Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Громадянської війни і вторгнення не буде

Категорія:

Спецтема:

Блогерам зараз вигідно писати про громадянську війну і вторгнення російських військ, тому що народ завжди схильний вірити в найгірше. Збудеться - добре, не збудеться - ніхто не згадає. Інтернет-бойовикам і ласим до гострих відчуттів фейсбучним панночкам важко з цим змиритися, проте для великого кровопролиття нема передумов.

 

Протистояння на Грушевського має величезне психологічне значення. Однак для війни цього недостатньо. Понад те, навіть якщо Правий сектор спалить весь урядовий квартал і закидає бойовими гранатами заповнену депутатами Верховну Раду - війни не буде. Навпаки, почнуться народні гуляння і загальне братання.

Жителі Південного Сходу не підуть вбивати за Януковича, навіть якщо їм розповісти про фашистів із Західної України. За 200 гривень покричати на мітинг підуть, а вбивати - ні. Палити урядовий квартал підуть. Жителі Західної України тим більше не підуть війною на Донбас. Навіщо їм це потрібно? Палити урядовий квартал підуть.

Російська окупація стане для Росії тим же, чим і введення надзвичайного стану для Януковича, тобто закінчиться повним провалом, міжнародною ізоляцією, а якщо піднатиснути - остаточним розвалом РФ. Ну а потім деякі регіони Росії увійдуть до складу України. Тому, обговорюючи російську окупацію, відразу ж приділіть увагу дуже серйозній супутній проблемі - чи здатна Україна безболісно поглинути такі великі території, чи процес возз'єднання повинен проходити поступово?

Думаєте, жартую? Імперії можуть довго розпадатися, але підсумок завжди один. Роль нового центру бере на себе колишня провінція.

Ніякої неподільної Росії немає. Якщо виникнуть проблеми - а окупація України стане серйозною проблемою - частина регіонів імперії відпадуть. Причому, без важких для себе наслідків, тому що разом з ними відпадуть величезні запаси корисних копалин. За Уралом з'являться нові норвегії, які почнуть ділити нафту порівну між чукчами, перетворюючи їх на шейхів. Населення там 4,5 людини на квадратний кілометр, а нафти багато, так що і в тундрі будуть сади цвісти - ось як зараз в пустелях Саудівської Аравії.

Після кількох років життя на Далекому Сході я зрозумів, наскільки далекі місцеві від Москви. По суті там давно вже інша країна і на побутовому рівні вони себе відчувають окремою спільнотою. Цим успішно користуються різні агенти впливу, від американських до китайських і японських.

Після окупації України Росія неминуче отримає на своїй території десятки україн. Якийсь час повоює на 3-4 фронта, а потім заспокоїться навіки, як і всі імперії.

Дорогі українці, я - росіянин. А у нас, у росіян, власної держави нема. Тому я цілком природно підтримую українську державність і не вважаю її ворожою для себе . Як слов'янин, я дивлюся на  РФ, що разкладається, і законсервовану Білорусь без співчуття. Україна в муках і боротьбі (а як інакше?) народжує щось нове. І мені, росіянину, це по нутру. Я з вами.

А тепер повернімось до протестів на Майдані та Грушевського. Друзі, московська пропаганда намагається залякати нас нісенітницями про громадянську війну і анексію південно-східних регіонів. Всі штатні пропагандисти озвучують цю агітку, а сотні ботів активно тиражують її в інтернеті. Це інформаційна війна, що експлуатує страх. Ви повинні це розуміти.

Якби не боялися окупувати Україну - давно б вже окупували. Якби могли розпалити громадянську війну - давно б уже розпалили.

Слава Україні!

P.S. Зовсім забув, а це важливо. Відмінності лівобережної України від правобережної - благо і безцінний дар, який гарантує стрімкий розвиток держави. Постійне суперництво і боротьба необхідні як повітря. Нема нічого страшнішого для свободи народу, ніж однодумність - а в Україні вона за визначенням неможлива. Нехай вас не пригнічують протиріччя між сходом і заходом, ці протиріччя прекрасні, вони стануть основою нашої спільної сили і процвітання.

Переклад з російської і виділення в тексті наші, О.К.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

+ дякую, автор не назвався, було б цікаво хто

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

+ дякую, автор не назвався, було б цікаво хто

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Людимир Головань.
0
Ще не підтримано

Будьмо!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Отже, ціль - урядовий квартал.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Цікаво...