Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Дайте мені повірити в чудеса! У те, що я повернуся, теж ніхто не вірив" - Надія Савченко 

Заради справи вона готова тримати язика за зубами, казати не те, що думає, і навіть начхати на власну репутацію. Розчарую тих, кому вона здавалася напівбожевільною фанатичкою. Надя - абсолютно адекватна, хоча нерви в неї після полону справді розхитані.

savchbiloz.jpg

Надія Савченко і Олена Білозерська

Олена Білозерська про Надію Савченко:

"Те, що вона сильна, вольова, харизматична, було зрозуміло всім, хто хоча б трохи стежив за її долею. Але є у ній дещо, що можна побачити тільки "вживу".

Вона проста як двері, без тіні зарозумілості, з нею одразу переходиш на ти.

Вона дуже багато палить, багато матюкається, іноді для розрядки може добряче випити і зовсім не соромиться цього.

Вона абсолютно недосвідчена у політиці, розуміє це і знає, що має вчитися. Вчиться швидко, інформацію хапає на льоту. Головною своєю метою на сьогодні вважає витягування з полону наших хлопців.

Заради справи вона готова тримати язика за зубами, казати не те, що думає, і навіть начхати на власну репутацію - а це, по суті, єдине, що в неї зараз є. (Те, на що б ніколи не пішла я, бо справ ще буде багато, а репутація одна). Їй абсолютно пофіг, що її слова можуть перекрутити вороги або конкуренти.

Її дратує, коли до неї ставляться як до жінки. Вона двічі прийняла квіти, нарвані для неї просто на передку бійцями - щоб не ображати їх, навіть понюхала ці квіти і сфотографувалася з ними, але видно було, що почувається не в своїй тарілці.

Надія у близькому майбутньому не збирається на фронт. Вона дуже багато каже про цінність кожного людського життя і про те, що на Донбасі також наші люди. Вона входить у роль політика, державного діяча, і ця метаморфоза відбувається з нею просто зараз, буквально в мене на очах. На початку поїздки її страшенно дратувало, що всі з нею фотографуються, вона ледь стримувалась, щоб не відмовити хлопцям. На другій чи третій позиції Надя усвідомила, що вже належить не собі, а людям, і навіть запосміхалася в об'єктив. Ще якийсь час вона скидала руку хлопців, які намагалися обійняти її за плечі, кажучи, що сидячи в одиночці, зробилася дикою - але згодом припинила це робити. Бо зрозуміла, що для хлопців, які зовсім не щодня бачать на передку народних депутатів, це справді велика моральна підтримка - побачити її і отримати на згадку спільне фото.

З одного боку, перебування в одиночці зробило Надію "дикою", з іншого - їй страшенно хочеться спілкування. Вона ще не втомилась від нього і готова розмовляти з кожним, хто хоче говорити з нею. Вона не робить обличчя мучениці, коли чує захоплений вигук "Це ж Надя Савченко!", а простягає руку і каже "Привіт!". Вона сама просить зупинити машину на блокпостах, щоб поговорити з хлопцями.

Знаєте, що вона зробила? Зберегла контакти усіх людей, які писали їй, поки вона була в полоні, і тепер знаходить їх, телефонує, дякує, подовгу розмовляє з ними... Я навіть не беруся уявити, скільки їх, тих людей. Коли ми проїздили Маріуполь, вона згадала, що якийсь тамтешній дядько, здається, автослюсар, писав їй листа підтримки. Хотіла з ним зустрітися, не дозвонилася, подзвонила родичам на домашній, розказала, хто вона така, попросила їх зв'язати... Не знаю, наскільки її вистачить, але це - чесно - справляє враження.

Сьогодні її багато критикують за інтерв'ю радіо "Ера". Це інтерв'ю вона давала при мені, в машині, коли ми моталися по "зоні". Почула по радіо передачу про себе, не витримала і сама зателефонувала на ефір. Дозвонилася з першого разу. "Я Надія Савченко, можна мені сказати?" - "А як ви доведете, що ви справді Надія Савченко, а не якийсь пранкер?" - "Ну, спитайте у мене щось". Надя телефонувала, щоб подякувати кільком радіослухачам за слова підтримки, які зворушили її. А журналісти, ясна річ, зорієнтувалися і записали з нею ціле велике інтерв'ю. Я жодного разу не давала інтерв'ю без попередньої підготовки - і в мене не було дворічного "випадання" з життя. Так що самі розумієте...

Я вірю у щирість її намірів і в те, що вона реально хоче зробити як краще. Чи вийде це в неї - інше питання. Але чому б їй дійсно не поговорити із Захарченком та Плотницьким про обмін полоненими? Я б сама поговорила з ними - звичайно, лише про це, а також про їхню капітуляцію. Різниця в тому, що навіть заради порятунку полонених я не скажу публічно, що вони не колаборанти й маріонетки кремлівські, а класні хлопці, депутати, президенти тощо. А вона - думаю, що скаже. Чи має право той, хто не пережив полон, її судити?

На жаль, чим більше очей, вух, камер і мікрофонів прикуто до тебе, тим сильніше доводиться "фільтрувати базар". Я можу собі дозволити казати про "війну до переможного кінця", ігноруючи думку тих, кому це не подобається, а Надя - мабуть, не може. Треба було бачити її замішання, коли на передку вона чула від бійців два питання: "Коли вже нарешті на дембель?" і "Коли вже нарешті у наступ?" (Причому, чим ближче до лінії зіткнення, тим сильніше питання про наступ переважає питання про дембель).

