Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 43
  • Переглядів: 45

Друге дно: дивимося фільм Початок / Inception (2010)

Продовжуємо дивитися фільми, які мають прихований езотеричний сенс, а потім їх обговорювати. «Початок» (англ. «Inception», точніший переклад — «Укорінення») — науково-фантастичний трилер від Крістофера Нолана.  

150417_pochatok.jpg

«Початок» (2010) — фантастичний трилер, заснований на ідеї усвідомлених сновидінь. Проте це тільки "перше дно".
«Початок» (2010) — фантастичний трилер, заснований на ідеї усвідомлених сновидінь. Проте це тільки "перше дно".

Крістофер Нолан працював над сценарієм фільму майже 10 років. Його ідея з’явилася під впливом таких фільмів як «Матриця», «Тринадцятий поверх», «Темне місто».

Світ фільму «Початок» був повністю розроблений Ноланом. У його основі лежала ідея про можливість людини проникати в чужі сни і отримувати доступ до знань і думок. Що буде, якщо хтось зможе користуватися цим для власних цілей?

Ми ніколи особливо не пам'ятаємо початок сну, адже так? Ми завжди опиняємося прямо всередині того, що відбувається. — Кобб пояснює Аріадні реалістичність сновидінь

Фільм треба дивитися українською мовою. Його можна завантажити на багатьох сайтах, зокрема EX.UA і Гуртом.com.

Попередні передачі:

  1. Проект «Друге дно»: обговорюємо фільм Матриця / The Matrix (1999)
  2. Друге дно: Обговорення фільму Тринадцятий поверх / The Thirteenth Floor (1999) на ТБ-7

Обговорення на ТБ-7: Фільм Початок / Inception (2010): найважливіше - третє дно

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Марія Воробець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так як основна частина людства знаходиться в неусвідомленому стані, день за днем руйнуючи свої тіла, сон являється необхідниим станом. Коли людина приходить до відновлення зв"язку з собою, сон як відпочинок втрачає сенс.
Наша істинна природа - вічне життя, І фізичне тіло є безсмертним, воно завжди здатне трансформуватись, з любого стану! З найважчого стану можна прийти до повного оздоровлення, все від сприйняття.
Люди безсмертні і це недалеке майбутнє. Головне навчитись вірно сприймати себе, все решта випливе з Цілісності.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Коментарі

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

За варіантом коментів важко пояснити все, але цей фільм швидше уводить у ще більше схиблене розуміння щодо природи буття-життя існування людини. Чому так? Бо природа буття-життя людини полягає у тому, що стан сна є наслідок "схибленого" існування. Є причини для подібного твердження. Людина, насправді, не повинна впадати у стан "сну", фізіологічний відпочинок повинен мати зовсім інший характер. З цим же пов"язано і те, що люди трактують як уявлення про "смерть".
Якщо перейти у варіант існування, коли стану "сна" не існує, то, відповідно, і зникає те, що ми зараз розуміємо, як "смерть".
Саме це є питання сучасного розвитку - перехід до такого способу існування, який було, як мені уявляється, досить давно втрачено людьми. Тобто це не є нове по суті, а потреба відновлення втраченого.
Можливо, висловлене тут сприймається як плутане.
Але ідея фільму і спрямування для роздумів є заплутування та ще більше приховування від осмислення справжнього природного існування та відновлення цього способу існування. Тоді відкриються і розуміння т.зв. "реінкарнації", і варіант описаний Дж. Лондоном у "Зоряний мандрівник".
Перейти у стан існування, де "сон" - це хибне сприйняття світу, а є стан "покійного" існування, коли фізіологічна оболонка людини стає нерухомою. Але саме це є спосіб перейти в інший стан існування - існування поза цієї оболонки, тобто тіла.
Тому цей фільм не допомагає, а відволікає від справжнього пошуку можливостей людства.
Таке моє сприйняття, в силу певного досвіду осмислення природи буття-життя.

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Євген Чорний каже:
Людина, насправді, не повинна впадати у стан "сну", фізіологічний відпочинок повинен мати зовсім інший характер.

Як цього досягти на практиці?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чудово! Тепер будемо мати не тільки Вічне життя на Землі, як нам обіцяє пані Наталка Артанія, а ще й без сну :) Ох і часу тепер звільниться скільки )))

Хоча мені здається, що сон - це природно. Природа теж відпочиває взимку, щоб повною сил проснутися навесні.

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

Якраз на моє розуміння через деякий свій життєвий досвід - сон є неприродний стан. Але в цьому ми дотикаємося до питання, наскільки ми правильно усвідомлюємо свою власну природу. Зрозуміло, що іронічне сприйняття подібних ідей має право бути. Але в подібних випадках дуже важливим є власний досвід людини. Скажімо, мені свого часу розмови про "ауру" здавалися незрозумілою дурнею, поки я сам не відкрив для себе, що я бачу цю ауру. Просто треба налаштувати певним чином свій зір. На мою думку для цього не треба бути якимось "екстрасенсом". Хоча не можу сказати, що до того не відбувались певні, скажимо так, психологічні зміни через свої пошуки розвитку, через "зламний" варіант зміни свідомості.
Навряд чи правильним було б говорити, що всі ці окремі прояви не пов"язані між собою. В розумінні розвитку свідомості особистості це, думаю, було б помилкою. Інша справа, що будь-який досвід однієї людини не є причиною для узагальнення. В суспільному розумінні. Тому скептичне ставлення - правомірне.
Проте для самої певної людини цей свій, власний, досвід частіше стає важливішим, ніж т.зв. наукові уявлення.
При цьому не є великим відкриттям думка, що фактично ми не знаємо про природні можливості свого тіла. Ця теза, гадаю, не викличе ні у кого спротиву. Але якщо до питання про "неприродність сну" ще й додати, що є свої підстави думати, що для існування людині зовсім не потрібне "3-х разове за день харчування", що, цілком можливо, потреба в їжі є наслідок саме не вміння правильно використовувати можливості власного тіла - для Вас це теж буде смішною думкою.. якщо Ви не маєте свого певного досвіду.
Але критичність до подібних думок - потребує узагальнення досвіду різних, хто так чи інакше дотикався до подібних проявів у своєму житті. Такі "крихти" було б цікаво зібрати для аналізу. Це стосується і щодо питання, чи, насправді, потрібно спати до 8 годин за добу, чи достатньо хвилин 30-40 але "покійного" стану, хоча цілком можливо, що в цьому стані людина може мати потребу перебувати і не один місяць.. І його не треба у реанімацію волокти чи до моргу.
Між іншим, Ви не задумувались, що в силу наявності понять "їсти" і "харчуватись" - це є свідчення, що далеко не про один і той же процес йдеться мова? А це якраз пов"язано з тим, наскільки ми знаємо, як працює наш організм.

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Колись вже досить давно читав про можливість реінкарнації поза смертю і про сон як стан, який не є природнім для людини, тому в чомусь погоджуюся з Вашими думками, пане Євгене, хоча й до кінця їх збагнути не можу.
Десь років 10 тому по телебаченню був сюжет про людину, що не спить. Здається це була програма «Інфо-шок». Цей чоловік проживає в Україні, і лікарі його стан визначили як хворобу.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

Мені цікаво було б поспілкуватись, хто має власний досвід існування поза тілом. Як це відбувається, які відчуття виходу та поверненя. Чи є оце відчуття, що вихід відбувається через не стільки те, що ти не відриваєшься над тілом, але спочатку йде зрушення через тім"я: відбувається зрушення у напрямку "верх" голови, хоча для стану лежачи - те зрушення спочатку горизонтальне, а вже потім якось трохи припіднімає ся.. І перше зрушення, як вже політ чи відлітання, відбувається за відчуттями - ногами вперед.. Потім руки-ноги відчуття зникають і є відчуття наче ти у якійсь "оболонці" рухаєшься..
За цими малими враженнями я вбачаю якийсь зв"язок, скажимо у традиції покійника виносити саме ногами вперед. Читав колись, що тибетьські монахи якраз допомагають умираючому, роблячи руками відповідні паси над саме тім"ям людини, бо з того починається рух "душі".
Щодо процесу повернення у тіло - то там є свої відповідні особливості, які, дуже схоже, могли б дозволити зрозуміти, чому поки що люди "не пам"ятають" свої минулі життя. Якийсь існує барьєр-"темрява", крізь який відбувається повернення у тіло.. При тому, що таке повернення починається через пошкодження отої "оболонки", воно ніби проривається чомусь - через невправні дії - і відчуття як ти із якимось здуваючимся посвітом падаєшь кудись.. Потім якийсь бар"єр-відключка і відчуття, що вихопився з цього стану вже у власному тілі..
Воно нібито "сон", але за цим - оскільки є своє повторення - це інший варіант. Так в усякому разі - розумію.. Є ще деякі речі, що дозволяють мати здогад, що за цим криється інший стан свідомості і існування. Можливо, з того невеличкого, що мені вдалось пережити зроблю опис і оприлюдню.
Але особисті відчуття - це лише особисті, цікаво було б проаналізувати і узагальнити подібне від різних людей.. кому знайомі подібні переживання-відчуття.
В цьому розумінні тимчасовий варіант (повернення у знайоме тіло), чи повернення у нове тіло - судячи з усього, близькі механізми. Відповідно, поняття "смерть" як і "сон" набувають не відповідного дійсності означення чогось іншого, якогось іншого існування, яке поки що виявляється "закритим\зачиненим" для нашого сприйняття. Якийсь бар"єр-заборона робить свою справу поки що. Зняти оцю "заборону" - оце є найперше завдання щодо уявлень про т.зв. духовний розвиток особистості.
Такі справи, як на мій розсуд. :) Тому відволікання на якісь "схибленні уявлення" це є не пошук, а відхилення від справжнього напрямку пошуку і знаходження.. :)

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Бар*єр, темрява - це забуття, той сон, в якому людська душа сприймає себе частиною себе. тобто тільки фізичним тілом і все навколо тільки в щільному стані.
Коли відбуваються виходи з тіла - це вже відновлюється зв"язок з собою, кожній душі своє, по мірі сприйняття. Через тім*я проходить так званий Канал, який дійсно сприймається як оболонка, Ченці Тібета своєми рухами над теменем,допомагають Сутності без перепон виходити з тіла. Цей Канал веде на різні вищі рівні перебування., аж до ЗверхДуші і Вище. Хоча все знаходиться в нас всередині. Але такі процеси відбуваються коли процеси реєнкарнації присутні.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

пані Марія, у Вас є власний досвід таких переходів?

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Богдан Ич.
0
Ще не підтримано

А якщо усвідомлювати, що спиш, і далі продовжувати нерухомо відпочивати?

Зображення користувача Марія Воробець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так як основна частина людства знаходиться в неусвідомленому стані, день за днем руйнуючи свої тіла, сон являється необхідниим станом. Коли людина приходить до відновлення зв"язку з собою, сон як відпочинок втрачає сенс.
Наша істинна природа - вічне життя, І фізичне тіло є безсмертним, воно завжди здатне трансформуватись, з любого стану! З найважчого стану можна прийти до повного оздоровлення, все від сприйняття.
Люди безсмертні і це недалеке майбутнє. Головне навчитись вірно сприймати себе, все решта випливе з Цілісності.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Але це кіно не про сон, а про впровадження ідей. Хоча на сновидіння він теж впливає.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

Цей фільм якраз підштовхує у напрямку про "різновиди сну", що принципово, на моє розуміння, є помилковим напрямком для пошуку шляху розвитку. Помилковий напрямок породжує і помилкові ідеї.
Пропонувати цей фільм як певний зразок та ідейний "орієнтир" для осмислення - це також ознака помилкових уявлень. Для правильного мислення важливим є вірний напрямок мислення - настрій ума - а тому і є важливим питання орієнтирів.
Щодо питання яким практичним способом змінювати себе, щоб досягти цього іншого способу існування.. Це більше ніж цікаве питання. Це, насправді, є саме те, що треба розуміти, коли говориться "духовний розвиток". В "Зоряний мандрівник" (цю книгу на НО також рекомендували в одній з публікацій) Дж. Лондона подає цікавий опис оволодіння цього стану. В силу деякого власного досвіду, у мене немає сумніву, що це є не якась "фантазия письменника", а передача власного досвіду самого Лондона цього процесу.
Для мене це було дуже цікаво - описані певні психологічні налаштування та фізіологічні відчуття - це не фантазії. Інша справа, що варіант здійснення через застосування "угамувального мішку" через фізичне стискування, що певним чином є варіантом через т.зв. "умертвлення плоті".
Але для нинішнього часу подібне напруження своєї фізіології не є принципово важливим.
Насправді, мій особистий досвід невеликий і не дуже вдалий, щоб бути радником іншим. Але у мене немає сумніву в силу саме власного досвіду, що це цілком реальні стани, коли ти можеш почати покидати тіло, а не засипати. Воно нибито близькі стани, але оці відчуття, коли твої частини тіла стають якимись великими, коли "провалюється" серце, бо судячи з усього відбувається зміна частоти серцебиття ( ! в цьому, справді, є суттєві труднощі, але якраз цей момент дозволив мені зрозуміти що є "віра серця" на відміну від того, що нам більше відоме - віра розумом через логічне осмислення).. Певним чином я, вже декілька років тому, намагався пояснити це - в інтернеті можна знайти про це у такому собі опусу-роздумах під загальною назваю "Шлях воїна" :)
По-своєму там я зробив спробу пояснити з певного досвіду, якими практичними кроками має рухатись особистість в розумінні "духовного розвитку", тобто до змін як фізіології так і психології. При цьому психофізіологічні зміни сьогодні - це процес який відбувається не тільки через особисті бажання та намагання. На мої уявлення включено механізм еволюційних змін - у "Орійська ідеологія" про це можна про читати.
Не знаю, наскільки відповів на Ваше питання, але намагався. :)

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Але у мене немає сумніву в силу саме власного досвіду, що це цілком реальні стани, коли ти можеш почати покидати тіло, а не засипати

Ви про "позатілесний досвід" і "астральні подорожі"? Так усвідомлені сновидіння - це те саме. Я перестав колись ними займатися тому що зрозумів що це блукання по астралі, переважно по нижніх його сферах, де зовнішні форми є тінню матеріальних речей, а події і картинки творяться переважно підсвідомістю "сновидця". І взагалі дійшов висновку, що під час земного життя треба повністю зосереджуватись на ньому, а не блукати по вищих світах. Цим ефективніше займатись у період між фізичними життями.

Цитата:
Воно нибито близькі стани, але оці відчуття, коли твої частини тіла стають якимись великими, коли "провалюється" серце, бо судячи з усього відбувається зміна частоти серцебиття ( ! в цьому, справді, є суттєві труднощі, але якраз цей момент дозволив мені зрозуміти що є "віра серця" на відміну від того, що нам більше відоме - віра розумом через логічне осмислення).

Це Ви мабуть про сердечну чакру. Під час усвідомлених сновидінь (астральних подорожей), якщо прислухатися до своїх відчуттів, можна відчути як сильно "гудить, вібрує" сердечна чакра, на тому місті де в фізичному тілі в людини серце. А коли після такого сну повертатися у фізичне тіло, то в той момент коли ще не встиг проснутися повністю, чути як сильно б'ється серце, аж вискакує з грудей. Це мабуть теж ще чакра. І ще є багато цікавих ефектів.

