Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гібридна агресія Росії націлена на роз'єднання українського та польського народів – посол

Світ:

Радянська та російська пропаганда завжди була спрямована на фальсифікацію історії. Однією з головних цілей гібридної агресії РФ є роз'єднання українського та польського народів.

16060802.jpg

Фото: FB Jan Pieklo

Про це  заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло, передає ZN,UA.

"Зараз гібридна війна, яка ведеться Росією, зосереджена в основному на одному моменті, який полягає в тому, яким чином роз'єднати український та польський народи, використовуючи загальну історію. Саме тому так важливо зробити історію правдивою - такою, якою вона була насправді, а не такою, якою її подає російська чи радянська пропаганда", – сказав дипломат в ході круглого столу "Польща і Україна в архівах комуністичних спецслужб. 20 років діяльності спільної робочої групи".

Пєкло підкреслив, що історична робота дуже важлива, оскільки радянська влада завжди намагалася сфальсифікувати історію.

Нагадаємо, що 20 жовтня Верховна Рада України та Сейм Польщі синхронно проголосували за спільну Декларацію пам'яті та солідарності. У декларації підкреслюється, що Україна і Польща пережили трагедію через імперської політики Росії, зокрема – через пакту Молотова-Ріббентропа, який призвів до початку Другої світової війни і окупації Речі Посполитої нацистською Німеччиною та Радянським Союзом у вересні 1939 року.


Українсько-польська взаємодія є важливим компонентом проекту Співдружності Міжмор’я. Вона можлива тільки як постіндустріальний проект. Про це у статті: Чому пробуксовує міждержавний проект Міжмор’я.

Для індустріальної формації з її "лінійним часом" історія не актуальна, адже ми щоразу живемо в нових і неповторних обставинах. Тому з історією можна робити що завгодно, зокрема, сміло її підганяти під потреби поточної пропаганди. Для постіндустріальної формації історія – це актуальне знання про те, як правильно діяти у відповідних архетипових обставинах. Тому історія досліджується об’єктивно, адже практичний сенс має тільки реальна історія, в тому числі історія розвитку наук і технологій. Все, що відбувалося в минулому, у постіндастріалі сприймається як свого роду діючий прототип для творення майбутнього. Про це у статті: Циклічний час і фізичне безсмертя: від одноразового мислення до вічного оновлення.

Наші інтереси: 

Україна повинна написати свою правдиву історію, не оглядаючись ні на кого.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На землях Польщі і Західної України до Другої світової війни проживала третя за кількістю від поляків і українців "народність".Можливо всі негаразди між поляками і українцями криються у гібридних бажаннях третьої сторони.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На землях Польщі і Західної України до Другої світової війни проживала третя за кількістю від поляків і українців "народність".Можливо всі негаразди між поляками і українцями криються у гібридних бажаннях третьої сторони.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Вітаю, шановні! Почався новий рівень інформаційної війни, тепер ініціятива в наших руках. Ми встигли усвідомити, що проти нас ведеться прихована війна і тепер ми за правилом айкідо використовуємо рухи суперника проти нього самого. Расторгуєв має рацію.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.