Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

АвтоКрАЗ випробував перший безпілотний броньовик

Кременчуцький автомобільний завод "АвтоКрАЗ" на базі броньованого автомобіля "КрАЗ-Спартан" випустив перший вітчизняний військовий автомобіль, обладнаний автопілотом. 

Вітчизняний автопілот Pilotdrive оснащений комплексом спеціальних датчиків, що дозволяють легко розпізнавати ширину дороги, а також перешкоди, що перебувають навколо нього.

Серед них тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, відеокамера з охопленням 360˚, передній і задній радари для виявлення перешкод, далекомір, датчик розпізнавання присутності людини в радіусі 18 метрів.

"Система аналізу і прийняття рішень спрацьовує за частки секунди, що дозволяє автомобілю миттєво реагувати на перешкоди. Управління безпілотним "КрАЗ-Спартаном" може здійснюватися за допомогою планшета, "розумної рукавички" або операторської станції", - повідомили на підприємстві.

Також на "АвтоКрАЗі" повідомили, що зв'язок з автомобілем здійснюється за цифровими радіоканалами передачі даних WiFi/Wimax, радіус зв'язку від 10 км до 50 км.

Основна мета створення безпілотного броньованого автомобіля "КрАЗ" - допомога військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань.

"КрАЗи" на автопілоті відмінно впораються з перевезенням боєприпасів, продовольства, палива, медикаментів в зону бойових дій і поранених з цієї зони. Як правило, такі пересування пов'язані з великими ризиками бути підбитими, а в невеликий і маневрений безпілотник "КрАЗ-Спартан" влучити буде непросто. Але якщо навіть і підіб'ють, то ніхто не постраждає", - наголошується в повідомленні.

 

 

Наші інтереси: 

Україна може будувати автомобілі і військову техніку, аби тільки держава цьому сприяла.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Питання:
1. Вартість.
2. Захищеність каналу зв'язку. Тобто захищеність від перехоплення управління. Був випадок коли наш безпілотник був посаджений у аеропорту Сімферополя - було перехоплене
управлыння.
3. Стійкість від уражень датчиків.

Коментарі

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Питання:
1. Вартість.
2. Захищеність каналу зв'язку. Тобто захищеність від перехоплення управління. Був випадок коли наш безпілотник був посаджений у аеропорту Сімферополя - було перехоплене
управлыння.
3. Стійкість від уражень датчиків.