Євген Чорний каже:
Цей фільм якраз підштовхує у напрямку про "різновиди сну", що принципово, на моє розуміння, є помилковим напрямком для пошуку шляху розвитку. Помилковий напрямок породжує і помилкові ідеї.
Пропонувати цей фільм як певний зразок та ідейний "орієнтир" для осмислення - це також ознака помилкових уявлень. Для правильного мислення важливим є вірний напрямок мислення - настрій ума - а тому і є важливим питання орієнтирів.
Щодо питання яким практичним способом змінювати себе, щоб досягти цього іншого способу існування.. Це більше ніж цікаве питання. Це, насправді, є саме те, що треба розуміти, коли говориться "духовний розвиток". В "Зоряний мандрівник" (цю книгу на НО також рекомендували в одній з публікацій) Дж. Лондона подає цікавий опис оволодіння цього стану. В силу деякого власного досвіду, у мене немає сумніву, що це є не якась "фантазия письменника", а передача власного досвіду самого Лондона цього процесу.
Для мене це було дуже цікаво - описані певні психологічні налаштування та фізіологічні відчуття - це не фантазії. Інша справа, що варіант здійснення через застосування "угамувального мішку" через фізичне стискування, що певним чином є варіантом через т.зв. "умертвлення плоті".
Але для нинішнього часу подібне напруження своєї фізіології не є принципово важливим.
Насправді, мій особистий досвід невеликий і не дуже вдалий, щоб бути радником іншим. Але у мене немає сумніву в силу саме власного досвіду, що це цілком реальні стани, коли ти можеш почати покидати тіло, а не засипати. Воно нибито близькі стани, але оці відчуття, коли твої частини тіла стають якимись великими, коли "провалюється" серце, бо судячи з усього відбувається зміна частоти серцебиття ( ! в цьому, справді, є суттєві труднощі, але якраз цей момент дозволив мені зрозуміти що є "віра серця" на відміну від того, що нам більше відоме - віра розумом через логічне осмислення).. Певним чином я, вже декілька років тому, намагався пояснити це - в інтернеті можна знайти про це у такому собі опусу-роздумах під загальною назваю "Шлях воїна" :)
По-своєму там я зробив спробу пояснити з певного досвіду, якими практичними кроками має рухатись особистість в розумінні "духовного розвитку", тобто до змін як фізіології так і психології. При цьому психофізіологічні зміни сьогодні - це процес який відбувається не тільки через особисті бажання та намагання. На мої уявлення включено механізм еволюційних змін - у "Орійська ідеологія" про це можна про читати.
Не знаю, наскільки відповів на Ваше питання, але намагався. :)
Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Герої фільму перебувають в просторах страждань і боротьби, тому вони і використовують сновидіння лише як засіб для викрадання чи зомбування інших з метою отримання якихось преференцій для себе за рахунок інших. В їхніх сновидіннях люди завжди намагаються їх вбити. Сновидіння в фільмі показано виключно як негативне явище, яке наркотик затягує і людина втрачає відчуття реальності. Цікаво що більшість сновидінь проходить в "камяних джунглях" міста. Позитив в фільмі практично відсутній.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це фільм не про сни, а про укорінення ідеї. Сон тут лише для того, щоб привернути увагу глядача, адже всі люблять дивитися цікаві сни і знають, що це таке.

Саме про укорінення й поговоримо у черговій передачі "Друге дно".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

В цьому з Вами важко погодитись. Якщо взяти за основу (орієнтир) якесь химерне уявлення, то всі логічні побудування будуть утримувати в собі цю химерність. У таких хмарах можна блукати нескінчено, говорити багато слів, але нічого не з"ясувати. Щодо ідеї про "укорінення ідей" - то у самому фільмі це якийсь незрозумілий розумовий блуд. Що Ви хочете з цього витягнути у варіанті обговорення і що насправді вийде - життя покаже.
Але варіанти усіх відомих нині ток-шоу, здається, вже переконливо показав: якщо мислення людей споряджено хибними ідеями та поняттями, якими вони користуються, то результатом залишається лише багатослівне непорозуміння. Або скажимо так: розуміння, що незрозумілого стає ще більше, ніж це було до обговорення.
Власне кажучи, справжньою метою цих ток-шоу саме і є таке "задурювання" людського мислення під соусом, що ми намагаємося прояснити якісь питання. І "провідники" цих передач якраз туди ведуть усіх.
У Вас може виходити щось схоже, оскільки береться хибна основа у вигляді цього фільму, як на моє розуміння.

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Автор фільму "Початок" проник набагато глибше, тому дуже вірно висвітлює людству проблему сприйняття реальності, можливості роботи мозку і саме важливіше - стан людини під час сну, точніше - можливості під час усвідомленого сну.
Насправді під час сну, як і в так званому зміненому стані свідомості, коли не береться до сприйняття обмеження зовнішнього світу, людина здатна робити неймовірні по мірі людського сприйняття речі. Існують різні стадії сну, є такі,що відкривають Дійсність і являються більш реальними ніж те, що людство вважає своєю реальністю. Тому фільм потрібний, зроблений людиною для спільної справи. А тема сну дуже важлива.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Старші люди говорять "Яке спить ,таке і сниться"..Є люди в котрих окрім снів у житті нічого вже не залишилось.Не потрібно їх за це засуджувати,бо їхня підсвідомість повинна реалізувати те, чого вони прагнули,але не змогли реалізувати у реальному житті..Вони герої чи жертви у своїх снах,які подібні на потік,що несе кудись і ти не володієш ситуацією..Хто займається практикою сновидінь і має якісь позитивні результати,то скаже,що на сам перед потрібно у сні згадати себе і згадати,що ти спиш..Тоді ти володар свого сну і усякі пропагандистські Голівудські 3Д казочки у порівнянні із цим явищем-це просто пародія..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Але звернімо увагу й на те, що героїв фільму притягують пригоди, бажання відкрити для себе щось нове. Тому тут також є Простір пригод.

