Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Червоненко зробив собі обрізання й присвятив його Ющенку

Категорія:

Колишній міністр транспорту України й друг президента Євгеній Червоненко зробив черговий подвиг. У престижній київській приватній клініці «Борис» Червоненко зробив обряд обрізання й присвятив його своєму політичному кумиру Віктору Ющенку, пише «Масковскій Камсамолєц».
Зважитися на такий відповідальний крок екс-міністрові було нелегко. Проте Червоненко не міг поступитися принципами, оскільки пообіцяв всій синагозі, що зробить обрізання, коли Ющенко стане президентом. Правда, між ефектною фразою й реальним втіленням її в життя пройшло більше року. Протягом всього цього часу до Євгенія Червоненка надходили різні пропозиції від українських і закордонних моелів («вузьких фахівців», що мають право, відповідно до канонів іудаїзму, здійснювати древній обряд). Після тривалих роздумів Червоненко вирішив продемонструвати патріотизм і відмовився від операції в Ізраїлі.

У Центральній синагозі Києва відмовилися повідомити подробиці таїнства й відповісти, як же відбилася на самопочутті політика хвороблива медична процедура. Відомо лише, що в операційній «Бориса» її проводив один із найпопулярніших українських моелів рав Яаков Гайсинович і що обряд здійснювався під місцевою анестезією.

На запитання, чому Червоненко так довго тягнув із процедурою і як його, необрізаного, могли раніше обрати одним з керівників Конфедерації єврейських громад України, а потім віце-президентом Євразійського єврейського конгресу, у Хоральній синагозі не без іронії відповіли: обидві посади носять світський характер, хоча, звичайно ж, бажано, щоб їхній власник був євреєм за національністю.

-----------------------------------
В тему:

Обрізаний Самсон

Червоненко: «Мати Юлії Тимошенко – єврейка, а батько - вірменин»
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи