Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«DREAM motors». Доступний український електромобіль

Світ:

Проект «Доступний український електромобіль» народився після аналізу науково-технічного потенціалу України. Цей показник часом вищий за деяких розвинених країн заходу, та чомусь його мало використовують для зміцнення економіки держави. Проект передбачає впровадження серійного виробництва доступних електромобілів в Україні, а саме марки ЗАЗ Ланос Пікап та ЗАЗ Ланос Седан з пробігом до 250 км на одній зарядці.

Ми плануємо представити нашу розробку в квітні 2016 року та розпочати ходові випробування. А вже до кінця 2016 року почати перші поставки замовникам по ціні від 15 тис. у. о.

Розробляти прототип електромобіля будуть вчені Інституту Електродинаміки НАН України на базі державного підприємства «Науково-виробничий центр "Енергоімпульс"». 

В Інституті електродинаміки НАН України накопичений багаторічний досвід розробки транспортних засобів з електричним приводом, створення для них високоефективних тиристорних і транзисторних тягових перетворювачів, мікропроцесорних систем керування, що забезпечують надійну і безаварійну експлуатацію електромобілів. Спільно з фахівцями заводів АвтоВАЗ та АвтоЗАЗ на основі розробленого в Інституті електродинаміки НАН України електрообладнання були створені  електромобілі  ВАЗ-1801, ВАЗ-2801, ВАЗ-2802, ВАЗ-2702, ЗАЗ-1109, ЗАЗ-11091.

В ботанічному саду НАН України декілька років успішно експлуатувалися два електроцикла вантажопідйомністю 400 кг, виготовлені в Інституті електродинаміки НАН на базі серійного трициклу Київського мотоциклетного заводу.

В Інституті створені перші вітчизняні гібридні електромобілі: на базі легкової «Таврії» та ватажно-пасажирського ГАЗ-2752 «Соболь», а також гібридний електротрактор.

Поряд з силовим обладнанням в Інституті розроблена низка допоміжних напівпровідникових пристроїв,  призначених для заряджання та контролю поточного стану тягових і допоміжних бортових акумуляторних батарей:

— зарядні бортові і стаціонарні пристрої;

—  блоки вторинного електроживлення;

—  лічильники ампер-годин;

—  індикатори стану АБ.

Слід  зазначити, що основна частина переліченого вище силового і допоміжного устаткування, а також ряд транспортних засобів пройшли стендові і ходові випробування, деякі з них знаходяться в тривалій експлуатації.

Виходячи з цього, Інститут електродинаміки НАН України може запропонувати ряд готових технічних рішень, на базі яких вже сьогодні можна приступити до випуску українських електромобілів, електроциклів і інших видів ефективного і екологічно чистого аккумуляторного та гібридного  електротранспорту, який знайде широке застосування в різних областях міського комунального господарства, на підприємствах зв'язку, у сфері туризму, торгівлі і громадського харчування, в тепличних і фермерських господарствах.

В якості об'єктивних чинників, сприяючих успішній реалізації таких пропозицій, слід розглядати наявність вітчизняної виробничої і технологічної бази відповідного профіля і рівня.

Таким чином, наявність вітчизняних високоспеціалізованих підприємств дозволяє реально розглядати можливість організації замкнутого технологічного циклу для виробництва цілого ряду зазначених перспективних транспортних засобів з екологічно чистими і енергетично ефективними силовими установками.

Крім того, враховуючи тривалий досвід Інституту електродинаміки НАН України по експлуатації акумуляторного електротранспорту,  істотним чинником є можливість фахівців Інституту надати конкретну допомогу в організації сервісних інфраструктур для такого нового транспортного парку, а також надавати консультаційні послуги персоналу.

Приблизна номенклатура виробів підприємства з виробництва електромобільного транспорту.

  1. Системи і комплектуючі  вузли  для електромобільного транспорту:

— системи електронного керування силовими енергетичними установками: силові перетворювачі з мікропроцесорною системою управління; буферні накопичувачі; контролери верхнього рівня для управління потоками потужності і тягою з органами управління і відображення інформації в кабіні водія;

— електричні трансмісії;

— електроприводи;

— пристрої для заряджання джерел живлення та контролю за режимами їх роботи;

—  системи живлення власних потреб транспортних засобів.

    2. Агрегатно-вузлове складальне  виробництво транспортних засобів на основі власних комплектуючих виробів та покупних агрегатів — екіпажної частини, електродвигунів, генераторів та акумуляторних батарей:

— легкових пасажирських і вантажно-пасажирських (пікапів) електромобілів;

— електроциклів;

— електроскутерів «Триквей»;

— гібридних електроавтобусів;

— сміттєвозів, поливної, сніго- та сміттєприбиральної техніки, а також невеликих вантажівок (вантажопідйомністю до 1,5-2 т) з гібридною силовою установкою.

Отож ми впевнені: разом можемо зробити наш транспорт економічним, екологічним та доступним!

Зважаючи на велику залежність України від імпортних енергоносіїв, в подальшому планується робота з поширення електромобілів та електрозаправок. Ми маємо не допустити знищення природи та підтримати економіку України! 

Кошти нам потрібні на купівлю:

корпусу — 70 тис. грн;
електродвигуна — 20 тис. грн;
акумуляторів — 100 тис. грн;
зарядки — 10 тис. грн;
електроніки — 7 тис. грн;
та інші виробничі потреби — 10 тис. грн.

Після закінчення проекту на цій платформі, а ми впевнені, що він буде успішним, ми залучатимемо інвесторів для впровадження серійного виробництва доступних вітчизняних електромобілів!

Також планується впровадження партнерської програми, завдяки якій кожен зможе інвестувати в електромобілі та отримувати від цього фінансовий та моральний зиск.

Допомогти проекту ви можете також поширивши інформацію про нього серед своїх друзів в соцмережах.

Дякуємо вам за увагу і допомогу, до зустрічі на тест-драйві!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

трохи гумору :
Gia Getsadze Deputy Justice Minister of Ukraine
Заступник Міністра юстиції України
У нас до сьогоднішнього дня є вибір - залишатися в минулому або рухатися вперед. А щоб продовжувати рух, ми повинні щодня впроваджувати нововведення, поліпшувати обслуговування наших громадян і пам'ятати, що МРІЯТИ ШКІДЛИВО!
Послухайте кращого Президента всіх часів!

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

+++

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Чомусь всі зациклилися на електромобілях. Хоча супермаховики, деякі з них розробляв (чи розробляє) винахідник Гуліа, ще в шістдесятих-сімдесятих роках приводили в дію автобуси.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Коли знімуть розмитнення на б.к. автомобілі,даному електрокару із ціною від 15 тис.дол..,нема що робити на автомобільному ринку України..Більше проблем ніж вигоди..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Що з утилізацією акумуляторних батарей?

Цитата:
...Ми маємо не допустити знищення природи та підтримати економіку України!...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ми маємо традицію електромобілів: на початку 90-х, на ЗАЗі була електрична Таврія, яка так і не потрапила в серію. Чекаємо на успіх машини мрії. :)

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

трохи гумору :
Gia Getsadze Deputy Justice Minister of Ukraine
Заступник Міністра юстиції України
У нас до сьогоднішнього дня є вибір - залишатися в минулому або рухатися вперед. А щоб продовжувати рух, ми повинні щодня впроваджувати нововведення, поліпшувати обслуговування наших громадян і пам'ятати, що МРІЯТИ ШКІДЛИВО!
Послухайте кращого Президента всіх часів!

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.