Олег Подорожній каже:
Герої фільму перебувають в просторах страждань і боротьби, тому вони і використовують сновидіння лише як засіб для викрадання чи зомбування інших з метою отримання якихось преференцій для себе за рахунок інших. В їхніх сновидіннях люди завжди намагаються їх вбити. Сновидіння в фільмі показано виключно як негативне явище, яке наркотик затягує і людина втрачає відчуття реальності. Цікаво що більшість сновидінь проходить в "камяних джунглях" міста. Позитив в фільмі практично відсутній.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Про можливість життя без сну: згадайте "Добру Новину", там показано, що Хрестос майже не спав!
І змога обходитися без сну і керувати своїм перебуванням у тілі - виходити з тіла і повертатися - воскресати - це магічні здібності якими, напевно, володів Ісус Хрестос.

Згоден з Євгеном Чорним, що кіно цікаво подивитися, щось пережити з героями, але повністю його розглядати, як інструкцію відходження від реалій у вигляді рівневого блукання; чи розглядати як відзеркалення нашого перебування у світах із відриванням від дійсності (відхід від проблем життя у сни, як альтернатива алкоголю) - це помилково.

Моя думка. :)
Але, кіно цікаве своєю карколомністю пригод. :)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Жоден художній фільм не можна розглядати як інструкцію - це очевидно. Тут інша справа: Євген Чорний виступає проти обговорення усіх фільмів, які йому не подобаються.

Художній фільм - це завжди загадка, запитання. Запитання завжди добре, натомість відповідь може бути як доброю, так і поганою. Не варто боятися запитань.

Арсен Дубовик каже:
Згоден з Євгеном Чорним, що кіно цікаво подивитися, щось пережити з героями, але повністю його розглядати, як інструкцію відходження від реалій у вигляді рівневого блукання; чи розглядати як відзеркалення нашого перебування у світах із відриванням від дійсності (відхід від проблем життя у сни, як альтернатива алкоголю) - це помилково.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

справа не в подобається чи ні, пане Ігоре. Тим більше, що у обговоренні я якраз приймаю участь активну :)
Питання чи воно варте того, аби це за зразок брати для розвитку, чи це навпаки - відволікає, тобто не зменшує ілюзорність у осмисленні світу, а поглиблює.. Оскільки це Ви робите "вкидання м"яча", то це питання - чи у ту гру Ви закликаєте грати.

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зіграйте у Гру - то й дізнаєтесь.

Євген Чорний каже:
справа не в подобається чи ні, пане Ігоре. Тим більше, що у обговоренні я якраз приймаю участь активну :)
Питання чи воно варте того, аби це за зразок брати для розвитку, чи це навпаки - відволікає, тобто не зменшує ілюзорність у осмисленні світу, а поглиблює.. Оскільки це Ви робите "вкидання м"яча", то це питання - чи у ту гру Ви закликаєте грати.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Мозок Ісуса сприймав зовнішній світ не в тих частотах, в яких його сприймає Євген Чорний, та основна частина населення Землі, тому Йому сон дійсно був не потрібний. Стан Свідомості Хреста був такий, що він НЕ СПАВ і бачив справжню Дійсність. а не людським розумом сприйняту реальність. А людям, щоб вони повністю не втрачали дорогу до себе, тобто мозок їх міг перебувати в стані альфа, тета і навіть дельта хвилях, щоб не зовсім закрився зв"язок з ДУХОВНИМ СВІТОМ, потрібно СПАТИ, щоб розуміти ДІЙСНІСТЬ ГЛИБШЕ, а не тільки кимось речену реальність. Щасти!

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

та тут ніхто про конкретну гру не говорить, але гру грати все одно треба, бо це життя

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Фільм сприйняв позитивно. Самому снилися такі сни як сюрреалістичні фільми. Було надзвичайно цікаво і захоплююче. Життя без авантюри скучне, але вона має бути досконалою, а не примітивною.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!