоюдне це українське слово??

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Слово обопільна в українському словнику є.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Дуже гарна казочка, дякую!
Дозвольте вказати на помилки в словах!
Та й поклали на стіл свіже молоко.
дала йому баночку зеленка

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

виправив.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Навіть приховано сказано про необхідність однорасових шлюбів, адже молоко сприймається тільки арійцями. Велике Спасибі!!!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Nordeswarrior каже:
адже молоко сприймається тільки арійцями.

Перепрошую але це брехня!
1. є плем"я нігерів в Африці які лишень те і роблять що живуть на одному молоці, без гаплотипа R.
2. ну і хоч це і так усім очевидно та все ж таки, не всіма аріями сприймається те молоко..

То який можна зробити з цього висновок?
Що не все арії є аріями, так само як не всі нігери є не нігерами?=)))
Жартую) просто поділився тим що є правдою)
А раптом ви про це не знали)

Зображення користувача Богдан Бень.
0
Ще не підтримано

Звісно, молоко - не єдиний критерій. Ми ж говоримо про казку, а не про те як в житті визначити хто до якої раси належить. Крім того ви говорите про винятки. Загалом рівень сприйняття молока найвищий саме серед європейців, і це факт.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Точно про казку)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Не єдиний, але дуже зручний у користуванні.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Гарна казка. Деякі зауваги:
“молочарню, де усі мешканці могли придбати свіжого молока” - молочарню, де усі мешканці могли придбати свіже молоко.
слюбу — шлюб — шлюбу.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Письменник Дмитро Міщенко у своїх творах вживає саме слово слюб. Хоча мені ще більше подобається злюб - дзвінкіше звучить. Любов і шлюб - спільнокореневі слова. А де ще використовується префікс ш, чи є він властивий українській мові?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Як вам такі думки? Чекаю відповіді від УСІХ! (тому "вам" написав з маленької букви). А тепер пишу з великої - дякую Вам, пані Оксано! І дякую й Вам, пане Леоніде!

1)Можливо, тут є щось давнє... у росіян є приказка "стєрпітся - слюбітся"?
2)Можлио, слово шлюб/слюб/злюб означатиме саме це - "притирання" пари один до одного, або (краще) співтворчість спрямована на досягнення вищого блаженства?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Не бачу доцільності міняти слово "шлюб" на "слюб". Букви ш і с не є префіксами в цих словах. Ви маєте рацію, що вони утворені від слова "любов", проте не префіксальним способом, а додаванням букв. Шлюб - шлюбний - шлюбувати - шлюбність - ось спільнокореневі слова.
Народжене слово "злюб" має інший відтінок.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

У мене слово злюб асоціюється зі словом злюбитися..
Тому деякою мірою воно у цій казці все ж має сенс..
Так як у ті далекі часи коли одружувалися не за порадами волхвів а за пристрастю, то вже опісля шлюбу молода пара була змушеною ще й злюбитися. так як у ті далекі часи дозволити собі розвід сім"я дорівнювало смерті нації.. Через що ми нині й бачимо як наша нація стрімко вимирає через те що молоде подружжя НЕ бажає опісля укладення шлюбу ще й злюблюватися, бо.. а що бо? Ви самі вже знаєте) на НО вже писали про всі ці нюанси)
Я лишень наведу простий банальний приклад)) що сім"я яка злюбилася а не покохалася на вищих рівнях)) так само через свою модель поведінку приречує, чи то пак неприфатумує..XD ще й своїх дітей на пошук такої другою половини з якою їй також буде доведеться злюблюватися через силу замість того щоб просто кохати=))
І знаєте що сама найцікавіше??
А те що нині вже куди краще все ж злюблюватися аніж кохати) так як кохання нам дає ну одну максимум дві дитини у сім"ї, а то й взагалі змушує деяких так і не одружуватися і при цьому не мати дітей.. А ось при злюбі ми хоча б бодай якусь кількість дітей маємо) що вже є хорошою справою на майбутнє для потреби рабовласників які їх будуть кріпачити) ну якщо ще зуміють звісно що)

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

У продаж поступила аудіоказка Про молочну наречену озвучена акторами з команди Енея Харалужного.

https://t.me/ETEPHET