Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ціна на електроенергію в Литві знизилася на 17 процентів

Ціна на електроенергію в Литві знизилася на 17% оператор мережі електропередачі Litgrid зазначає, що це було обумовлено сприятливими погодними умовами і падінням споживання електроенергію.

У литовській зоні торгів біржі Nord Pool  електроенергія коштувала 29 євро за мегават-годину - це була найнижча середня ціна на ринку в цьому році.

"У зв'язку з рясними опадами і повінню латвійські ГЕС продовжували збільшувати обороти виробництва. Оскільки наземна лінія електропередачі між Панявежіс і Айзкраукле ремонтується, в Латвії середня ціна на електроенергію була на 1 євро за мегават-годину нижче, ніж в Литві. У Балтійських країнах зростало виробництво на вітряних установках, а виробництво на ТЕС знизилося більш ніж на одну п'яту "- йдеться в повідомленні Litgrid.

Литовці зниження цін ще не помітили, і в платіжках, як і раніше за 100 кіловат приходиться платити більше ніж 12 євро. Але всі живуть надією, бо парк вітроелектростанцій та сонячних колекторів з кожним днем збільшується.

На минулому тижні в Литву імпортовані три чверті спожитої електроенергії, з якої майже половина була поставлена ​​з Латвії, Естонії та Фінляндії, 25% - зі Швеції, а 26% - з третіх країн. України серед постачальників немає.

Ганна Агішева (Клайпеда), за повідомленями литовских ЗМІ.

Наші інтереси: 

Вчимось в литовців енергонезалежності та ощадливості

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Литва
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи