Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
Наталка Артанія...
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Імпульс до відкриття свого Я

Обманюватися відносно себе означає не знати, ким є Я у своєму істинному, розгорнутому, реалізованому вигляді. Масово люди ототожнюють себе із своїм тілом чи особистістю. (І саме це веде до розділення, розбрату, виокремлення власних еґо-інтересів і т.д.) Але і тіло, і особистість в будь-якому випадку є коротшою або довшою тимчасовістю. Тому можна сказати, що вони, по великому рахунку, - ілюзорні. І власне, саме тому, коли ми змінюємо парадигму щодо сприйняття самих себе, речі стають на свої місця.

sovet-078.jpg

Імпульс до відкриття свого Я

Як ми сприймаємо себе

Обманюватися відносно себе означає не знати, ким є Я у своєму істинному, розгорнутому, реалізованому вигляді. Масово люди ототожнюють себе із своїм тілом чи особистістю. (І саме це веде до розділення, розбрату, виокремлення власних еґо-інтересів і т.д.) Але і тіло, і особистість в будь-якому випадку є коротшою або довшою тимчасовістю. Тому можна сказати, що вони, по великому рахунку, - ілюзорні. І власне, саме тому, коли ми змінюємо парадигму щодо сприйняття самих себе, речі стають на свої місця.

Варто усвідомити кожною своєю одухотворено розумною клітиною:

Я - не тіло, що має дух. Я є Дух, тимчасово одягнений в тіло.

Хто Я?

Іншими словами, наше Я не є сосудом тіла, а лиш простором всередині сосуда, огорнутим тілом. Щоб пізнати своє Я-Дух-Бога, треба йти в глибину Я...  Задаючи собі питання: «Хто Я?» - і слухати свою тишу… свою глибину. І просуватися чимраз далі і глибше… Поки не вийдеш у простір Істинної Реальності Я. Це, звісно, у кількох словах і тільки пунктирно. Ну, а хто налаштований на серйозну роботу в напрямку відкриття свого Я Істинного, той знайде свого майстра, свого учителя, свою книгу, свій метод. Вірніше, усі перелічені речі самі знайдуть того, хто прагне істини щодо самого себе. Скажу лиш, що великі учителі, реалізовані майстри  Шрі Рамана Махарші та Нісаргадатта Махарадж дають філігранні, точні і працюючі техніки з цього питання – можна сказати, просто за руку вводячи того, хто істинно шукає, у простір реальності «Я». Звичайно, у світі є немало вчителів, хто володіє даними знаннями, але названі мною роблять це надзвичайно легко, просто і доступно. За умови лиш, що учень налаштований на частоти цього майстра, свого учителя – бо інакше ніяк.

Я є Тіло і Дух: Я є Все, Що Є

Що стається з вашим Я, коли воно полишає тіло-сосуд? Те саме, що робиться з простором всередині глечика, коли глечик розбивається, - він зливається з навколишнім простором. Так і наше Я, тимчасово обмежене тілом, ніколи насправді не було окремим від Єдиного Я - Духа - Бога. І лиш чекає свого часу влитися в цю Єдність. Коли ми проживаємо це розуміння як духовний досвід, всі випадки нелюдського ставлення людей одне до одного пояснюються лиш засиллям темряви у свідомості, відсутності Світла у ній. Це тимчасово. Еволюція рухається поволі, але вона рухається у бік одухотворення Матерії. Наше тіло - шматочок цілини, яку дано нам для одухотворення. Тобто саме кожен з нас в своєму ТІЛІ, або посередництвом свого тіла,  має виконати оцю Божественну роботу... і тим самим сприяти загальній еволюції Землі. (Хіба не грандіозно?)
При цьому весь час усвідомлюючи/пам'ятаючи, хто ти є : Дух-Бог, тимчасово одягнений в шкірку людського тіла...

Для такого самоусвідомлення  тіло має бути насамперед чистим.

Чистота і Божественна робота

Але що є чистота – поза прийнятими соціумом та накладеними церковністю звичними на її розуміння штампами?

«Чистота є спроможність тіла проводити крізь себе виключно Божественні вібрації» - таке просте і влучне, наче в десятку, визначення Чистоти дала свого часу великий духовний Учитель-еволюціоніст планетарного рівня Мірра Альфасса, яку в Індії звали Матір’ю. Чисте тіло, здатне проводити через себе Божественні частоти, заякоряє ці частоти тут, на Землі, в Матерії. І сприяє тим самим одухотворенню найбільш важких її пластів.

Виконання Божественної роботи можливе лиш по тому, як людина пізнає і з'єднається із своїм Істинним Я. Тому що ця Робота (одухотворення клітин Матерії власного тіла) вимагає повного самоусвідомлення.

Це означає, як уже було сказано вище, сприймати себе не як особистість і не як тіло, а як безмежну величину Я. Яке є багаторівневе, багатозначне і багатопланове. А значить, ми – кожне з яких є оте саме Я - багаторівневі, багатозначні і  багатопланові. Нас - які є отими "ми" - багато, але водночас ми є ОДНИМ-ЄДИНИМ Я:"Я - є Путь, і Істина, і Життя". Тепер ці слова набувають зовсім іншого сенсу. Бо очевидно: той, хто сказав ці слова,  прагнув донести саме цю істину про сутність Я, а не прив'язати людей до своєї особи, хай і божественно реалізованої. Адже недарма він твердив: "А я кажу вам - ви боги, усі ви..." А ще ймовірно, що при більш точному донесенні істина звучала б так:" Усі ви є Один. Усі ви є Бог".

Перед кожною втіленою сутністю на Землі - великі завдання і водночас у кожної - великі перспективи. Відкрити очі на КОЖНОМУ плані свідомості, на усіх її поверхах, включаючи найвищі (у порядку підйому) – поверх Надрозуму, поверх Зверхрозуму, поверх Глобальної свідомості... Це шлях до пізнання себе як Всесвіту.

Ми – вічні. Коли ми відкриваємо себе як Я, свій реальний Божественний Простір - ми на шляху відкриття своєї величної безсмертної грандіозності.

Наші інтереси: 

Пізнання себе як Я Істинної Реальності
є реалізація одної з головних задач Душі в Матерії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Гарна, цікава стаття. Текст можна читати і розуміти по різному і на жодному рівні не буде конфлікту в сприйнятті...
Цікаво сказано про вчителів, майстрів... як напочатку розвитку так і далі вони потрібні, тільки по різному сприймаються їхні вчення. Не маю потреби багато читати, шукати майстрів, бо все черпаю від себе. Та кожна нова інформація потребує осягнення, розуміння, підтвердження... і тут допомагає чиста інформація, якою діляться майстри. Треба лишень вміти відрізнити правду від брехні. А взагалі вважаю, що інформація якою діляться чисті люди не має одного автора. Вона належить усім, вона була завжди...
Між рядками читаю, що завдання Я одухотворити тіло - зробити його безсмертним. І це буде лише початок...
Дякую!

Коментарі

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Я повністю з Вами погоджуюсь, за винятком незначних нюансів і деякої термінології. " Я і Отець - одне" - проповідував Ісус. Очевидно не тільки і не стільки Ісусове Я, а Я кожної людини. Щоб все це сприйняти адекватно, не потрібно зациклюватись на якійсь одній доктрині. Потрібно широко вивчати досвід багатьох просвітлених, бо кожен з них висвітлює певну грань Тайни. У земних умовах навіть просвітлений не може охопити всю Повноту і тим більше її повністю виразити. Це було б цікаво і повчально, якби кожен ділився тим, що його привернуло у досвіді Великих. Але для цього їх потрібно вивчати.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Власне, про це і йшлося:

Цитата:
Очевидно не тільки і не стільки Ісусове Я, а Я кожної людини.

А коли ще глибше, то Я взагалі безвідносне. Ми усі кажемо "я,я...", маючи на увазі свою індивідуальність і особу, коли насправді оті всі маленькі "я" - лише відбиток одного-єдиного; взагалі ж вони, оця вся ніби множинність, беруть початок з одного джерела - Єдиного Я - істинної реальності. Оте саме Я і має віднайти людина, в його простір увійти, його запізнати, щоб зрозуміти, а що то є Бог... І що є вона сама.
Дякую, пане Олександр, за, як завжди, змістовну суть. Відносно вивчення досвіду реалізованих і мудрих - так, згодна цілком. Наряду з цим набуваючи свого власного практичного досвіду, бо сама теорія без власної практики не працює.

Sapienti sat.

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Саме так - безвідносне. Я це і мав на увазі.

"О коханий, о велич моїх сокровенних глибин!
Можливо, то сумно, коли ти Один?
І вихід тоді – розсипатись на множество,"

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Грані одного цілого..., але доктрина все ж таки одна і вона в єдиному. Істина єдина, вона відкривається лиш в момент Просвітлення. Всі люди просвітлені, інакше б їх не було, але... ким чим сприймає, добре наголошено в статті.
Тільки ось чи справді людина має бажання пізнати СЕБЕ, це питання, особливо на сайті НО? В індії відчуття людей більш оголені, там ЧУЮТЬ просвітлених, тому цінять їх. Майстрів здалеку шукати легше, читати, з них не спитаєш. А ось з СЕБЕ напряму?....
На сайті є просвітлена), але людське его боїться себе, тому шукає далеко. Колами ходити не так відповідально.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Пані Маріє, Ви безумовно праві щодо:

Цитата:
людське его боїться себе...

Так, власне, і є. Бо пізнання себе передбачає брати відповідальність. А це до снаги далеко не всім. Тому люди будуть йди куди завгодно: в церкви, в паломництво, летіти в космос - аби тільки не до себе самих, не на свою глибину. Бо коли зустрінешся з Собою Істинним - один на один - то апелювати далі вже нема до кого. І розумієш, що відповідальність отут на Землі - тільки на тобі. І у Бога нема інших рук на Землі, окрім твоїх власних.

Щодо:

Цитата:
Всі люди просвітлені...

Уточнила б: потенційно, тобто могли б бути такими, якби свідомо позбавлялися власного невігластва і затьмарення.

Дякую щиро за глибокий змістовний відгук.

Sapienti sat.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Гарна, цікава стаття. Текст можна читати і розуміти по різному і на жодному рівні не буде конфлікту в сприйнятті...
Цікаво сказано про вчителів, майстрів... як напочатку розвитку так і далі вони потрібні, тільки по різному сприймаються їхні вчення. Не маю потреби багато читати, шукати майстрів, бо все черпаю від себе. Та кожна нова інформація потребує осягнення, розуміння, підтвердження... і тут допомагає чиста інформація, якою діляться майстри. Треба лишень вміти відрізнити правду від брехні. А взагалі вважаю, що інформація якою діляться чисті люди не має одного автора. Вона належить усім, вона була завжди...
Між рядками читаю, що завдання Я одухотворити тіло - зробити його безсмертним. І це буде лише початок...
Дякую!

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Пані Наталці потрібно було б детальніще пояснити, що означає "одухотворити тіло" якщо то є, по великому рахунку, - іллюзія.

А Ви, пані Ірина, думаєте, що Вас не учать, що все, що Ви черпаєте від себе Вам не дають саме вчителя. Навчання може мати різні форми: підсвідомі імпульси щось прочитати, на щось звернути увагу, або щось вспливає у вашій усвідомленості як певна концепція певного знання і т. п.. Це і є навчання.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Пане Олександр, добре, я поясню з своєї точки бачення.
Тіло - ілюзія настільки, наскільки ілюзорним є все, що не має вічності. Це у глобальному сенсі. У прикладному ж - тіло є тимчасовою реальністю для нас у тому часово-просторовому проміжку, який ми приймаємо для себе як реальність нашого буття в матерії.
Одухотворити тіло - перевести тимчасове у категорію вічного.

Sapienti sat.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Колись прочитав: "Що ми маємо в цьому житті? Одне тільки тіло, і то видане нам напрокат на заздалегідь встановлений строк!"

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

"Видане" - то дещо абстрактно. Ніхто нікому не видає тіла. Тіло творить для себе Душа. І уявіть, з якою любов'ю вона це робить.
Душа - безсмертна. Вона намагається передати цю якість Тілу. Заякорити безсмертя в Матерії. Оце і є царство Бога на Землі. А ви думали - що?

Sapienti sat.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Ірино, за змістовний глибокий відгук. Ми завжди - помітила - резонуємо з тим, що уже в собі маємо. Часом у прихованому вигляді. Тому нас притягує те або інше вчення, та чи інша доктрина чи цитата, слово тощо.

Щоби прекрасне в світі розпізнати,
насамперед в собі то треба мати...

Цитата:
Не маю потреби багато читати, шукати майстрів, бо все черпаю від себе.

Це буває у двох випадках: від перенасичення зовнішньою інформацією або тоді, коли людина досягає того рівня, коли здатна піднімати знання із власних глибин. Мабуть, Ви маєте на увазі саме другий варіант, пані Ірино?

Цитата:
Треба лишень вміти відрізнити правду від брехні.

З цим завданням найкраще справляється, як не дивно, Тіло. Тіло завжди відчуває неправду, фальш, збочення. Але для цього треба дружити із своїм тілом, чути його і прислухатися. Це тонкі речі, але зараз у людей відкриваються їхні тонкі провідники, і це стає можливим.

Цитата:
Між рядками читаю, що завдання Я одухотворити тіло - зробити його безсмертним.

Напряму про це в публікації не йшлося, але так - це наша програма-мінімум на сьогодні: внести зміну у програму Колективної Свідомості, замінивши звичну людству програму-смерть (програму матриці) на програму Життя Вічне - програму Істинного Життя. Бо допоки ми ще життям істинним - у вічно молодому тілі, здоровому, радісному, по Божественній Нормі - не жили. Ми тільки відкриваємо для себе таку можливість...

Sapienti sat.

Зображення користувача Ірина Чорна.
0
Ще не підтримано

Пані Наталко, радію від спілкування з Вами!...

'Мабуть, Ви маєте на увазі саме другий варіант, пані Ірино?'

Раніше, від перенасиченості різноманітною інформацією і невмінням її чітко розділяти я зупинила її потік в себе.
Зараз же, коли розрізняю світло від темряви, правду від брехні саме тілом, живу 'другим варіантом'.:)

Черпати знання з власних глибин, що теж саме що з всесвіту, підійматися поверх за поверхом, безкінечно розвиватись і вдосконалюватись - це дуже цікаво. Це притягує і не відпускає:), бо пізнавши одне розуміється, що є ще набагато більше...

Стаття енергетично чиста. Це найважливіше, бо залежить від автора.
Дякую Пані Наталко за розуміння.
До мене краще звертались на Ти.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Навзаєм, Ірино! Мені так само приємно:) Бажаю пластичних підйомів на вершини і м'яких спусків на глибини. Бо наскільки високо ми піднімаємось, настільки вглиб і опускаємося... поєднуємо світи. Взагалі, імхо, людина є мостом між світами.

Sapienti sat.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Фізичне безсмертя - ілюзія, оскільки цикл: народження - життя - смерть встановлений Богом.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Цього як раз, шановний Володимире, Ви знати не можете: Богом встановлена ця програма смерті чи тими, хто узурпував владу на Землею і над людиною. Є така штука - матриця називається. Або система. Людство у ній по вуха і лиш його авангардна частка розуміє що до чого. І з усіх сил будить інших. В той час як "інші" пручаються і говорять, що все правильно, що спати і вірити у вікові байки то класно. Бог творив людину за СВОЇМИ образом та подобою: Ви допускаєте, що образ Бога передбачає хвороби, старість, смерть? Адже це нонсенс...

Sapienti sat.

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Матриця? Пані Наталка, проясніть, що то таке, або де про це прочитати?

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Пане Олександр, виявляється, Ви щаслива людина, якщо питаєте про це, себто про матрицю...) Постараюся підібрати Вам деякі тексти. А поки зайдіть у пошук - там, думаю, теж можна знайти серйозні матеріали на цю тему. Та й просто поприглядайтеся до нашої дійсності: як народжуються діти, в яких умовах, як одразу після народження їх щеплять, як одразу відривають від матері, як система відриває дитину від матері протягом усього дитинства і затовкує її спочатку в "дитячий виховний заклад", як потім школа нищить самобутність дитини... ну і так далі. І все по схемі. Ви хіба не спостерігали, що люди не самостійні у своєму житті - вони служать системі і життя їхнє так само вкладається в схему, і ця схема досить чітко структурована. Це справа системи, себто матриці. І вона не взялася нізвідки. Це ковпак управління над Землею, над людством, звідси і сон свідомості. Всі ці речі не випадкові і не просто так...

Sapienti sat.

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Фізичне існування - ілюзія, безсмертя - істина. Щасти!

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

П. Наталко чи можна у Вашій статті поняття Я замінити на поняття Душа?

Радіймо!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Вітаю, п. Василю. Ні, не можна. Це не тотожні поняття.

Sapienti sat.

Зображення користувача Наталя Хом'як.
0
Ще не підтримано

Безмежно вдячна Вам за Світло, пані Наталю...)

Радіймо)