Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фізичні особи — підприємці і єдиний внесок

Категорія:

Світ:

Пенсійний фонд України, листом від 26.03.2013 р. за № 7639/03-10, повідомив  про зобов’язання фізичних осіб — підприємців  сплачувати єдиний внесок.

 

Пенсійний фонд України, листом від 26.03.2013 р. за № 7639/03-10, повідомив  про зобов’язання фізичних осіб — підприємців  сплачувати єдиний внесок.

 

       Пенсійний фонд України повідомив, що фізичні особи — підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом та дорівнює календарному року.

 

       За період з першого календарного дня, що настає за днем настання строку сплати відповідного платежу, органи Пенсійного фонду застосовують штрафні санкції (у розмірі 10% своєчасно несплачених сум) та нараховують пеню (у розмірі 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А якщо діяльності немає? Тобто немає з чого платити?

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

А якщо діяльності немає? Тобто немає з чого платити?

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Це залежить від обраної системи оподаткування (див. нижче)

Хай Буде!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Згідно статті 7 Закону «про ЄСВ» сума єдиного соціального внеску за окремий місяць не може бути меншою за розмір мінімального страхового платежу. Сума мінімального страхового платежу визначається шляхом множення розміру мінімальної заробітної плати на 34,7% (ставка ЄСВ для ФОП на єдиному податку).
Отже, платники єдиного податку мають сплачувати у 2013 році наступні суми ЄСВ:
1147*34,7%=398,01 грн. за період з 01.01.2013 по 30.11.2013.
1218*34,7%=422,65 грн. 01.12.2013 по 31.12.2013.
Згідно пункту 8 статті 9 Закону «про ЄСВ» підприємці на спрощеній системі оподаткування сплачують єдиний соціальний внесок щоквартально до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом. При цьому сплачувати ЄСВ помісячно підприємцям ніхто не забороняє.
Скільки ЄСВ сплачуватимуть «за себе» підприємці на загальній системі оподаткування?
Сума єдиного соціального внеску, яку підприємці на загальній системі оподаткування повинні сплатити за себе визначається виходячи з суми чистого оподатковуваного доходу, який підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб та зазначається у річній декларації про майновий стан та доходи. При цьому, сума ЄСВ за місяць у якому отримано чистий дохід не може бути менше за розмір мінімального страхового платежу. Тобто, якщо підприємець у окремому місяці отримав чистий дохід, який є меншим від мінімальної заробітної плати, такий підприємець повинен сплатити мінімальний страховий платіж.
Пунктом 8 статті 9 Закону «про ЄСВ» визначені строки сплати ЄСВ для ФОП на загальній системі. Вони складають до 10 лютого року, наступного за звітним.
При цьому згідно пункту 4.5.2 Постанови ПФ від 27.09.2010 №21-5 «Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» протягом звітного року підприємці мають сплачувати авансові внески в розмірі 25% річної суми ЄСВ, визначеної від очікуваного чистого доходу, що вказаний у річній декларації про майновий стан та доходи. Внески сплачуються в строк до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада.

Хай Буде!