Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

24 жовтня помер Богдан Гаврилишин

Протягом останніх майже трьох десятиліть він активно підтримував молодих українців. У 2010 році він заснував власний благодійний фонд, місією якого була підготовка критичної маси молодих українців, які б на власному досвіді вивчали, як функціонують найкращі країни Європи  щоб утворити критичну масу людей для трансформації України.

161025bogdangavrylyshyn.jpg

Гаврили́шин Богда́н-Володимир Дми́трович  (19 жовтня 1926, містечко Коропець, Тернопільська область — 24 жовтня 2016, м. Київ — український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат.
Гаврили́шин Богда́н-Володимир Дми́трович (19 жовтня 1926, містечко Коропець, Тернопільська область — 24 жовтня 2016, м. Київ — український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат.

Фонд Гаврилишина фінансував програму "Молодь змінить Україну", у рамках якої понад 80 груп молодих людей у віці від 20 до 35 років з'їздили в освітні відрядження в одну з шести ефективних країн. На думку Гаврилишина, до таких країн належали Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Швеція, Польща.

"Українці поки що замало знають про різні економічні системи, але в них дуже гарні мізки", – пояснював Гаврилишин та додавав:

"Виросте нова генерація, вони вивчать приклади ефективних країн, оберуть найкращі складові для політичної і соціального створення нашої системи. І вони зроблять Україні ефективнішою країною".

...Маленький, але такий великий та ефективний українець Гаврилишин на прощання сказав:

"От я не геній, але зробив багато. Змінив долю декількох країн. Я не є винятково талановитим".

Про це у статті Анастасії Рінгіс на УП.

У квітні 2016 року Даниїл Майоров, учасник програми "Молодь змінить Україну" благодійного фонду Богдана Гаврилишина, відвідав Польщу. Він розповів про те, як потрапив у фонд, про знайомство з Богданом Гаврилишиним, про самого пана Богдана Гаврилишина, про підготовку до поїздки в Польщу, здобутий у Варшаві та Кракові досвід, про застосування новітніх бюджетних технологій в рідних Черкасах, про свою сім'ю.

Наші інтереси: 

Світла пам'ять Богданові Гаврилишину!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Слава видатному українцю Богдану Гаврилишину! Радіймо, що нам пощастило жити поряд з ним.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Слава видатному українцю Богдану Гаврилишину! Радіймо, що нам пощастило жити поряд з ним.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!