Її бажання врахувати інтереси усіх українців, плюс її реальна недосвідченість призводять до заяв і реплік, які багатьом неприємно чути. Вона вірить, що така тактика принесе успіх. Я от не вірю, наприклад, що ОРДЛО шляхом переговорів можливо ізолювати від російського впливу - бо керівництво колаборантів - російські маріонетки, які виконують накази з Кремля і чудово розуміють, що без Кремля їм кришка. А вона: "Дайте мені повірити в чудеса! У те, що я повернуся, теж ніхто не вірив". 

Подаю із незначним скороченням.

Наші інтереси: 

Цікаво. Повчально. Білозерська брехати не буде.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Олена Білозерська - прекрасний журналіст і фотограф. Але коли починає займатися політикою, то одразу потрапляє на рівень власної некомпетентності. Вона чесна людина і про всіх судить по собі - так, наче всі її друзі також чесні. Вона помиляється.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Я завжди добре ставився до Білозерської... Вона давно у мене в друзях в ФБ.
Але те, що вона стала на бік Яроша, особливо після розколу "Правого Сектора" і вбивства "Лісника", мене вразило і відштовхнуло від неї.

Зараз Білозерська починає формувати "образ Савченко" ("...Заради справи вона готова тримати язика за зубами, казати не те, що думає, і навіть начхати на власну репутацію... і т.п. ") і це вже дійсно насторожує. Олігархи "приватизували" Яроша, потім комбатів... На черзі стоїть завдання "нейтралізувати" Надію Савченко. І кращої кандидатури, для виконання цього задуму, як речниця Яроша - Олена Білозерська - не знайдеш!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я також, друже Володимире, до Олени Білозерської дуже добре ставлюся (знаю її особисто з тих часів, коли вона була прес-секретарем УНА_УНСО) і повністю їй довіряла до того моменту, коли вона підтримала Яроша і його (чи не його?) бажання створити партію власного імені. Але Олена - щира! Те, що вона написала, справді те, що вона думає! Ми просто маємо взяти до уваги цю інформацію і робити власні висновки!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Амністія екіпажу танка, який приїхав й здався у полон на власному танку.
Амністія розрахунку установки залпового вогню, який приїхав на цій установці й здався у полон.
Амністія підрозділу бойовиків, який вийшов із усією штатною зброєю та боєкомплектом до неї та із усією документацією.
Амністія "адміністрації" населенного пункту, якщо та адміністрація вигнала бойовиків, підняла прапор України й організовано передала місто законних представникам України. Але амністія в жодному випадку не означає збереження на посадах.
Амністія є додатком до довічної люстрації. Кожен, хто скористається таким правом на амністію вже ніколи не має права потрапити на державну службу, або на службу у місцевому самоврядуванні.
Виключення - військовики, із яких можна створити такі собі штрафні підрозділи. Із відомим принципом - заплатити кров'ю.
Але таке можливо робити тільки в умовах активних бойових дій. Тому зараз застосуванню не підлягає.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

АМНІСТІЯ, за які б заслуги вона не надавалася, повинна відбуватися:

а) тільки в судовому порядку за спеціально розробленою законною процедурою;

б) амністований не має права на протязі 10 років займати посади в органах державної влади і управління, а також брати участь у виборах усіх рівнів.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Як це реально здійсниту в умовах сучасного українського судочинства?

Має бути прописаним у законі "кошторис", як це було, наприклад, під час радянсько-німецької війни. Льотчики знали, що вони отримають за певну кількість бойових вилітів, збитих літаків... .
Процедура фіксування виконання умов такого "кошторису амністії" має бути максимально прозорою й зрозумілою із фіксуванням на відео й негайним розміщенням на спеціальному мережевому ресурсі із умовною назвою "Амністія".
Обличчя амністованих за їхнім бажанням може при розміщенні розмиватися.
На мою думку, теперішні українські суди не спроможні реалізувати таку процедуру.

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую щодня, Тобі Арсене. Ц 10.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Мабуть психологічний стан Надії можуть зрозуміти тільки політв'язні, зокрема Левко Лук'яненко

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Друже ВІкторе, я спілкувався з багатьма політв*язнями у 1988-1995 роки... Можу назвати В*ячеслава Чорновола, Григорія Приходько, братів Горенів, Степана Сапеляка, Василя Барладяну, Павла Скочка, Михайла Осадчого... Не можна порівнювати їх психологічний стан після відбуття довгих років ув*язнення і стан Надії Савченко. Політв*язні в СССР були ворогами для влади, країни і населення. Савченко була героєм, за звільнення якої боролися країна і патріоти.

Тут трохи інше... В мужності і порядності Надії Савченко немає жодних сумнівів. АЛЕ... Для того, щоб бути політиком треба мати природні дані, освіту, досвід практичної роботи. А цього у Савченко немає. Тому нею будуть маніпулювати, або вона сама буде робити дурниці. І не тому, як тут деякі стверджували, що "завербована", а просто від відсутності знань і досвіду.

Козак Гаврилюк мужня і порядна людина. Ніяких сумніві в цьому немає. Але який з нього законодавець ?

Мені в свій час сподобалося, як Злата Огневич поклала мандат та пішла з Верховної Ради. І гарно пояснила, чому вона так зробила!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Певний досвiд набуто у курсантськi роки. Вона двiчi вiдновлювалася пiсля вiдрахування за незалежну поведiнку. Доходила до найвищого керiвництва. тобто хист наявний.
Молода людина при бажаннi може швидко навчитися.
Головне - бажання.

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Олена Білозерська - прекрасний журналіст і фотограф. Але коли починає займатися політикою, то одразу потрапляє на рівень власної некомпетентності. Вона чесна людина і про всіх судить по собі - так, наче всі її друзі також чесні. Вона помиляється.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!