Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 20
  • Переглядів: 20

Чорнобривці в народній медицині

Милуючись Чорнобривцями, мало хто замислюється про лікувальні сили цих симпатичних квіток.

Насправді ж, в них криється зцілення від багатьох недуг. Тендітні на вигляд рослини можуть цілком побороти грип, застуду та інші бактеріальні інфекції. Чорнобривці у народній медицині зміцнюють імунну систему і приводять в тонус організм. Поряд із загальним зміцненням імунітету після прийому чернобривців заспокоюється нервова система, зміцнюються судини.

 

Настої з квіток, яких в народі іменують також і чорнобривцями, показані для купірування нападів панкреатиту хворим, що страждають діабетом. Регулюючи виділення інсуліну, рослина полегшує стан і нормалізує цукор в крові.
Крім усього перерахованого, квіти містять лютеїн, який застосовується в медицині для поліпшення зору. Листя цього натурального рослинного препарату насичені ефірними оліями, тому не всім можна застосовувати таке лікування тривало і у великих дозах.

 

Перед тим як приступити до лікування чорнобривцями спробуйте слабкий настій: одна квітка залийте склянкою окропу і залиште на 15 хвилин, потім злийте настій в окремий посуд і випийте. Ви зрозумієте майже відразу, підійде вам таке лікування або варто звернути свою увагу на інші рослини, пропоновані народною медициною.

 

Якщо все в порядку, і ви зрозуміли, що можна продовжувати використання цих рослин для зцілення свого організму, ось деякі способи позбавлення від недуг:
Знизити артеріальний тиск здатний такий настій. Подрібніть і змішайте в рівних пропорціях сухі квітки нагідки, чорнобривці, перцеву м'яту. Насипте одну повну столову ложку змішаних трав в склянку з окропом і настоюйте хвилин 10-15. Потім покладіть 1 ч.л. меду і пийте за півгодини до того, як приступити до прийому їжі. Лікування повинно бути щоденним, аж до того, як відчуєте, що гіпертонія перестала турбувати вас.

 

Чорнобривці у народній медицині використовуються і в сфері гінекології.
Для профілактики жіночих захворювань один бутон квітки заваріть у склянці окропом і приймайте по 1/4 склянки 4 рази на день.
А в лікувальних цілях готується такий відвар: візьміть три чорнобривця і залийте гарячою водою в кількості 400 мл Кип'ятіть 5 хвилин і охолодіть відвар природним чином. Приймати тричі на день на порожній шлунок.

 

Курс лікування 21 день, потім тижнева перерва і ще один повторний курс. Залежно від ступеня захворювання можливо продовжувати пити відвар по вказаній схемі до 3 місяців.
Квітки червоно-коричневого кольору, що містять велику дозу каротину (провітаміну А). І якщо є можливість запастися чернобривцами про запас, не пропустіть її і отримаєте доступну і безпечну лікарську сировину на зиму.

 

Народна медицина рекомендує чорнобривці в якості ефективного засобу проти артриту. Ще мексиканські індіанці використовували ці яскраві квіти для приготування настоянок, полегшують болі ревматичного характеру. А в Індії соком, отриманим з листя цього чудотворного рослини, лікували екзему.

 

При артриті кінцівок допоможе наступне: від 20 до 25 квіток заварити одним літром води (приблизно 80 градусів). Укутати і настоювати до повного охолодження. Якщо використовуються не свіжі, а сухі квіти, то відвар готують у такій пропорції: на 1 ст. л. сировини на склянку окропу. Потім настоявшийся відвар проціджують і вживається всередину в кількості 1-2,5 л на день, замінивши пиття іншої рідини (чаю, води). Продовжувати лікування від півтора до трьох місяців, залежно від тяжкості стану. Лікування треба повторювати кожні півроку або щорічно, в залежності від того, яке самопочуття у період лікування і після нього.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи