Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Економіку України врятує націоналізм – економіст з Норвегії

Відомий норвезький економіст Ерік Райнерт радить Україні взяти курс на здоровий націоналізм.  Вн пояснив його переваги для вітчизняної економіки. Для України це в першу чергу тимчасові обмеження вільної торгівлі, що дадуть поштовх розвиткові промислового сектору держави. ЄС проводив у певному сенсі неоімперіальну політику у відношенні України.

Під економічним націоналізмом експерт розуміє комплекс державних заходів, спрямованих на захист вітчизняного виробника. 

Про це Ерік Райнерт заявив в інтерв’ю Фактам ICTV:

– Жодна країна на планеті ще не розбагатіла без відповідного рівня виробництва, і жодна країна не стала багатою, не захищаючи свою промисловість. Тому повторю: виробництво, промисловість і розвиток – це синоніми для успішної економічно держави.

Ерік Райнерт підкреслює: здоровий націоналізм в економіці – це підтримка інтересів не тільки своєї держави, але й країн, які знаходяться на одному ступені розвитку. Наприклад, Грузія могла б підтримувати Україну і навпаки.

Це називають симетричною залежністю, на відміну від асиметричної, яка наразі склалась у відносинах між Україною і ЄС.

Райнерт вважає, що ЄС тримає перед Україною морквину і проводить колоніальну політику:  

– Наразі у країн ЄС достатньо внутрішніх проблем. І я не думаю, що в ЄС до кінця розуміють, що вони, власне, роблять [по відношенню до України].

В ЄС просто не знають про українські реалії.

В ЄС повинні пам’ятати, що комунізм в Європі було зупинено завдяки плану Маршалла, створивши цілу ланку заможних індустріальних держав Заходу навколо комуністичних країн. Саме завдяки такому “паску безпеки” багатих країн вдалося зупинити просування комунізму на захід.

І якщо Захід прагне зупинити Росію, потрібно діяти у такий же спосіб – зробити країни [які межують з Росією] багатими.

У своїх працях економіст рекомендує таким державам, як Україна, індустріалізацію. Умовно кажучи, радить не експортувати зерно, а виробляти на експорт спагеті.

– В Україні було промислове виробництво, але частково через надію стати членом Європейського Союзу, ваша країна занадто наївно слідувала рекомендаціям ЄС, який проводив у певному сенсі неоімперіальну політику по відношенню України.

Сутність колоніалізму полягає в тому, щоб завадити промисловому розвитку колоній. Подивіться, наприклад, на політику ЄС щодо експорту українського металу і малі квоти на сільськогосподарську продукцію, які вичерпуються вже на початку кожного року.

Чому я так наголошую на важливості виробництва? Тому що жодна країна на цій планеті ще не розбагатіла без відповідного рівня виробництва, і жодна країна не стала багатою, не захищаючи свою промисловість.

Тому повторю: виробництво, промисловість і розвиток – це синоніми для успішної економічно держави.

Розвиток виробництва призводить до зростання заробітних плат, в тому числі й у сільській місцевості, оскільки люди покидають села у пошуках кращого заробітку в місті. Індустріалізація дозволяє механізувати сільське господарство. Таким чином, тільки багаті країни можуть дозволити собі механізоване сільське господарство.

 

Наші інтереси: 

Якщо влада не чує своїх економістів, хай послухає норвежця і не слухається бездумно ЄС.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Добре йому казати, - він норвежець, знає і усвідомлює це. А в Україні жиди при владі, і націоналізм зведений до бандерівщини. Наше спасіння - живий, здоровий націоналізм, без домішок: "Я - українець і мій дім -Україна!" Що більше того, то - від лихого.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Добре йому казати, - він норвежець, знає і усвідомлює це. А в Україні жиди при владі, і націоналізм зведений до бандерівщини. Наше спасіння - живий, здоровий націоналізм, без домішок: "Я - українець і мій дім -Україна!" Що більше того, то - від лихого.

Si vis pacem, para bellum